Megtudtam, hogy az új kolléganőm, aki ugyanazt a munkát végzi, 50 ezer forinttal több fizetést fog kapni, mint én. Mit tegyek?
Eddig sem szerettem ezt a munkahelyet, rossz légkör, állandó stressz, fiatal lányként jöttem ebbe az irodába titkárnőnek és az idősek kezdettől fogva próbálnak szívatni, a főnöknél lejáratni, kiszámíthatatlan túlórákat kér a főnök, amit utána csak akkor fizet ki, ha épp van kedve.
Most jött egy új lány, annyi idős mint én, az a "hamu alatt lapul a tűz" fajta.
Visszafogottan öltözködik, kamu kedvesség, nyállasság, viszont egyszer hallottam - ő azt hiszi nem hallottam -, hogy a főnökkel kacarászott a telefonba, meg ilyeneket mondott neki kb, "jaj te olyan vicces vagy. "
Már itt van pár hónapja, de Okróber 1-től írja alá a hivatalos munkaszerződést, ami véletlen a szemem elé került, és láttam, hogy nettó 50 ezer forinttal több a fizuja, mint az enyém. (Az enyém 180, nagyon kevés.)
Nagyon rosszul esett, én már 3 éve itt vagyok, sőt a szüleim is jóban vannak a főnökkel, aki csomószor szívességeket kér tőlük, és a szüleim minden sz*rt megtesznek neki, tehát így külön gáznak tartom.
Pontosan ugyan annyi a munkaidőnk és a munkakörünk is ugyanaz.
Én mikor kértem fizetésemelést 1 hónapja, nem kaptam...
Tudom, hogy semmi közöm a másik fizetéséhez, de én ezt nagyon gáznak tartom, főleg, hogy nekem is szükségem lenne a pénzre, sőt nekem talán jobban, hiszen a kiscsaj otthon lakik 27 évesen anyuékkal, én meg már rég külön életet élek.
Nagyon rosszul esik... mit tegyek?
Ha a három kérdés bármelyikére "nem" a válasz, érdemes munkahelyet váltani:
- el tudom végezni az adott munkát?
- el akarom végezni ilyen körülmények között ezeket a feladatokat?
- megéri nekem ez anyagilag?
Udvariasan rákérdezhetsz. Hátha van valami, amit te nem tudsz.
Aztán ha pofára kap a másik több fizetést, és te nem kapod meg, akkor semmi baj, közlöd a főnökkel, hogy másnaptól a felmondási időd töltöd.
5: nem véletlenül titkosak a fizetések szinte minden cégnél. Pont az ilyen hőzöngéseket akarják elkerülni. Nem biztos, hgoy jól veszi ki magát a főnöknél, ha elmondod, hogy leskelődtél...
Kérdés, hogy van-e más lehetőséged, ha esetleg emiatt azt mondja, hogy ha nem tetszik, akkor le lehet lépni....
A 180e is több a semminél - ha nincs más lehetőség a horizonton.
Majdnem az összes cégnél úgy van, hogy aki újonnan jön és van lehetősége alkudni az jobb fizetést kap ugyanazért a munkáért mint valaki aki ott van már pár éve. Ezért érdemes pár évente váltani, belsősként sose tudsz annyit lépni anyagi szinten, mint egy cégnél maradva.
Amúgy is szar a légkör, akkor pláne ideje váltani, mi tart vissza?
Na emberek. Nálunk aki évek óta, akár 10 évnél is régebben is van, 230 bruttót kap.
Aki most jön, azt 280 újabban 300 bruttóvel veszik fel.
Aki régei és kér 5 ft emelést, az nem kap és megmondják neki merre az ajtó.
Aki új és közli a 3 hónapos próbaiderje után hogy többet szeretne azzal a főnök leül tárgyalni -így lesz a 280ból 300.
Aki 10 éve itt van, 5 ft-tot nem kap mehet ha akar kifelé.
Aki 3 hónapja itt van, kap emelést csak el ne menjen. (de akkor is elmegy...)
Ez van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!