Ha tértivevényesen adtam fel a felmondásom és át is vették (igazolható) akkor a főnök nem mondhatja, hogy hozzá nem jutott el?
Kézbe akartam adni a felmondást de a főnök nem volt hajlandó kézből átvenni.
Erre feladtam tértivevénnyel. Megérkezett átvették ezt a tértivevény igazolja.
A főnök azt állítja őhozzá semmi nem jutott el. A tértivevény meg itt van nálam...
van jelentősége mit hazudozik össze a főnök? Én feladtam cég nevére + főnök nevére, az megjött átvették ezt igazolni is tudom, innentől a felmondásom közöltnek számít és ketyeg a 30 nap.
Nem így van?
Paranoiás vagy.
Fogalmam sincs mi a szarról beszélsz.
Itt éled az életed?
Te nem vagy ép…
Ezt teszi ha az ember túl sokat lóg ezen az oldalon.
Nem tudod megkülönböztetni a valóságot attól ami a fejedben van.
Kicsit többet kellene élned a való életben.
"Kézbe akartam adni a felmondást de a főnök nem volt hajlandó kézből átvenni."
Legközelebb ilyen esetre a következőket tedd:
Viszel magaddal két tanút (mindegy, hogy kiket), akik a saját felmondási példányodon igazolják nevük, címük és aláírásuk feltüntetésével, hogy X. Y. napon a munkáltató az irat átvételét megtagadta.
Innentől kezdve átvettnek minősül, joghatást vált ki, és másnap elindul a felmondási időd még akkor is, ha fogalma nincs a munkáltatónak, hogy mi állhatott az iratban. Felesleges innentől kezdve postán is továbbítani.
Ha egy munkáltató így áll hozzá a dolgokhoz, akkor lelkileg készülni kell arra, hogy akár munkaügyi vita, vagy rosszabb esetben munkaügyi per lesz belőle.
Vita esetén első körben mindig a kormányhivatalokban található munkaügyi hatóság segítségét kell kérni. Az esetek 90 %-ában általuk megoldódnak a munkaügyi problémák, nagyon ritka, amikor bírósági perré alakul át. Tudod, amikor megjelennek a cégnél a munkaügyi ellenőrök, általában besz@rás van a cég részéről, és rögtön minden szabályossá válik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!