Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi volt a legalaptalanabb...

Mi volt a legalaptalanabb helyzet, ami miatt konfliktusba kerültél, vagy a környezetedben konfliktusba kerültek a kollégák? Mi volt a legdurvább beszólás, amit kaptál? Elengedted, visszavágtál? Szoktál mást szívatni, beszólni? Veled szívóztak már?

Figyelt kérdés
Olyan helyen dolgozok, ahol főleg nők vannak, a munka senkit nem terhel le annyira, hogy ne legyen idő egy kicsit személyeskedni, furkálódni, felkapni a vizet a semmin stb. Hát mit ne mondjak, undorító. Néha áthalljuk más irodákból a cicaharcot. Közel állok ahhoz, hogy kiosszak pár embert, pedig nem a stílusom, inkább konfliktuskerülő vagyok, és elengedem a fülem mellett. Viszont annak ellenére, hogy egy rossz szót nem szólok másnak, néha páran megsértődnek a semmire. Nyilván, aki valakinek a valakije, azzal tisztelettel beszélnek, de az új kollégákkal sokszor úgy bánnak, ahogy a kutyával sem illik. A legújabb munkatársnál kb az is probléma mások szemében, ha levegőt vesz. Meséljetek, nektek milyen sztorijaitok vannak? Hogy bírjátok? Én egyre kevésbé jól, és sajnos sokszor hazahozom a frusztrációt, pedig ennyit nem ér. Komolyan mondom, ehhez képest a középiskola semmi sem volt. Meséljetek, nektek milyen történeteiket, sztorijaitok vannak? Bárki írhat, nemcsak irodai dolgozók. Sok más ismerősöm is meséli, hogy teljesen kikészítik bent... Szomorú, én azt érzem, sokszor nem a főnökök, hanem a kollégák idézik elő a mérgező munkahelyi légkört.

2022. okt. 12. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem mentem munka utáni csapatépítőre, ráadásul a saját pénzemből, mert (kapaszkodj meg) egyetemre siettem.

Kis táblát vezettek, ahova írták a feketepontokat. Megkaptam, hogy nem sokáig leszek a cégnél, ha nem illeszkedek be. Mondom leszarom, másik 2 ajánlatot mondtam vissza azért, hogy most itt basztassatok, mit gondoltok, mennyi időbe telik felvetetnem magam máshova?...

Tényleg nem sokáig voltam ott, de legalább emelt fővel, magamtól távoztam.

2022. okt. 12. 22:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Most eszembejuttattad, az egyik volt munkahelyemen majdnem kirúgatták az egyik újabb kollégát, mert nem beszélgetett eleget a régi munkatársakkal, hanem csak illedelmesen köszönt, meg amit nagyon illik, és utána dolgozott. A kollégák bementek a főnökhöz, hogy mi ez már, hogy képzeli.

Olvastam itt anno egy kérdést, a kérdező egy hivatalnál dolgozott, volt rajta valamennyi túlsúly, és állandóan nézegették a hűtőben az ebédét, hogy vajon mit hoz, és cikizték.

2022. okt. 13. 02:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyon undorítóan ellenségeskedős veszekedésben nekem nem volt még részem munkahelyen (pedig nők vagyunk többségben ált., és a munka jellege miatt vannak üresjáratok). Az már jellemzőbb, hogy nem olvasnak el figyelmesen üzeneteket és félreértenek dolgokat, és máshogy adják tovább...

Jó múltkoriban volt egy ilyen eset, amikor a főnökömet helyettesítve belekóstoltam abba, hogy milyen is people managamenttel foglalkozni. Másik csapat vezetője írta, hogy az egyik kollégánk kommunikációjával probléma van, mert ellenséges. Beszéltem a nővel, mondta, hogy mondjon példákat a vezető. Elkértem a példákat. Mondott egy olyan példát, hogy látta, hogy az egyik chatcsoportban 2 héttel ezelőtt ingerültebben válaszolt az ő egyik beosztottjának stb.

Megírtam a példát az adott kollégának. A kolléga írt a beosztottnak, hogy "te panaszkodál rólam, hogy túl ingerült voltam?"... mert úgy értelmezte, hogy a beosztott panaszkodott, pedig én azt írtam, hogy a vezető mondta, hogy látta... a beosztott meg írt a vezetőnek.

A vezető meg írt nekem, hogy én miért mondtam azt a kollégának, hogy a beosztott panaszkodott... mondom, nem írtam azt, csak kicsit félreértette mindenki, amit írtam. Meg kiderült, hogy a beosztott nem is tartotta azt a kommunikációt bunkónak, csak a vezető...

Ja ezenkívül még egy kicsit frusztrált idősebb férfi dolgozik nálunk, aki mindenkire irigykedik... és próbálja viccel elütni a dolgot, csak néha nem is vicces, vagy csak akkor mondja azt, hogy vicc volt, amikor látja, hogy a másik megbotránkozott rajta. Pl. nem is hozzá beszéltem, de meghallotta azt, hogy a szüleim kibéreltek 1 hétre egy apartmant külföldi nyaralásra, és megkérdeztek engem meg öcsémet, nem akarunk-e menni, mert ugyanannyiba kerülne 4 főre, mint 2re... erre legazdagkislányozott (30 éves voltam akkor :D). Főleg úgy volt ez vicces, hogy tudjuk az élettörténetét, és hogy évekig csak utazgatott és lazsált, aztán később esett le neki, hogy ideje elkezdeni dolgozni ahhoz, hogy ne kopjon fel az álla nyugdíjas korára.

Amiket ismerősöktől hallottam:

- volt nekem is egy ismerősöm, akivel megeesett hasonló, mint amit a kommentedben írtál, hogy túlsúlyos volt, és mentek a megjegyzések... sosem nyíltan, de pont annyira hangosan a háta mögött, hogy lehetett hallani... ha egyszer vitt egy csokit magával, akkor már ment, hogy "te jjjjóóóó ég, millllyen kínos, hogy eeeeennnnnyire nem tudja magát türtőztetni"

- ugyanez az ismerős, külföldre ki tudot jutni egy elég jó nevű multicéghez magas vezetői pozícióba... HR-hez kellett a végén mennio, mert volt egy beosztottja, aki nem tudta elfogadni, hogy egy nőt nevezetek ki fölé, mert egy hímsoviniszta paraszt volt, nem volt hajlandó elvégezni az utasításokat, és egyszer meg is rángatta az ismerősömet

- ez nálunk történt... új kollégát felvették az egyik alcsoportba a cégben (voltak alcsoportok a szerint, hogy ki melyik ország piacán dolgozott) - abban az alcsoportban 3 szabadúszó volt, és az új kollega meg a cég alkalmazottja... írt a 3 másik emberkének, hogy ő új itt, szeretné tudni, hogy működnek nálunk a dolgok, milyen a munkabeosztás... az egyik szabadúszó küldött egy felháborodott, nagyon bunkó levelet, amit a másik 2 szabadúszónak szánt, aminek az volt a lényege, hogy "remek, ránk küldtek egy spiclit"... csak a hülyéje elküldte a kollegának is. Hála a jó égnek menesztették az illetőt.

- egyik rokonomnak azért nem adtak fizetésemelést, mert nem ment el minden nap a főnökéhez beköszönni... úgy, hogy baromi nagy alapterületű cég, másik emeleten is volt a főnök irodája és tök messze, nem akarta azzal pazarolni az időt. Ha összetalálkoztak, köszönt.

2022. okt. 13. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Legújabb: egy kolléga cross-teamben, akivel kénytelenek vagyunk együtt dolgozni. Igen, sok van rajta (is), elhiszem, hogy nehéz egyedül, de bizonyos dolgokat előre át kellene gondolni, megtervezni. Na, feladatom része, leültem vele, hogy haladjak. Átbeszéltük, leírtuk, leírta, kikommunikálta. Mindent egyből hamar, kapkodás, mert eleve későn kezdett neki (én meg szívtam, mert tőle függött a munkám).

De a legjobb, hogy a már leadott anyagokban kezdett el módosítgatni emg kiakadni.. Mondom ember, szerinted miért küldtem el, szóltam, és le is okéztad, nem iylenkor kell egy harmadik felet is szivatni ( velem egyetemben) mert most jön rád a startnál, hogy mégsem jó..

Mindegy, ezen még túl votam.

Második hét, ugyanaz a projekt: kiderül, hogy telibe félreértett valamit, amit adott csapatnakki kommunikált. Jeleztem, hogy az nem ok, erre hogy de ezt bezséltük. Modnom és melyik dimenzióban? Félreértette, nem is kérdezett direktben tőlem rá arra, hát erről nem én tehetek. Itt e lett cseszve. ÉS azóta is volt ilyen, de ez már apróbb dolog, hogy nem emlékszik, ekkor már mutattam neki, mit is írt..

Tudnám még sorolni, de annyira felcsesz, mert képes utána engem beállítani, hogy "nem erről volt szó", meg a főnökömnek nyekegni. Szerencsére a főnököm nem érdekelte, de baromi idegesítő, hogy csak mert ő kapkod és nincs ideje, meg szivat határidó UTÁN és stresszbe tesz, hogy ez nem jó az nem jó, én vagyok beállítva rossznak.. Még jó, hogy mindent írásban kérek, és meg tudom mutatni, de nme értem, ember hogy tud így félrekommunikálni.. Biztos nekem is van benne részem, de így is alig lehet elérni, hogy normálisan átbezséljünk valamit.

Egyébként nem fogom magamra húzni mindig a másik hlyeségét, sajnos, mert itt nem én vagyok a retardált, remélem ő is látja, mert mindig alátámasztom írásban, hogy miről is volt szó, a többit meg ő képzelte oda vagy át. :D

2022. okt. 13. 21:58
 5/5 anonim válasza:

Elmentem 3 nap nem-beírt-szabira, mert kb 2-3 hete levagyok betegedve.

Ezt a főnökkel is megbeszéltem, ráadásul hozzátettem, hogy anyagilag a táppénzt most nem tehetem meg.

Hétfőre rosszabbul lettem. Megy a hasam, hányingerem van és levagyok gyengülve.

Reakció: kiutáltak, mert 3 napig távol voltam és a főnök leszidott, hogy miért vagyok beteg és szedjem magam össze, mert pörgés van.

Hozzáteszem gyerektábor van nálunk.

Úgy érzem magam, mint egy fosos csivava.

2023. júl. 18. 05:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!