Tegnap kezdtem első munkahelyen miért kiváncsi mindenki a privát életemre?
mert befásultak a napi robotba.. kell valami újdonság nekik és a legjobb újdonság az új ember magánéletét kivesézni meg kéretlen tanácsokat osztogatni, hogy mit kellene tennie.
#1 ez nem ismerkedés!
Kiabald el magad hogy ez magánügy és fejezzék be!
Nálam bevált igaz én 190cm és 100kg pasi vagyok
De Te gondolom egy vékony csaj vagy..
10-es vagyok, aki lepontozott elmondaná, hogy mégis mi a fittyfenéért? Mások is azt írták, hogy nem kell az igazat mondani, nem értem kinek sértettem meg ezzel a pici lelkét :).
Ráadásul teljesen friss tapasztalatból beszéltem. Egészségetekre..
Nekem volt olyan kollégám, aki munkaidőben (is) mindenkiről nyomozgatott a facebook-profiljukon keresztül, így mindig tisztában volt vele, kinek született unokája, kinek a lánya ment férjhez, kinek az apja halt meg. Ezeket a híreket megosztotta a többi kollégával is.
Amikor az idők elején még egy irodában voltam vele, megkérdezte, van-e testvérem, és hogy hívják. Elmondtam a keresztnevét, gondolván, ebből semmi baj nem lehet. Tévedtem. Megtalálta facebookon, egy-két nappal később pedig már el is kezdte kavarni a sz.rt, miszerint én azért nem lájkoltam a tesóm esküvői képét (nyilvános kép volt), mert biztos utálom a sógoromat és rosszban vagyok a nővéremmel is. Kijelentette, hogy számára alap, hogy a rokonok képeit mindig lájkolni kell, ezért BIZTOSAN ez van a háttérben, csak nem akarom bevallani.
Azóta senkinek semmilyen családi információt nem mondok el, még a facebook profilomat is úgy állítottam be, hogy ne lehessen rám keresni. Kinek hiányzik az unatkozó, paranoid pletykagépek sz.rkavarása?
Akkor elgondolkoztam, mennyire szomorú élet lehet az, amikor egy felnőtt, családos nő egy idegen ember borítóképe alatt görgeti a lájkolók listáját, szaftos pletyka-forrásra vadászva.
Amikor pár héttel később azzal a kérdéssel állt elő, hogy „Neked mennyi félretett pénzed van?” Visszakérdeztem, hogy „Milyen színű bugyi van rajtad?” Azt követően már nem kérdezett semmit. Megsértettem? Igen, de egy gonddal kevesebb lett!
Nem mondom, hogy minden kíváncsi kolléga ilyen, de szerintem állhat ez annak a hátterében, hogy valaki „titkolózik”, hiszen soha nem tudhatja, az illető mit kezd a kapott információkkal. Attól, hogy a kollégám, még nem lesz automatikusan köze a magánjellegű dolgaimhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!