Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Home office-osok tényleg nem...

Home office-osok tényleg nem csalják el a munkát, ugyanannyit, vagy akár többet is dolgoznak, mintha bejárnának az irodába?

Figyelt kérdés

Leginkább azoktól kérdezem, akiknek nem kell mindig jelen lenniük, tehát nem telefonos munkájuk van, meg mondjuk nem annyira hajtós, hogy aznap egymillió dolgot meg kell csinálniuk.

Fura mert azt gondolnám hogy a legtöbb ember pihen ilyenkor, csinál amennyit csinál, de közben házimunkázik, beszélget a párjával, fekve telózik, bevásárol, stb, nem figyeli a főnök és nem kell tettetnie, hogy dolgozik, miközben már 6 óra alatt végzett, de 8 órát bent kell lenni az irodában.

De gyakorin mindig azt írják, hogy ugyanannyit, vagy még többet melóznak.

A home office nem szabadság, de attól még igaz, hogy lazábban lehet venni, ha nem olyan a munka, amit az első bekezdésben írtam.

2022. szept. 2. 13:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Van hogy 1-2 órányi feladatom van csak, amúgy meg nagytakarítok. Máskor meg hajtás van és a 8 helyett 10+ órát is melózok. Attól függ mennyi a feladat.
2022. szept. 2. 14:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek való a home office. Van, aki szereti az irodai nyüzsgést, azt, hogy folyamatosan körül van véve emberekkel, hogy bárkitől azonnal segítséget tud kérni, ill. van, aki nem képes önfegyelemre, nekik jobb a bejárás. Nekem rugalmas a munkaidőm és határidőkkel dolgozom, van, hogy napi 1-2 órányi melóm van, de máskor meg 12-14 órát hajtok. Annyi a különbség az irodához képest, hogy az üresjáratokban el tudom valami hasznossal is tölteni az időm. Nem este állok neki az itthoni teendőknek, hanem apránként nap közben meg tudom őket csinálni. Jelentősen javult az életminőségem a HO óta, a teljesítményem pedig nem csökkent, sőt, 2x is előléptettek azóta.
2022. szept. 2. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mit veszünk dolgozásnak?

Nekem olyan melóm van, hogy reggelre beesik 300 levél, és azt meg kell válaszolnom 8 órán belül. Csalni nem igazán lehet vele, hiszen egyértelmű, vagy elfogy, vagy nem.

De ha aznap kevesebb van, és elfogy kettőre, akkor háromig simán elmegyek a teszkóba bevásárolni, és aztán négyig még ránézek, hogy jött-e pár új.

2022. szept. 2. 14:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem levelezgetni kellett, meg egy táblázatot adminisztrálgatni. Leprogramoztam az egész munkámat, és utána naponta kétszer megnyomtam a gombot, egyébként játszottam meg neteztem a saját gépemen. Akkor az most elcsalás? A munka kész volt, de nem jelentkeztem önként, hogy kérek még munkát, így is ötször annyi feladatom volt, mint a kollégáimnak.
2022. szept. 2. 15:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Nekünk van egy napi minimum darabszám. Ha néha kevesebb átlagosan egy hónapban, az még nem baj, csak bónuszt nem kapsz. Na én ezt legtöbbször megcsinálom olyan 14 óráig, de 16:30-ig nem lehet kikapcsolni a gépet. Ha bent vagyok, többet csinálok, ha itthon, akkor netezek, Simsezek, a párommal vagyok, egyszer el is aludtam egy 3/4 órára, szexeltem már párszor, bevásárolok, házimunkázok, edzek valami videóra. Sőt jobbat mondok, ritkán előfordul hogy a csoportból csak én vagyok bent az irodában, akkor messzire megyek ebédet venni és egy órás szünetet tartok fél óra helyett.

De azt kezdem érezni ezzel egyedül vagyok :D Úgy tűnik mégsem

2022. szept. 2. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mennyi a munka.

Volt mikor home officeban virágot ültettem, mert épp nem volt munka. De ugyanilyen üresjárat az irodában is van, ilyenkor netezek. Itthon legalább hasznosan telik az idő.

Viszont ma pl. sok meló volt (itthonról), ezért munkaidő előtt nekiálltam, nem is ebédeltem és kicsit tovább dolgoztam - tehát itthonról egész nap a gépet nyomtam szünet nélkül.

Itthonról jobban szeretek dolgozni, mert az irodában sokszor jönnek valami aprósággal, de már ha csak beköszönnek vagy megállnak pár szóra az is kizökkent a folyamatból, úgyhogy itthonról sokkal hatékonyabb a munkavégzés.

Pl. ha a párom is itthonról dolgozik külön szobában vagyunk, egyáltalán nem zavarjuk egymást. Sokszor némelyik kollégához képest jobban tiszteljük, hogy a másik dolgozik és nem zavarkodunk.

A telefont a munkahelyről is tudom nyomkodni, az nem azon múlik, hogy hol vagyok. Sokkal jobban preferálom, mikor egy főnök nem azt nézi, hogy irodaházon belül lézengsz-e napi 8 órát, hanem hogy a feladatok meg vannak-e oldva.

2022. szept. 2. 16:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a férjétől tudok írni, szerintem ő jóval kevesebbet dolgozik, mint 40 óra. Általában velem kel kilenckor (én bejárok dolgozni), mire neki ül, 9.30. van minimum. És három körül már nem nagyon csinál semmit. Közben is tévézik, játszik a gépen, kimegy kajáért, berak egy mosást. Oké, cserébe van, hogy néha este is van elvégzendő munkája, amit csak akkor tud megcsinálni, mindig ezt hozza fel. De azért én úgy látom, hogy ezzel együtt is sokkal kevesebbet dolgozik mint amennyit én a munkahelyemen vagyok. És én ugye utazom is. Elég jól látom egy napját, mert hétvégén is dolgozom, cserébe hétköznap 2 napot itthon vagyok, úgyhogy látom hogy telik a munkaideje.

De ettől függetlenül biztos vannak hajtós home office-os melók is.

2022. szept. 2. 20:55
 8/10 anonim ***** válasza:
En egy fel evig probaltam h.ot, es pl azert hogy ne givhanak vissza tobbet beleadtam es sokkal tobbet dolfogoztam mintha bebuszoztam volna. Ha megvana feladat ayt otthonrolhatejonyabb csinalni, de ha van vmi problem , itt meg felesleges ido es feszko mig megirogatjuk egymadnak... Szoval sztem vmi ilyan jozeput a jo h heti par bapot bemesz itt megbeszeled amit kekl szoban , aztan itthon flowvan megcsinalod
2022. szept. 3. 02:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Ugyanannyi munkát végzek otthon is, mint bent a munkahelyen, mivel reggelente kiosztják a munkát és másnapig azt kell megcsinálni, és ha az elfogyott, nem tudsz mást csinálni már aznap. Szóval ha aznapra kevés meló jutott, akkor ha végzel vele 2 óra alatt, akkor további 6 órán át csak ülsz a seggeden és semmit nem csinálsz bent az irodában sem. Szóval otthon is két óra az a két óra, meg az irodában is két óra az a két óra. De otthon a maradék hat órában legalább tudok házimunkát végezni vagy filmet nézni vagy akármi. A munkahelyen meg csak a mobilomat nyomkodom unalmamban vagy pletykálok a munkatársakkal, de azt nem nagyon szeretem. Szóval ennél többet akkor se tudok dolgozni, ha bent vagyok. Nem egészen értem azokat, akik úgymond elcsalják a munkát, hogy azt hogy teszik, mert bármilyen munkád van, csak van egy határidő, amire meg kell csinálni egy adott munkát, és akkor ha az kész van, akkor nincs elcsalva, ha meg nincs kész, akkor meg elcsaltad, de akkor meg kirúgnak a picsába...
2022. szept. 4. 19:33
 10/10 anonim ***** válasza:

A nem home office-osok is csalják a munkát.

Egyik barátnőm anyja iroditsa. Ő vitt minket gimiben iskolába. Elvileg 4-ig lennének, gyakorlatilag meg ahogy végeztünk mindketten, indultunk is haza. (Ilyen 2-3 körül).

2022. szept. 5. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!