Miért kezdhettem el angolul,németül gondolkodni?
Detto ugyanez van velem is. Amikor a német érettségire meg a nyelvvizsgára készültem, én is ismerkedtem német anyanyelvűekkel meg német szinkronnal+felirattal néztem filmeket is néha. Egy idő után gyakran gondolkodtam németül.
Most az angollal vagyok így, hogy angol nyelvű oldalakat olvasok leginkább, meg angolul nézek filmeket, videókat is és már sokszor hamarabb jutnak eszembe a szavak angol megfelelői, mint a magyar. Sokszor azon is rajtakapom magam, hogy a fejemben angolul folytatok párbeszédeket saját magammal :D
Egy barátnőm is hasonlót tapasztalt, illetve mesélte, hogy amikor készült az éretségire, járt néha suli után angol tanárhoz és amikor tőle jött hazafele és be kellett mennie pl. a boltba, annyira át volt állva az agya az angolra, hogy amikor bement, angolul köszönt véletlenül, meg amikor keresett valamit, segítséget akart kérni az eladótól, de az kb. azt hihette, stroke-ja van, mert nem jutottak eszébe a magyar szavak és alig bírta kinyögni, mit szeretne :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!