Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kötelezhet-e a munkahelyem...

Kötelezhet-e a munkahelyem munkaidőn kívüli csapatépítő tréningre? Kirúghatnak ha nem megyek el?

Figyelt kérdés
Alapvetően nem vagyok híve az ilyen csapatépítő tréningeknek, főleg munkaidőn kívül, meg amúgy sem vagyok az a szociális típus. Kijelentették, hogy kötelező a részvétel. Lehet-e valami következménye, ha nem megyek el?

2022. okt. 5. 19:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Ilyet nem fűztek hozzá.
2022. okt. 5. 22:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb, ha megkérdezed a közvetlen felettesedet, hogy hogy kell érteni azt, hogy kötelező.
2022. okt. 5. 22:41
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
nálunk egy kis ipari parkban valamelyik gyárban kötelezőnek jelentették ki a melósoknak, nem tudom milyen következményei lehetnek ha mégsem megy el valaki. én sem mennék ha ott dolgoznék, örülném ha a munkámat elvégzem ott nemhogy még a szabadidiőm is
2022. okt. 5. 22:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
A probléma az ezzel "csapatépítésnek" álcázott f@szsággal, hogy a jelenléted hiányának következményeit SOHA nem fogják szemtől szembe, bizonyíthatóan a képedbe vágni. Az viszont garantált, hogy az első adandó lehetőséget meg fogják ragadni az eltávolításodra, amikor csak a lehetősége is felmerül ennek. Nem attól válsz - sok munkáltató számára - "csapatjátékossá", hogy napi szinten tisztességgel elvégzed a rád eső munkát a fizetésedért, hanem attól, hogy mesteri szintre emelkedsz a képmutatásban! Ilyen világot élünk!
2022. okt. 6. 12:16
 15/22 A kérdező kommentje:
Talán volt már tapasztalatod ilyenben, hogy emiatt küldtek el?
2022. okt. 6. 12:47
 16/22 anonim ***** válasza:
Személyesen nem éltem meg ezt, de szerintem csak azért, mert a "kötelező" szerepemet eljátszottam megfelelő időközönként a megfelelő helyeken. Ellenben számolatlan ember vált már áldozatául ennek a beteg szemléletnek, - ők garantált, hogy tudnának mit mesélni, mint élettapasztalatot!
2022. okt. 6. 13:07
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

A tesco gazdaságos csapatépítőket nyilván senki sem szereti. Én tőkeerős cégnél dolgozom, ahol az ilyen fizetett munkaidőben szerveződik, teljes ellátással, profi külső cég szervezésében, akik tudják mi a cél és hogyan lehet elérni azt. Így szívesen ráveszi magát az ember. Nyilván munkaidőn túl nem mindenki fog rajongani érte, ez érthető.

Olyan is volt, hogy név nélkül számítógépes teszteket töltöttek ki a dolgozók, különféle témakörökben, aminek a lényege a dolgozók egymáshoz kapcsolódó viszonya volt. A kérdésekre adott válaszok viszont főleg nevekre voltak kihegyezve, amiből felrajzoltak egy kapcsolati diagramot. Megnézték a gócpontokat, és az ott szereplőknek szerveztek kommunikációs tréninget. Én is benne voltam, valóban, a munkám miatt sok dolgozóval kommunikálok, és segítem őket esetenként a munkájukban, holott ez nem az alapvető feladatom. De a rendszer ezt feltárta, és - ha már igény van rá és csináljuk, csináljuk jól - alapon megteremtette a lehetőséget hogy az a hozzáadott érték, az valóban pozitív és maximálisan célravezető lehessen.

Nekem tetszenek ezek a dolgok. Biztosan nem mindenhol működnek és szerveződnek mindenki megelégedésére, ezzel tisztában vagyok, de nem lehetetlen jól csinálni. Ilyenkor be szokott ugrani az a gimis emlékem, ami a történelemórákhoz fűződött, mivel sosem rajongtam a tárgyért. Addig a pontig, amikor egy új tanárnőt kaptunk, aki rendkívül interaktív volt, gyökeresen más módszereket alkalmazott, és ezeken keresztül elérte a célját. Ami az volt, hogy megértsük azt, amit a tantárgy várt tőlünk, ne csak évszámokat magoljunk. Sőt, ki is jelentette, nála nem kell fejből tudni az évszámokat, akár egy jegyzetből is kinézhetjük, de tudni kell róla hogy mi történt, miért volt fontos. Csodát tett. Élveztük az óráit, nem mellesleg jó jegyeket szereztük.

2022. okt. 8. 06:23
 18/22 anonim ***** válasza:
17: Akkor te mind tanárból, mind csapatépítőből szerencsésen kifogtál olyanokat, amik Magyarországon fehér hollónak számítanak. :)
2022. okt. 8. 09:36
 19/22 anonim ***** válasza:

Alapvetően, ha jó szakember valaki esetleg hiányszakmában önmagában ezért nem fogják kirúgni, de biztos, hogy hátratételt fog eredményezni q munkahelyen (béremelés, előléptetés, stb.) hogy "ellenszegültél a hatalomnak". Mennyire piacképes a tudásod, mennyire vagy nélkülözhetetlen?

Nálam néhány dolog árnyalja ezt: első ha ez a csapatépítés valami jótékonysági dolog (óvoda kerítésfestés, gyerekkórház kertrendezés, természetvédelmi aktivitás, stb.) akkor munkaidőn kívül is jobban benne vagyok. Illetve, ha alapvetően szimpatizálok a kollégákkal, jó a viszony, akár lógtok együtt amúgy is, csak zavar az, hogy ezt szervezetten kell tenni, akkor is lenyelném a békát.

2022. okt. 8. 12:28
 20/22 anonim ***** válasza:

"Kötelezhet-e a munkahelyem munkaidőn kívüli csapatépítő tréningre?"

Ha túlmunka szerint rendeli el, akkor igen. Egyébként nem.

2022. okt. 8. 12:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!