Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kollega beszólás, mely mély...

Kollega beszólás, mely mély sebeket tép fel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Január óta dolgozom egy helyen, a kollegák szuperek, de nyílván vannak nehezebb napjai az embernek. A napokban is így volt egy személynél, aki beszólt a dolgozók étkezési szokásaira. (Nem főnök.) Miszerint, ki hol mennyit meg mit eszik.

Bennem napok óta van emiatt a szálka, mivel evés zavaros voltam. Hánytattam magam, vagy direkt túlettem magam...

Szerintetek szóljak neki erről, hogy akadjon le az étkezések kifigurázásáról? Szívem szerint elmondanám neki a személyes történetem az evés zavarom kapcsán (hosszú folyamatú felépülés), mivel már sírhatnékom van a régi emklékeim miatt és félek, hogy a megszólások miatt újra előjön.

2022. márc. 24. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Inkább ne
2022. márc. 24. 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha elmondod akkor szerintem, akkor amikor ketten vagytok. Hogy amennyire lehet közelibb helyzet legyen.
2022. márc. 24. 22:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne tedd, mert aki eleve ekkora paraszt, attól kár azt várni, hogy majd tekintettel legyen rád, viszont az információt felhasználhatja ellened. Sokan megbélyegezhetnének emiatt, jobb ezt nem elmondani. Ha meghallod, hogy erről beszél, fellálsz, kimész.
2022. márc. 24. 23:50
 4/8 Humor Herold ***** válasza:
100%

3-4 hónap alatt azért valamilyen szinten kiismerhetted azt az embert, aki beszólt neked ezzel kapcsolatban. Ezen múlik hogy beszélj vele. Mert van hogy az emberek meggondolatlan kijelentéseket tesznek, és akaratlanul bántanak meg másokat.És van hogy az emberek tudatosan, rosszindulatból bántják a másikat, és szeretnék elnyomni, eltaposni.

Ha úgy érzed az illeti "jólelkű" csak meggondolatlan kijelentéseket tett, akkor beszéld meg vele, és biztosan hatni tudsz rá azzal hogy elmondod a múltadat.

Ha viszont egy gonosz rosszindulatú emberről van szó, akkor nem jó ötlet kitálalni, mert kárörvendeni fog, és később is bántani ezzel, esetleg másoknak terjeszteni, téged lealacsonyítva, elnyomva.

2022. márc. 25. 05:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne mondj semmit neki a gyengeségeidről. Az ilyen típusú ember csak felhasználja ellened és csak még jobban gúnyolni fog. Először mögötted, utána ahogy telik-múlik az idő a szemedbe is.
2022. márc. 25. 07:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmondod, csak jól kitárgyalna. Te lennél a kattant liba. Lehet direkt szivatna is jobban.
2022. márc. 25. 09:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Tényleg inkább ne tedd mert csak magaddal bszol ki,az ilyennek az lesz a reakciója hogy leír egy kettyósnak és direkt csesztetni fog vele.Empátia 0,ne hidd azt hogy ezért meg fog sajnálni vagy megértő lesz,a legtöbb ember ilyenkor csak jobban kerülne.

Ne legyél ennyire érzékeny és sz*rd le az egészet,ha nem főnököd akkor főleg,hidd el rengeteg stressztől óvod meg magad ha belesz*rsz az egészbe.

Amúgy jó lenne tudni konkrétan mit mondott,milyen hangnemben,van ahol olyan a dinamika hogy viccből mondják,társaságtól is függ.

2022. márc. 25. 10:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit se szabad mondanod magadról mert felhasználják ellened undorító módon :(
2022. márc. 25. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!