Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tegnap kezdtem első munkahelye...

Tegnap kezdtem első munkahelyen miért kiváncsi mindenki a privát életemre?

Figyelt kérdés
nem értem miért faggatózott minden munkatárs hol élek pontosan a városban, szülőkkel élek-e vagy van-e párom, akarok-e gyereket és mikor, mit csinálok szabaidőmben és hasonló dolgok
2022. szept. 3. 15:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
Furcsa jelenség, én is rühellem főleg, hogy bizonyos dolgok mögött érzékeny téma lehet amit nem akarsz idegenekkel megtárgyalni. Egy nőnél például ilyen a van gyerek, ó miért nincs, nem szeretd a gyerekeket?? Jézusom ez mekkora bunkóság.
2022. szept. 3. 16:41
 12/26 anonim ***** válasza:
81%

mert befásultak a napi robotba.. kell valami újdonság nekik és a legjobb újdonság az új ember magánéletét kivesézni meg kéretlen tanácsokat osztogatni, hogy mit kellene tennie.

#1 ez nem ismerkedés!

2022. szept. 3. 16:51
 13/26 anonim ***** válasza:
9%

Kiabald el magad hogy ez magánügy és fejezzék be!

Nálam bevált igaz én 190cm és 100kg pasi vagyok

De Te gondolom egy vékony csaj vagy..

2022. szept. 3. 17:33
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

10-es vagyok, aki lepontozott elmondaná, hogy mégis mi a fittyfenéért? Mások is azt írták, hogy nem kell az igazat mondani, nem értem kinek sértettem meg ezzel a pici lelkét :).

Ráadásul teljesen friss tapasztalatból beszéltem. Egészségetekre..

2022. szept. 3. 17:35
 15/26 anonim ***** válasza:
88%
Tőlem nem kérdeztek ilyen tolakodó kérdéseket még csapatépítőn sem, pedig nagyon barátságos kollégáim vannak. Mindenki mesélt magáról meg kérdezett is, de inkább olyan kérdések voltak, amik rám kíváncsiak és a gondolkodásomra, ízlésemre. Például legutóbb az volt a téma, hogy ki mivel jár munkába, mindenki annyit tudott megosztani magáról, amennyit akart. Lehetett azt mondani hogy villamossal és kész, de volt aki elmondta, hogy honnan jár be, hogy milyen lakásban lakik stb. Szóval abszolút nem tolakodó. Szerintem intelligens ember tudja, hogy hol a határ és nem tesz fel ilyen kérdéseket. Főleg ez az akarsz gyereket kérdés...
2022. szept. 3. 17:38
 16/26 anonim ***** válasza:
25%
Ez ilyen small talk-os h*eség, valóban az ismerkedés, a másikkal való szóbaállás alapja, de vigyázz vele.
2022. szept. 3. 17:39
 17/26 anonim ***** válasza:
87%
Ostoba és primitív munkatársaid vannak, de ez csak őket minősíti. Most rárepültek a friss húsra, gondolom, azért, mert egymást már unják, és ha téged kikérdeznek, akkor legalább lesz miről csámcsogniuk. Egy egészséges közösségben nem ezzel kezdenek első nap, sőt, nem is nagyon kérdeznek rá ilyesmikre, legfeljebb beszélgetések során hozzászól az ilyen témákhoz az, aki hozzá akar szólni, pl. ő is elmondja, hogy mivel jár be a munkahelyére, vagy hogy ő hogyan gondolkodik a gyerekvállalásról. Igazából szerintem még a hobbi sem olyan dolog, hogy arról feltétlenül beszélned kellene, főleg nem első nap. Nekem volt már egy-két munkahelyem, olyan is, ahol vadidegenekkel kerültem össze, de szerencsére sehol sem kezdtek ilyen bunkó módon faggatózni, szép lassan megismertük egymást ostoba kérdezősködések nélkül is. Volt, akivel közelebbi kapcsolatba kerültünk, és még azt is tudtam, hogy melyik utcában laknak, kivel élnek együtt, mi a hobbijuk, másokkal nem lett ennyire szoros az ismeretség, de ez így normális. Legközelebb szerintem te is kérdezz tőlük valami olyan dolgot, amit ők cikinek tarthatnak, hátha észreveszik magukat.
2022. szept. 3. 19:47
 18/26 anonim ***** válasza:
11%
Ezt ismerkedésnek hívják. Ráadásul ezek teljesen vállalható dolgok, nem értem, miért kellene ilyenekben titkolózni.
2022. szept. 3. 20:06
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem ismerkedés, hanem udvariatlan faggatózás. Mégis miért lenne köze valakinek, akiről előző nap még azt sem tudtam, hogy létezik, ahhoz, hogy én kapcsolatban vagyok-e és főleg ahhoz, hogy szeretnék-e gyereket? Lehet, hogy csak nekem túl erősek a határaim, de a magánéletemhez ilyen mélyen senkinek nincs köze. (És nekem se másokéhoz.) Azt, hogy szeretnék-e a barátja lenni, hogy megosszak vele ilyen dolgokat, egy nap után nem lehet eldönteni.
2022. szept. 3. 20:20
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt olyan kollégám, aki munkaidőben (is) mindenkiről nyomozgatott a facebook-profiljukon keresztül, így mindig tisztában volt vele, kinek született unokája, kinek a lánya ment férjhez, kinek az apja halt meg. Ezeket a híreket megosztotta a többi kollégával is.

Amikor az idők elején még egy irodában voltam vele, megkérdezte, van-e testvérem, és hogy hívják. Elmondtam a keresztnevét, gondolván, ebből semmi baj nem lehet. Tévedtem. Megtalálta facebookon, egy-két nappal később pedig már el is kezdte kavarni a sz.rt, miszerint én azért nem lájkoltam a tesóm esküvői képét (nyilvános kép volt), mert biztos utálom a sógoromat és rosszban vagyok a nővéremmel is. Kijelentette, hogy számára alap, hogy a rokonok képeit mindig lájkolni kell, ezért BIZTOSAN ez van a háttérben, csak nem akarom bevallani.

Azóta senkinek semmilyen családi információt nem mondok el, még a facebook profilomat is úgy állítottam be, hogy ne lehessen rám keresni. Kinek hiányzik az unatkozó, paranoid pletykagépek sz.rkavarása?

Akkor elgondolkoztam, mennyire szomorú élet lehet az, amikor egy felnőtt, családos nő egy idegen ember borítóképe alatt görgeti a lájkolók listáját, szaftos pletyka-forrásra vadászva.

Amikor pár héttel később azzal a kérdéssel állt elő, hogy „Neked mennyi félretett pénzed van?” Visszakérdeztem, hogy „Milyen színű bugyi van rajtad?” Azt követően már nem kérdezett semmit. Megsértettem? Igen, de egy gonddal kevesebb lett!

Nem mondom, hogy minden kíváncsi kolléga ilyen, de szerintem állhat ez annak a hátterében, hogy valaki „titkolózik”, hiszen soha nem tudhatja, az illető mit kezd a kapott információkkal. Attól, hogy a kollégám, még nem lesz automatikusan köze a magánjellegű dolgaimhoz.

2022. szept. 3. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!