Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire általános, hogy...

Mennyire általános, hogy munkahelyen, az irodában, sokszor csak tetteted a munkát?

Figyelt kérdés

IT területen dolgozom egy közepes méretű cégnél. Sokszor van olyan, hogy pörögnek körülöttem az emberek, rohangálnak ide-oda mindennel, időnként megbíznak hogy csináljak meg valamit, de van hogy csak hetek múlva kérdezik meg, hogy kész van-e már. Nem igazán foglalkozik senki a hatékonysággal a főnök meg annyira elfoglalt, hogy a múltkor egy kérdés erejéig sem tudtam feltartóztatni.

Szóval nagyon sokszor az van, hogy csak bemegyek az irodába, megnyitok egy két fejlesztő programot és váltogatom az ablakokat, mellette chatelek a barátokkal, böngészek, filmeket keresek, cikkeket olvasok, fejlesztem magam, vagy új technológiákat próbálok ki, amikor mögöttem van valaki és rálát a monitorra folyamatosan pakolom a fejlesztő ablakokat mintha valamin nagyon keményen dolgoznék és általában még csak nem is törődnek vele, hogy egyáltalán mit csinálok, mert az is + munka nekik, hogy azt nézegessék. Elég az, hogy azt gondolják, hogy én sokkal keményebben dolgozom mint ők.

Hónapok óta megy ez, a lebukás esélye 0, nem is érdekli őket, sosem szóltak és rendesen kapom a fizetésemet. Nekem is jobb, mert ha napi 8 órán át keményen fejlesztenem kellene a rendszereket, meg tényleg nagy problémákat tárnának elém összeroppannék, nagyon megterhelő lenne, viszont most ez ennek az ellentétje, előfordul, hogy mondjuk egy teljes hétig nem csinálok semmit csak megpróbálom délig kihúzni utána meg már csak pár óra a délután és megyek szépen haza.

Előző munkahelyemen ugyanez ment és ott sem szólt a kutya sem sokszor hetekig, hogy egyáltalán mivel foglalkozom. Minél nagyobb mozgás volt körülöttem annál bonyolultabbnak tűnő ablakokat nyitottam meg és annál idegesebben kattintgattam.

Más is van ez így ezzel, vagy ássam el magam? Irígy trollok menjenek most haza légyszi. Meg mindenki akinek fogalma sincs róla mi az az irodai munka.

2022. aug. 22. 17:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én a jelenlegi helyen a 8 órából max 3-t töltök tényleges munkával, mert ennyi van benne. Néha színlelek a fennmaradó időben,de céges gépen nem lehet mást nézegetni,mert azt látják. Úgyhogy telon olvasok meg ilyenek. Magamat ismerve ez hamarosan tuti ki fog égetni,az előző munkámhoz képest visszalépésnek érzem a mostanit. Kevés és számomra egyszerűen túl könnyű a munka. Szerintem hamarosan váltani fogok,mert itt még csak előrelépési lehetőség sincs (irodai munka).
2022. aug. 29. 15:41
 12/19 anonim ***** válasza:

Még fiatal vagy.

Alapvetően az van, hogyha nem csesztetnek, akkor nem is várnak el tőled többet, ergo tök feleslegesen imitálod meg játszol ennyire a dolgokra.

Hidd el nekem, ha hetekig ráérnek a dolgaid, akkor amiatt sem fognak csesztetni, ha látják, hogy épp mást csinálsz míg pár percig ot beszélgetned mögötted.

Nekem volt olyan kolléganőm, akink sokszor napi nettó 1 óra munkája volt..

Nehezen hiszem, hogy a felettesed ne tudná, hogy milyen feladataid vannak, vagy nem érdekelné, de igazából bármit el tudok képzelni. :D

A lényeg akkor is, hogyha nem ugrálnak a nyakadon, akkor nem is fontos.

Nálunk pl ezt nem tudnád megtenni: IT-s gyakornok gyerektől is kivagyok, mert annyira életképtelen és ha kérsz egy egyszerű feladatot, olyan orbitális hsegéeket mondd, ami alatt kb simán elvégezhető.

Mostani helyemen pl irtó sok a munka, most próbálnak is nem kiégetni, itt már jobb volna kicsit visszavenni. De alapvetően én mindig jobban szeretem, ha van mit csinálni, pörgés van, meg hát le is foglaltam magam, ha nem is töltötte ki néha.

Az mondjuk kár, ha nem értékelik, amit magadtól alkotsz/csinálsz.

2022. aug. 29. 20:29
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem vannak olyan napjaim, amikor kb 1 óra munkám van, máskor viszont 12. Szerencsére rugalmas a munkaidőm és főleg határidőkkel dolgozom, otthonról, a főnökömet meg nem érdekli, mikor csinálom, amíg rendesen és időre meg van csinálva. Szerintem a te helyzetedben indokolt lenne a home office, akkor legalább nem megy el fél napod a semmire, hanem haladhatsz otthoni teendőkkel. Nincs esélyed ezt kérvényezni?
2022. aug. 30. 17:04
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem kérdeztem már más munkahelyen itt is ugyanez lenne a válasz, a főnöknek az a fontos mivel nem óriáscég hanem inkább kis max 30-50 főt foglalkoztató h ott ül a kis droidja és nyomkodja a gépet, az már neki mindegy gondolom pontosan mit csinál mert úgy áll hozzá, hogy ha kell valami azonnal ki tudja sajtolni belőle. A home office meg úgyis lógás, csak óriási multiknál lehet szerintem ezt megcsinálni ahol el lehet veszni a tömegben.
2022. aug. 30. 18:51
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

1 -azért a H.O nem mindenhol "csak lógás", én ugyanannyit dolgoztam, sőt..

Aki meg lóg, az bent is meg tudja oldani, lásd a saját példádat.

2 - Előző helyem kis kkv volt, ott H.O volt, és csak heti egyszer jártunk be, de alapvetően valóban a multiknál szabadabbak, amíg a KKV-ban hasonló a tendencia, ami írsz.

2022. aug. 30. 19:13
 16/19 anonim ***** válasza:
U.I: Ha telephasznak határidőkkel meg feladatokkal minden nap, majd számon is kérik, úgy nem igazán tudsz lógnia H.O-ban sem.. :D:D
2022. aug. 30. 19:14
 17/19 anonim ***** válasza:
Én ugyanannyit dolgozom home officeban, mint az irodából, azzal a különbséggel, hogy ha üresjárat van akkor nem csinálok úgy, mintha megszakadnék (mint te, vagy mint én anno az irodából), hanem megcsinálok valamit a ház körül, vagy elfoglalom magam valami hasznosabbal. Ez se nagy multi. Mindegy is, ha neked jó ez így, akkor hajrá.
2022. aug. 30. 19:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Nálam nincs ilyen. Ha elfogy a melóm(ritkán van ilyen), akkor a többieket megkerdezem hogy tudok-e valamiben segíteni, ha meg ez is off akkor tanulom az egyetemi anyagot :D.
2022. szept. 6. 08:03
 19/19 anonim ***** válasza:
Alapvetően korábban leírtak az osszegzest, az üres járatokon mindenképp csinálj valami hasznosat.
2022. szept. 6. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!