Valóban akkora munkanélküliség jön, mint amennyire mondják?
Lesznek gondok.
A sznakciók amúgy nemigazán tesznek a dologról, azért a Magyarországon lévő cégeknem nem olyan nagy hányada volt orosz vezetés alatt. A gáz ára kb másfél éve folyamatosan emelkedett, ahogy Oroszország folyamatosan emelte, készülvén a háborúra, emiatt szabadultak úgy el a rezsiárak. A szankciók nem érintik a gáz árát, csak az olajét, de azt sem Magyarországon.
Deee ja, a megnövekedett költségek miatt sok cég fog leépítésekbe kezdeni ami hát eléggé szívás. A vendéglátósok fognak először bedőlni. A legjobban a home-officeos irodák állnak hisz őket jóformán alig érinti a rezsidolog:D
Viszont azzal, hogy növekszenek az árak és a jövő is bizonytalan, csökken a fogyasztás is, ami viszont visszaveti a cégek bevételét, szóval amíg a rezsi a kiadásokat növeli, addig a bevétel is csökken. Nettó szopás, ha nem tallnak valami jó megoldást.
Én egyelőre ott tartok, hogy villanyóra átszereléshez és napelem felszereléséhez szükségem van villanyszerelőre és napelemes szakemberekre - és alig találok olyat, aki vállalná, annyira sok a munkájuk.
Az építészmérnök ismerősöm is eléggé el van havazva munkával, a fogorvosom és a masszőröm is csak hosszú hosszú előjegyzési időkkel tud fogadni engem.
Minap történt egy baleset az M0-son, kialakult mögötte egy 15 km-es dugó, és egész Dél-Buda közlekedése megbénult miatta. Ennyien akartak csúcsidőben autózni.
Ezek valahogy nem a válság és a munkanélküliség jelei.
Én meg azt látom hogy cégünk minimálbérért asszisztenst keresett Pesten és 1 hét alatt ( pontosabban 5 nap) professionon 377 db pályázat jött.
MInimálbérért Pesten.
Zöme nem érettségizett, hanem diplomás.
És a bér benne volt a hirdetésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!