Hogyan intéznéd a felmondást?
Úgy döntöttem elég volt. A kollégák úgy viselkednek mint a gyerekek, sőt rosszabbak. 7 éve gyomoridegem van minden nap, úgy döntöttem felmondok. Jelenleg várok egy cég visszaigazolására, ha meg tudunk egyezni be is adom a felmondásomat. A közvetlen felettesem illetve a munkajogkör gyakorlóm is Budapesten van helyileg, én meg délen.
Így emailben elég a felmondás vagy kell postai úton is??
Illetve írjam bele, hogy a mai nappal szeretném megszünetetni a jogviszonyom náluk? Azért kérdezem mert a kötelező szabadságomat töltöm jelenleg, így egyértelmű, hogy pikkpakk felmondok? Vagy bele kell írni, hogy azonnali hatállyal? Kell e indoklás?
Illetve állami cégnél mennyire dolgoztatják le a 30 napos felmondási időt?
Közös megegyezéssel bármikor megszüntethető a munkaviszony, de 7 éve vagy itt, ne feledkezz meg a Neked járó juttatásokról mint pl a végkielégítés.
Nah meg az a baj, hogy most szabadságon vagy, felmondási időnél a szabadsággal rövidíthető lett volna a munkában töltött napjaid száma.
"Családi okokra hivatkozva, szinte bárki ott tudja hagyni az adott munkahelyét, nincsen ledolgozási idő. Ez teljesen törvényes."
Ez azért nem ennyire általános. Létezik felmondási idő. Ha él ezzel a másik fél, akkor joga van hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!