Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi gondok, de nincs...

Munkahelyi gondok, de nincs kinek elmondani?

Figyelt kérdés

A dolog kb. fél évvel ezelőtt kezdődött, sok dolog megváltozott a munkahelyen, sajmos negatív irányba. A főnökömnél a szakmaiságot felváltotta a csapatmunka iránti túlzott elköteleződés, (gyakorlatilag nem számít neki, ha profi vagy a szakmában, csak az, hogy állandóan olyanokat hangoztass, hogy mennyire jó a csapat és a légkör, a meetingek 90%-a erről és a sleppje indokolatlan agyondícséréseről szól). Nem mondom, hogy nem fontos a csapat, de ő maga tesz megkülönböztetést az emberek között, részre hajlóan.

Az igazán mellbevágó a múlt heti esemény volt: a szakmához egyáltalán nem értő embert vett fel, mindössze azért, mert jó csapatjátékos lehet. Az nem számít neki, hogy ezzel milyen potenciális jelöltetek engedtünk szélnek, és mennyi plusz energiával jár majd a nulláról felkészíteni.

A másik, hogy olyan munkákat vállalunk el mostanában, amiben a csapatnak egyáltalán nincs tapasztalata (a főnökömnek sincs, jelenleg az én tapasztalatomra támaszkodik, ezt el is mondta, és látom is), se elméleti, se gyakorlati szinten, és szerintem ez gázos így.

Egyre jobban azt érzem, hogy a szakma teljes semmibevétele, az arcoskodás és a személyeskedés uralkodik el a munkában és már utálok bejárni dolgozni is.

A főnökömmel egyáltalán nem tudok beszélni ezekről mert megsértődik, illetve azzal takarózik, hogy nem tudok csapatban dolgozni, továbbá sose ér rá, csak amikor ki kell adni a munkát. Az bánt a legjobban, hogy ettől függetlenül mindig elmondja, hogy mennyire szereti a munkám, és mennyire jó vagyok, de mivel nem vagyok megszállottan csapatmunka-mániás (szerintem ez már megszállottság részéről), akkor kb. cseszhetem, nincs előrelépési lehetőségem, semmi, csak a munka.

Otthon, illetve a páromnak hiába is mesélek ezekről a dolgokról, mem akarnak tudomást venni róla (anyàm pl. látványosan témát vált, az állítólagos párom pedig konkrétan depressziósan bámul maga elé, ha meghallja, hogy fel akarok mondani).

Úgy érzem, hogy nem bírom így tovább, szívem szerint keresnék egy olyan helyet, ahol ténylegesen megbecsülnek, elköltöznék a világ másik felére, ahol megértésre találok. Mit tanácsoltok?

2021. júl. 4. 01:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el keresni, aztán ha találsz egy jobb helyet, akkor menj át oda. A semmire ne mondj fel.
2021. júl. 4. 01:20
 2/14 A kérdező kommentje:
Most kezdtem el munkát keresni. Inkább az a kérdés motoszkál bennem, hogy nem velem van a hiba?
2021. júl. 4. 01:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem.
2021. júl. 4. 02:53
 4/14 anonim válasza:
96%
Ezeknek a csapatmunka csapat dolgoknak mindig az a lényege a a semmirekellö haszontalan töltelék embereknek is meg legyen a pénz havi bonusz nem akarnak teljesitmény alapján értékelni. Egyszintre emelni mindenkit. Mindig is utáltam az ilyen csapat dolgokat ugy láttam kicsit jobb vagyok mint a többi egyböl vissza is vettem a pénz ugyis meg van többi meg le van sz.ra.
2021. júl. 4. 04:23
 5/14 A kérdező kommentje:

#4 tulajdonképpen nem is ez a vond, mivel általában többet és gyorsabban dolgozom, mint a többiek.

A lényeg, hogy kettő kisebb csapat alkot egy nagyobbat, a főnököm az egyiket (nevezzük "A" csapatnak) sokkal jobban tolja, értsd: állandóan büszkélkedik velük, hogy milyen szuperek és mennyire büszke rájuk. A másik csapatnak (B) nem jut semmi gyakorlatilag, vagy ha igen, akkor gondoskodik róla hogy az"A" csapat véletlenül se maradjon ki semmi jó buliból. Fordítva ez nincs meg. Az "A" csapatot rendszeresen viszi csapatépítőkre, mindenből a legjobbat, legújabbat kapják, pénzből is oda megy a legtöbb.

...és itt lennék én, aki ezt inkorrektnek tartja. Hogy lehet elvárni, hogy mi egy csapatban dolgozzunk, ha ilyen megkülönböztetés van? Ha csapatban dolgozom, akkor mindenki egyformán kap mindenből és akkor nincs ilyen gond. Ezt nem érti meg a főnököm.

2021. júl. 4. 04:34
 6/14 A kérdező kommentje:
*gond
2021. júl. 4. 04:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben felmondanék

30 nap a ledolgozási idő

Ezalatt az idő alatt másik munka után néznék.

Én mindig így csinálom,mert a legtöbb cég nem várja meg,míg felmondasz,lemegy a 30 nap ..

2021. júl. 4. 05:02
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Most kezdtem el munkát keresni. Inkább az a kérdés motoszkál bennem, hogy nem velem van a hiba?”

Nem veled van a hiba. Nálunk ugyanez volt, sőt még rosszabb. En szintén ezt a kérdést tettem fel magamnak. Mikor az egyik kollegám felmondott, akkor vettem a bátorságot és en is felmondtam. Utánam meg egy kolléga elment. Az 1 hónap leforgása alatt 3-an mondtunk fel.

Annyira megváltozott a karakterem a munka által, hogy szinte nem ismertem magamra. Minden apróság kihozta belőlem az oroszlánt. A munka nagyon leszivott. Mikor beszélgettem Facebookon a másik két kollégákkal akik felmondtak nekik is ugyanazok voltak a benyomásaik.

Párommal ugyanaz volt mint nálad.

... mert nekem milyen jó munkahelyem van - mondta - minek mondanék fel?

En úgy gondoltam, hogy inkább a pénz legyen kevesebb, de nyugis munkahely.

2021. júl. 4. 06:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi tart vissza??? Menj. Válts melót, dobd ki a párodat, anyádnak ints be. Mi köze van bárkinek is a melódhoz? A legszarabb dolog, ha azt csinálod, amit nem szeretsz.
2021. júl. 4. 07:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértem a helyzetedet nálunk is mennek dolgok amikkel nem egyezek,nem tudok azonosulni...az én főnöknőm is kapcsolat orientált egyén és ez a munka felett áll. A hibákon könnyen átsiklik, részrehajló. És ezt a részrehajlást utálom a legjobban...bár korrekt velünk is de másoknak sokkal jobban kedvez és azok szalmailag épp nem jó munkások. Egy szentimentális liba.A szentimentalizmusnak a munkában semmi keresnivalója nem kellene hogy legyen.Ėrtelmetlen kinevezés,az égbe emelni,dicshimnuszukat zengeni olyanokról akik azt épp nem érdemlik...ha bónuszok vannak a cégnél abból mindenki egyformán kap.Aki igazán végzi a dolgát az ott egy középszerű munkás kategóriájába esik egy szürke kis egér.Igen jól van mondva ahol a nagy csapat játék van kiemelve ott valakik helyett kompenzálni kell,hogy nekik is meglegyen a fizetés.Kezdtem új munka után nézni, mert nem szeretem ezt a közeget, cég politikát.Jól írta az utolsó inkább kicsit kevesebb pénz de nagyobb nyugalom.Már elegem van a a debilkedėsből.
2021. júl. 4. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!