Belebetegedtem a munkahelyembe, nincs megoldàs?
Huszonéves vagyok, kb
3éve dolgozom egy helyen. Màr az elején volt egy kolléga, aki kipécézett magànak, és megpróbàlt kicsinàlni. Nem akartam elmenekülni màr az első időben, mert a lakhatàsom a munkàhoz van kötve. Mindenki elment, és a kolléga csak ràm szàmíthatott, ezért nyàjas volt hozzàm, de amint újra volt partnere, újra elkezdett piszkàlni. Többször próbàltam kiàllni magamért, de a többiek is féltek tőle, senki nem mert mellém àllni, mert féltek tőle, én is ha szembementem vele, porig alàzott mindenki előtt, és ezt rendszeresen csinàlta utàna is, megfélemlítésképp, és még neki àllt feljebb. Mikor szabadsàgon volt, bementem a főnökhöz, elmondtam, hogy baj van, de nem tett semmit végül értem, hanem kinevezte kisfőnöknek, amitől még nagyobb paraszt lett, és még elviselhetetlenebb. Az a baj, hogy a főnöknek bizalmasa, így nekem nincs mit tenni, mint elmenekülni.
Be kell vallanom, még soha nem voltam ilyen helyzetben. Màr néztem új munkahelyet, de megint csak ketten maradtunk, és félek felmondani is, hogy mit fognak velem tenni.
Olyan szinten félek màr, hogy szorongva jàrok be, hogy mi lesz aznap. Nem is értem, hogy juthattam el idàig vele.
Kérlek, segítsetek, hogy tudnék nyugiban felmondani.
Olyan helyen nem szabad sokáig dolgozni, ahova szorongva, félve jársz be, mert a lelked fog rámenni, ráadásul huszon évesen gondolom nem akarsz még kiégni.
Nekem is volt ilyen munkahelyem, de viszonylag hamar léptem és elkezdtem keresni. A felmondási idő nem volt kellemes, mert teljesen kiközösítettek, mint az oviban, és próbáltak úgy beszélni velem, mint egy darab ronggyal, de azt csírájában elfojtottam. Ahogy az előző is írta én is úgy voltam vele, hogy mit tudnak velem tenni? Semmit...
Ha egy kicsit is értelmes a főnököd normális lesz, nem kockáztatja, hogy felmondási időben hanyagabbul végezd a munkád. Egy munkahely ilyen, felmondhatnak az emberek, ezzel számolnia kell.
1
Most is elküldhet bárkit a jó büdös qrva anyjába. Legalábbis én ezt tenném.
Vannak emberek, akik azt gondolják bárkivel bármit megtehetnek. Szar emberek. Viszont ha ezt hagyod, akkor meg is teszik. Én sosem féltem emberektől, azoktól meg pláne nem akik azt gondolják, hogy a pozíciójuk miatt úgy beszélhetnek bárkivel mint akivel a seggüket törlik.
Nagyon egyszerűen végiggondolva, ha engem azért rúgnak ki, mert nem hagyom magam egy ilyen sz.rembernek, akkor valószínű alapból nem sokat jelentett a munkám a főnökömnek, mert ha jelentene valamit, nem rúgna ki. Olyan helyen meg ne dolgozzon senki, ahol semmibe nézik nem csak a kollégák, de a saját főnöke is.
Legyen az bármilyen munkakör, ha havi 20 ezerrel kevesebbet keresek egy másik helyen is, már megérte átmenni ha meg van a lelki békém. Azért akárhogy is nézem, most még lehet munkahelyet találni könnyen. Lehet hogy picit kevesebb pénzért, vagy esetleg több melóért, de lehet találni.
Tehát bármilyen oldalról is nézem, nem kell meghunyászkodni, (én sose tenném), nyilván alapból nem szabadott volna hagyni, hogy ez idáig elfajuljon. Nálam egy ilyen 1x próbálkozna, többször biztos hogy nem, mert megtanulná egy örök életre, hogy nem mindenkivel lehet játszadozni.
Kérdező, add be a felmondásodat és keress egy másik munkahelyet. Fogsz találni, ez biztos.
Értem és egyetértek, de a kérdező írta, hogy a lakhatása múlik az állásán. Én ilyen körülmények között nem szájalnék, amíg nincs meg a fix új munkahelyem.
Más kérdés, hogy már az első megalázás után elkezdtem volna keresni ezt a helyet.
4
Hát igen, ebben különbözünk. Pontosan ezt használják ki az ilyen sz.remberek. Én 1 percig sem tűrnék semmi ilyet, akármi is múlik rajta. Nem írt munkakört a kérdező sem pedig várost, de aki nem tud manapság 1 hét alatt munkahelyet találni, az vagy Bivalyb.sznád utolsó utcájában lakik, vagy túlságosan válogat.
Hasonló szituban vagyok, korábban már én is csináltam azt, hogy amikor elmentem, megmondtam a magamét... A "főnököknek" nevezett mai trottyok nem avatkoznak bele az ilyen konfliktusokba, akkor sem, ha nem áll fenn a barát-testvér-ismerős sztori.
Nézz tényleg új helyet.
És csöbörből vödörbe mi értelme menni?
Másrészt, a legtöbb munkakörben 3-4 körös interjúk vannak. Hogy akarsz így egy hét alatt állást találni?
7#
Mikor 2-3 hét is van, hogy megjelenik egy új hirdetés, amire tud jelentkezni az ember, de leginkább ugyanazok ismétlődnek pár havonta és ez egy megyeszékhely, hova mennél új helyre 1 hét alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!