Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elegem van a munkahelyi...

Elegem van a munkahelyi bájcsevejből, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nekem alapvetően semmi bajom azzal, hogy munkaidőben dolgozni kell. De a több órás bájcsevej a kollégákkal kikészít. Négyen ülünk egy irodában, nap mint nap arról kell beszámolni, hogy telt az előző délután, este, milyen programok voltak, mint mozi, kávézó, étterem, buli, edzőterem stb. Egyrészt én sokszor semmi érdemlegeset nem csinálok munka után, hazajövök, elvégzem a házimunkát, beteszek egy sorozatot, és már este van, nem igénylem minden nap a munka utáni pörgést. Másrészt én korábban szociális beállítottságúnak véltem magam, de olyan emberekkel, akik kifejezetten unszimpatikusak és szóba nem állnék velük egyébként, és kibeszélnek a hátam mögött, nem szívesen osztok meg mindenféle személyes dolgot, és őszintén én sem vagyok kíváncsi a magánéletükre. Nem beszélve arról, hogy utána tapintatlan kérdéseket tesznek fel és kvázi beosztanák szívük szerint a szabadidőm is. Ráadásul akkora a hangzavar, hogy dolgozni se lehet valami könnyen így, pedig lenne munkám. Sokszor a munkaidő fele is ilyen csevejjel megy el, nem csupán néhány perc, amit még abszolút normálisnak éreznék, ráadásul bömböltetik a zenét, ami megint zavaró számomra. Én korábban azt hittem, szociális beállítottságú vagyok, mert a barátokkal, kedves ismerősökkel szívesen beszélgetek és kifejezetten beszédes vagyok, de egyre inkább antiszociálisnak érzem magam, amióta a beszélgetés kötelező lett és afféle munkahelyi követelmény. Annyira rosszul viselem már a dolgot, hogy komolyan megfordult már a fejemben, hogy nyugtatóval járjak be, mert ha nem is szólalok meg, hallgatni is nehezemre esik egyeseket, mert olyan messze vagyunk egymástól mentalitásban, mint Makó Jeruzsálemtől, és kifejezetten irritál a személyiségük. Én meg őket irritálom valószínű. Már azon gondolkoztam, hogy beveszek fél szem nyugtatót munka előtt, de annyit nem ér az egész, hogy teljesen tönkretegyem az egészségem. Aki ilyen helyre kerül, az hogy oldja meg? Szívem szerint keresnék más munkahelyet, de félek, ott is ugyanez lesz, másrészt nem igazán van munkalehetőség sajnos.

2022. aug. 22. 23:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát en pontosan ugyanígy voltam, plusz egy rendkívül rosszindulatú főnöknő még hozzá.

3 évig bírtam. 2 éve új helyem van új kollégákkal, amit nagyon szeretek.

2022. aug. 22. 23:50
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bírod és nem látsz más megoldást keress új meló helyet.
2022. aug. 22. 23:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá lehetőséged vegyél egy rádiót és tegyél be halk háttérzenét. Ha nincs teljes csönd, akkor nem akkora az emberek késztetése a beszédre.
2022. aug. 23. 01:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen szempontból nem vagyok szívbajos, bedugom a fülhallgatómat és dolgozom. Ebédszünetben elmegyek velük, megeszem a kis kajámat, meghallgatom a f*szságaikat, hogy addig se legyen lehetőségük rajtam csámcsogni és megyek vissza dolgozni. Volt, mikor azt hitték, hogy megy a zene és nem hallom, amit rólam mondanak. Egyszer kellett csak válaszolni, hogy "ja, szerintem is elég nevetséges, hogy nem volt sehol nyáron, biztos elitta a pénzét", mintha másról zajlana a pletyka. Egyből ment a pampogás, azóta nem mernek előttem rólam beszélni. 😂
2022. aug. 23. 02:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Pacsi: én is utálom. Az egyik munkatársam közeledett ezzel a dologgal egy időben, mondtam neki egy idő után, hogy zavar. Nincs értelme, mert ami "velem" történt, azt én éreztem, nekem kellett meeegoldanom, nem lehetett ott, akkor mit dumáljak? Csak a licitálás menne, hogy: "Nekem meg ez-az-amaz a hasonló sztorim."
2022. aug. 23. 06:08
 6/15 anonim ***** válasza:
92%

Gyógyszert semmiképp ne kezdj el szedni,egy munkahely sem ér annyit. Szerintem két opció van: zenehallgatás vagy felmondás. Nincs garancia rá, hogy máshol egyáltalán nem ilyen lesz a közeg,de addig biztos szar lesz, míg itt maradsz :( próbálkozni kell .

Egyszer rám is megsértődtek,mert ebéd után nem akartam még egy órát kávézgatni, inkább időben szerettem volna végezni a dolgaimmal. Ne tudjátok meg, hányszor hallgattam ezután, hogy így direkt jó hangosan, gúnyosan egymás között, mikor én is ott voltam a teremben: "és akkor ebéd után egy kávé srácok? Vagy mindenki nagyon elfoglalt?" És felém sanditottak. Szörnyűek... De letojtam addigra már rég őket.

2022. aug. 23. 07:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Na én egy ilyen beszólás után fenyomtam a falra a kollégát. Közöltem vele hogy én nem tervezem a családi ügyeit az életet de ha szeretné.megkérdezem anyámat aki történetesen a szomszédjuk. A többiek csak pislogtak. Kb fél év és ott hagytam.
2022. aug. 23. 08:08
 8/15 anonim ***** válasza:
16%
Nyugtató édes istenem. Dugd be a füledet probléma megoldva, vagy keress olyan mh-et ahol egyedül vagy.
2022. aug. 23. 09:13
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én azt csinálom, hogy aktív zajszűrős headset aztán semmit sem hallok belőlük.

Alapvetően nen vagyunk rosszban.

Megbeszéltük, hogy így tudok csak koncentrálni úgyhogy hagyjanak ha a fejemen van.

Délben elmegyünk ebédelni ahol 20-30 percet beszélgetünk úgyhogy nem mondhatják hozzájuk sem szólok.

Ha nagyon nem bírod őket keress másik helyet.

2022. aug. 23. 10:44
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ugyanez a helyzet.

Nyugatót emiatt semmi esetre se szedj.

Én a felmondáson gondolkozom, de semmi garancia rá, hogy máshol jobb lesz a közeg. :( Úgyhogy nem tudom, tűrök és a csodát várom.

Hr terület, 30-as, 40-es nők dolgoznak együtt, mint ahogy hasonló munkakör 90%-ában. :(

2022. aug. 23. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!