Csak én látom másként?
Segítsetek kérlek, csak én látom másként a tanárok helyzetét?
Nem mondom, hogy jól keresnek, de ha levetítjük, hogy ténylegesen hány órát dolgoznak egy évben, akkor azért nem olyan kevés az a pénz.
A nyári szünet eleve 6-8 hét, 30-40 nap, plusz a többi kis szünet.
A 40 órás munkahét fele kb tanítás, a többi adminisztráció. Értem én, hogy pl óravázlat írás, de azt egyszer megcsinálja normálisan megcsinálja az ember, utána évekig használhatja kisebb-nagyobb javításokkal.
Ha valaki ért és tud adminisztrálni, akkor simán gyorsan megvan az is.
Egy rokonom tanár, 2-3 órakor már végezni szokott, emlékszem egyszer mondta, hogy valamiért fél 5-ig volt bent, és hogy képzeljem el, milyen lenne, ha mindig ilyenkor végezne, semmire sincs ideje…a férjem minden nap addig dolgozik…
A word, excel neki magas ló, persze, hogy órákig tart valamit megcsinálni.
Nem gondolom, hogy az pl az orvosokkal egy szintű bért kéne kapniuk, még ha sok is múlik egy tanáron. A tanítóképző meg amúgy is az egyik legegyszerűbb képzés.
Köszönöm!
Az a baj, hogy ha valaki itt fel meri emelni a hangját valamiért, akkor sokan már egyből politikai nyomást, pártoldalakat vélnek felfedezni mögötte, miközben a kisembereket kvára nem a politika érdekli meg a pártok egymás közti marakodása (ahelyett, hogy összefognának a magyarok érdekében...!), hanem az, hogy a fizujukból nem lehet tisztességesen megélni!
De egyesek szerint ez tök normális, rendben van, ami nincs rendben és ez az igazán elszomorító!
A politikusok miért nem arról töltetnek ki velünk konzultációs kérdőívet, hogy mennyi fizut adjunk nekik ?!
Nyilvánvalóan a mai gazdasági helyzetben túl vannak fizetve..!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!