Munkaidőn kívüli hívás?
A munkahelyemen problémát okoz, hogy munkaidőn kívül és szabadság alatt nem veszem fel a telefont. Teljesen általános munkaügyben hívnak, amivel lehetne munkaidőben is keresni, abszolút nem sos.
Úgy gondolom, ha valakinek fontos, akkor majd visszahív munkaidőben. Emiatt is én vagyok a hibás, hogy akkor miért nem hívom vissza.
Már többször volt ebből problémám. Ez lehet ok a kirúgásra? Én abszolút nem érzem jogosnak, ha tényleg csak nagyon nagyon fontos dolgokkal keresnének este 6-kor meg reggel fél 8-kor akkor nagyobb lenne az ezirányú hajlandóságom.
Irányítsd át a munkaügyben bejövő hívásokat a főnököd telefonjára!
Mint főnöködnek, neki tudnia kell minden munkaügyben felmerülő kérdésre a válaszokat!
Benne van a munkaszerződésedben, hogy köteles vagy felvenni a telefont munkaidőn kívül? EGyáltalán adtak neked céges telefont? Milyen feltételekkel?
Ha a magántelefonod, akkor a cég szempontjából nemlétező... Hisz senkit nem kötelezhetnek, hogy legyen mobilja.
Van céges telefonom, de nem áll a szerződésben, hogy köteles vagyok mindenhova mindig magammal hordani és felvenni. A múltkor elmentem 2 nap szabira és a főnököm (ő helyettesít ilyenkor) a magánon keresett amúgy olyan dolog miatt aminek mellesleg 5 perc alatt utána tudott volna nézni. (Egyébként is a helyettesítés olyan, hogy ami halaszthatatlan azt megcsinálja, de mikor visszajövök pótolhatom be a szabi alatt el nem végzett feladataimat. A nyári 1 hetes szabim után azzal fogadott, hogy "1-2 hét alatt talán utoléred magad". De ez más kérdés..)
Pl tegnap este 6-kor felvettem egy kollégának, aki fél órán át regélte, hogy majd holnap milyen feladatot beszéljünk át.
Kollégát ha csak azért hív mert unatkozik, le lehet rázni egy "majd holnap megbeszéljük"-kel. Nem az a megoldás, hogy nem veszed fel a telefont.
Te elvégzed más teljes munkáját ha ő szabin van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!