Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A magyar dolgozók gondolkodása...

A magyar dolgozók gondolkodása miért ilyen megalázkodó sokszor?

Figyelt kérdés

bocsánat, nem provokáció, csak nem találtam jobb szót rá

csak nem értem mikor elvállalnak munkákat gombokért mert neki az is teljesen megfelel "ha a semminél több, máshol se adnak többet" és hasonló indokok.

persze a csodálkozás meg megy 32 évvel a rendszerváltás és 18 évvel az EU csatlakozás után, hogy miért nincs EU bér nálunk. mert megtehetik a cégek ha így gondolkodnak az emberek

2022. aug. 14. 10:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Magyarország ezúttal is a vesztes oldalra állt a nemzetközi munkamegosztásban, és az olcsó munkaerőt választotta versenyelőnynek. Minden erről szól sajnos, oktatás lezüllesztése stb.
2022. aug. 14. 10:50
 2/22 anonim ***** válasza:
81%

Mert be kell fizetni a számlákat, meg ételt kell tenni az asztalra, meg ha még valami kis kedvtellésre is jut ezek után az sem rossz. Nem beszélve arról ha gyerek van, azt ruházni, iskolázni kell stb... A legtöbb embernek luxus az, hogy bevágja a gőgös óvodást, hogy ő 400e alatt a lábát nem mozdítja meg.

Attól hogy oda írod hogy nem provokáció, valahol még is az. Vagy egyszerűen csak szociálisan érzéketlen vagy, vagy semmiféle kapcsolatod nincs az átlag emberek hétköznapi magyar valóságával.

"persze a csodálkozás meg megy 32 évvel a rendszerváltás és 18 évvel az EU csatlakozás után, hogy miért nincs EU bér nálunk. mert megtehetik a cégek ha így gondolkodnak az emberek"

Ilyeneket azok szoktak írni, akik mamahotelba döglenek munkanélküliként mert sehol nem fizetik meg nekik 8 általánossal a 400 nettót, és mivel kaját kapnak otthon fedél van a fejük fölött, megteheik gőgből hogy otthon tespednek egész nap.

2022. aug. 14. 10:52
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Én pontosan tudom, hogy nem kapok többet máshol. Egyrészt mert több helyre is jelentkeztem és mindenhol kevesebbet ajánlottak. Másrészt mert ebben az ágazatban, ebben a pozícióban ez a max.
2022. aug. 14. 10:55
 4/22 anonim ***** válasza:
92%

Ez a beivódott szolgalelkűség, amit az emberekbe a korábbi generációk is neveltek. Ne állj ki magadért, ne élj a jogaiddal, viselj el mindent, maradj csendben a munkahelyen, mert úgyis te jársz pórul. Pedig ez már rég egy másik világ.

Ha szüleimre hallgattam volna egy teljesen kihasználós munkahelyen lennék 5 napban 12-14 órában, ahol folyamat átver a főnök, és az teljesen rendben van nekik, "mert meg kell becsülni ezt is"... valószínű roncs lennék és otthon laknék, mert albérletet se tudnék fizetni, de nekik jóvanazúgy.

Ehelyett 4 napos munkahetet vezetik be ahol élek, dupla annyi pénzért dolgozok mint otthon 8 órában, tisztelik a dolgozókat, de vannak munkaügyi hivatalok ahová bármikor fordulhatnék ha vmi illetéktelent tapasztalok. Tudok albérletet fizetni. Ez a normális, csak a szüleim nem tudják mert sosem tapasztalták hogy lehet normális megbecsült emberként is élni.

Sose fogadjátok el a rosszat, mert bőven lehet másképp is.

2022. aug. 14. 10:55
 5/22 A kérdező kommentje:

#2-3

na igen, erről beszélek, erről a gondolkodásról

majd ha egységesen beintenének az emberek és nem lenne dolgozó akkor emelnének bért, lenne itt is EU bér

de amíg ez a mentalitás amit itt ti képviseltek addig megy a kihasználás, addig miért is fizetnének többet ha mindig lesz aki ennyiért is elvállalja

2022. aug. 14. 11:00
 6/22 anonim ***** válasza:
49%
Értem én. Mindenki más intsen be, azért hogy te jobban kereshess míg te a fotelból okoskodsz.
2022. aug. 14. 11:04
 7/22 anonim ***** válasza:
61%

Egyébként a kérdés egyértelműen csak provokáció.

A hozzászólásod jól mutatja.

De azért ügyes próbálkozás volt bele írnod a leírásba hogy "nem provokáció".

2022. aug. 14. 11:05
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon azért se vezetik be az eurót se mert akkor kiderülne a EU számára is hogy 600 euróért megfelelő forint itthon a minimálbér (ennyit kinn egy szakmunkásnak dolgozó kap ösztöndíjként havonta) ami máshol az EUban 1800 (több mint 700ezer)
2022. aug. 14. 11:06
 9/22 anonim ***** válasza:
90%
*szakmunkásnak dolgozó tanuló
2022. aug. 14. 11:07
 10/22 A kérdező kommentje:
miért provokáció, ha leírom a valóságot az igazságot?
2022. aug. 14. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!