Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elegem van a munkahelyi...

Elegem van a munkahelyi bájcsevejből, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nekem alapvetően semmi bajom azzal, hogy munkaidőben dolgozni kell. De a több órás bájcsevej a kollégákkal kikészít. Négyen ülünk egy irodában, nap mint nap arról kell beszámolni, hogy telt az előző délután, este, milyen programok voltak, mint mozi, kávézó, étterem, buli, edzőterem stb. Egyrészt én sokszor semmi érdemlegeset nem csinálok munka után, hazajövök, elvégzem a házimunkát, beteszek egy sorozatot, és már este van, nem igénylem minden nap a munka utáni pörgést. Másrészt én korábban szociális beállítottságúnak véltem magam, de olyan emberekkel, akik kifejezetten unszimpatikusak és szóba nem állnék velük egyébként, és kibeszélnek a hátam mögött, nem szívesen osztok meg mindenféle személyes dolgot, és őszintén én sem vagyok kíváncsi a magánéletükre. Nem beszélve arról, hogy utána tapintatlan kérdéseket tesznek fel és kvázi beosztanák szívük szerint a szabadidőm is. Ráadásul akkora a hangzavar, hogy dolgozni se lehet valami könnyen így, pedig lenne munkám. Sokszor a munkaidő fele is ilyen csevejjel megy el, nem csupán néhány perc, amit még abszolút normálisnak éreznék, ráadásul bömböltetik a zenét, ami megint zavaró számomra. Én korábban azt hittem, szociális beállítottságú vagyok, mert a barátokkal, kedves ismerősökkel szívesen beszélgetek és kifejezetten beszédes vagyok, de egyre inkább antiszociálisnak érzem magam, amióta a beszélgetés kötelező lett és afféle munkahelyi követelmény. Annyira rosszul viselem már a dolgot, hogy komolyan megfordult már a fejemben, hogy nyugtatóval járjak be, mert ha nem is szólalok meg, hallgatni is nehezemre esik egyeseket, mert olyan messze vagyunk egymástól mentalitásban, mint Makó Jeruzsálemtől, és kifejezetten irritál a személyiségük. Én meg őket irritálom valószínű. Már azon gondolkoztam, hogy beveszek fél szem nyugtatót munka előtt, de annyit nem ér az egész, hogy teljesen tönkretegyem az egészségem. Aki ilyen helyre kerül, az hogy oldja meg? Szívem szerint keresnék más munkahelyet, de félek, ott is ugyanez lesz, másrészt nem igazán van munkalehetőség sajnos.

2022. aug. 22. 23:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a fő téma a ki mit főzött, mit fog főzni. Gyerek,unoka.

Ennyi. Semmi más nem kerül szóba, vagy max pár másodpercre csak.

Én hagyom beszélni a többieket, közbe dolgozok/máshol jár az agyam. Néha feleszmélek és benyögök egy ahamot/helyeselő mosolyt. Volt olyan hogy majdnem bealudtam, akadtak felfele a szemeim 🤔😂😂😂😂

Mindig viszek egy hellt, vagy koffein tablettát.

Van azért frontin is a táskámban, mert néha nem álmosságot váltanak ki belőlem hanem idegbetegséget.

2022. aug. 23. 13:46
 12/15 anonim ***** válasza:
67%
Elnézést, de aki nyugtatót akar bevenni ilyesmi miatt, az jobb ha gyógyszer helyett inkább a pszichológushoz. Lehet lepontozni.
2022. aug. 23. 14:48
 13/15 anonim ***** válasza:
39%
elképesztőek az emberek, ha dolgozni kell az a baj, ha helyette bájcsevegni akkor meg az
2022. aug. 23. 19:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

#13,Az emberek szeretnének olyan munkahelyen dolgozni,ahol egyensúlyban vannak a dolgok. Ahol tiszteletben vannak tartva a személyes határok és a munkában sem belezik ki őket és nem égnek ki.

Sajnos aligha van olyan munkahely,ahol mindenki remekül érzi magát (de írjon olyan,aki talált ilyet :) ), ami mindenkinek minden feltétel szempontjából megfelelő. De ezért kell akkor továbblépni, és új lehetőségeket keresni. Ha valahol nem jó neked bármilyen oknál fogva,nem kell ott ragadni. Úgyhogy kérdező,neked is ezt tudnám javasolni. Volt olyan ismerősöm aki bár a munkáját szerette,de a légkört nem bírta elviselni, ezért felmondott.

Már nem olyan időket élünk, hogy suli után elkezdesz dolgozni valahol és garantáltan onnan mész nyugdíjba.

2022. aug. 26. 08:33
 15/15 anonim ***** válasza:
94%
Aki megteheti hogy válogasson mert van anyagi tartaleka, szaktudasa szíve joga.
2022. aug. 26. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!