Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy bírjam ki a gyerekmániát...

Hogy bírjam ki a gyerekmániát a munkahelyen anélkül, hogy bunkónak és ellenszenvesnek tűnnék?

Figyelt kérdés

A közvetlen felettesemnek nemrég született gyereke. Ők amolyan "sztárpár" a munkahelyemen, mivel a felesége is itt dolgozott a gyerek előtt, nem itt ismerkedtek meg, de régóta mindenki idealizálja a kapcsolatukat és szivárványt hány tőle. Emellett még könnyű elmenni, de ami most megy a gyerek miatt, az valami katasztrófa. Mindenki tapsikol, mindenki cukiskodik, mindenki tudni akar mindent, csak én nem, mert bocsánat, nem érdekel, túl van tárgyalva.

Nekem nem lehet gyerekem, nem is kifejezetten szeretnék épp, de egy korábbi betegségem miatt meddő lettem és ezt elfogadtam. Ezt ők nem tudják, nem is szeretném az orrukra kötni egyelőre, de emiatt nagyon nem is tudok kapcsolódni a témához. Csöndben teszem a dolgom, velük eszem a közös menzán, hogy ne érje szó a ház elejét, mert mégis egy csapatban dolgozunk, de általában csak ülök, mint egy fasz és hallgatom a műsort. Viszont egyre inkább irritál az egész és az, hogy másról nem is lehet beszélni, csak erről és mindenki ebben a gyerekmániában fürdőzik. Úgy érzem, hogy kicsit magukba néznének, ha tudnák rólam, hogy meddő vagyok, felőlem sajnálkozhatnak is (nem mintha igényelném) de nem akarom felhasználni ezt ilyen célra. Egyelőre érdeklődést színlelek és mosolyt erőltetek, de kezdem unni. Szeretnék én is beszélgetni, újra benne lenni a közösségi életben, de ehhez úgy érzem, semmi közöm és nem is igazán érdekel ilyen mennyiségben. Mit tehetnék?

Sokan beszélnek a gyerekükről említés szinten, az egyáltalán nem zavar, szoktam is poénkodni velük ha épp olyan a téma. De hogy ez a páros folyik a csapból is és mindenki őket nyalogatja, ez nekem sok. Főleg úgy, hogy minden el és le van szarva, mióta megjött a gyerek, amit persze a többség megért (és támogat), mert jaj, cuki pár, cuki gyerek. Engem igenis zavar, hogy csúsznak a meetingek és megy a variálás, mert a gyerek így meg úgy, ha meg akarok beszélni valamit, alig kapok választ a felettesemtől, akkor is félszavasat, mert a gyerek miatt kialvatlan és el van havazva... Ezzel nem tudok mit kezdeni. Mégsem szólhatok rá, hogy szedje már össze magát, egyrészt mert közellenség lennék, másrészt mert gondolom az lenne a vége, hogy hogy képzelem, hogy egy új élet jött a világra, nekem a bolhaszaros teendőim és a munkám végzése a fontosabb, mintha mi sem történt volna. Egyelőre csöndben maradok és kivárom a sorom, de nekem meg fontos lenne a szakmai előrehaladásom miatt, hogy meg legyek hajtva és végezzem a munkám... Ez így hátráltat. De az is hátráltat, ha a felettesem emberileg nem bír.

Amúgy normális ember, legalábbis annak ismertem meg.

2022. szept. 11. 12:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden csoda három napig tart, hidd el. Na jó, talán picit tovább. Engem a saját gyerekem születésénél is zavart az állandó tolongás, ha két órára félretettem a telefonom már volt 3 nemfogadott hívásom, meg vagy 5 üzenetem. Utáltam. Mostmáe 3 hónapos a kislányunk és a kutyát nem érdekeljük. :D Oké, ez nyilván túlzás, de az a kezdeti hisztérikus örömhányás elmúlt és olyan jó érzés ez a nyugalom... Majd ott is lecseng. :)
2022. szept. 11. 12:32
 2/16 anonim ***** válasza:
89%

egyszerű:

"Engem nem érdekel ez a téma!Bocs!"

2022. szept. 11. 12:32
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Próbálsz tudatosan más témákat bedobni pl mikor együtt kajáltok, vagy tényleg csak passzívan tűrsz és mosolyogsz?

Próbálod elterelni a beszélgetés folyamát és senki nem harap rá a témáidra, vagy meg sem próbáltad?

2022. szept. 11. 12:37
 4/16 A kérdező kommentje:

Bízom benne, hogy igazad lesz. :) Ha a felesége nem lenne kolléga, lehet, hogy gyorsabban menne, nekem ez az aggályom. "Hisztérikus örömhányás" - milyen kifejező. :)

Nem kifejezetten erőltettem, ez igaz, de azért próbáltam. Általában 6-8-an ülünk egy asztalnál, így nem mindenki reagál időben a témára az asztal másik végén. Volt, hogy elkezdtem másról beszélni, páran reagáltak rá, tőlünk távolabb meg még a kiscsaládban gyönyörködtek, így hamar vissza is kanyarodtunk hozzá. Ilyenkor már nem szoktam kötni az ebet a karóhoz, inkább kanalazom a levesem.

2022. szept. 11. 12:43
 5/16 anonim ***** válasza:
12%
Az élet néha igazságtalan...
2022. szept. 11. 13:01
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Elmondod, hogy nem gyűlölöd mások gyerekeit, nem vagy irigy a boldogulásukra, de a meddőséged miatt kerülöd a témakört és ezért nem is veszel szívesen részt aktívan ilyen jellegű társasági életben.
2022. szept. 11. 13:08
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Majd ez is elmúlik, hidd el. Történik megint valami nagyobb volumenű dolog, amin lehet csámcsogni, és onnantól az lesz a téma. Egyébként elszomorító, hogy mások mennyire bele tudnak mászni valaki életébe. Semmi közük a gyerekhez, és mégis úgy csinálnak, mintha a legfontosabb dolog lenne az életükben. Hát gratulálok...
2022. szept. 11. 13:19
 8/16 anonim ***** válasza:
12%

"Úgy érzem, hogy kicsit magukba néznének, ha tudnák rólam, hogy meddő vagyok,"

Nem néznének magukba, csak egy oltári nagy faxnak gondolnának miatta, hogy ezzel az ő örömüket veszed el, mint egy megkeseredett liba.

Igen, xar hogy meddő vagy, de ettől az élet másnak megy tovább és igen, a gyerekeseknek fontos téma egy gyerek, főleg egy kisbaba. Próbálj meg túllendülni a problémádon. Ezzel nem vissza kerülsz, hanem végleg kivetődsz a társaságból.

2022. szept. 11. 13:23
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező mosolyogj tovább és próbáld mindig elterelni a témát,mást nem tehetsz.Elhiszem hogy idegesítő mert nálunk a sógornőm imád a középpontban lenni állandóan:D Szerencse hogy évente max.2-szer találkozunk mert messze laknak de az a 2 alkalom is roppant megterhelő tud lenni mivel míg a gyereke kicsi volt addig az volt mindig a téma,most az 1 éves neveletlen buta kutyájuk a téma de álandóan és ezt minden túlzás nélkül mondom:)

Vannak ilyen hülye ömlengő emberek,ezzel nem lehet mit kezdeni max kerülni amennyire csak lehet.

2022. szept. 11. 16:15
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a támogató válaszokat! :)
2022. szept. 11. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!