Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkahelyen a nők és férfi...

A munkahelyen a nők és férfi egyen rangúak?

Figyelt kérdés

Másodállásban egy raktárházban dolgozok és egy számorma furcsa dolgot fedeztem fel, aminek szeretnék utána járni, hogy mi húzódhat mögötte pszichológiailag.

Férfi vagyok.

Mint mindenhol egy raktárházban is vannak nehezebb és könnyen feladatok.

-Viszonylag gyakran történik olyan eset, amikor egy nővel kell cserélnem, mert nem tudja olyan hatékonyan csinálni a fizikai munkát mint egy férfi.

-Olyan helyeken dolgozok egy raktárházban ahová nőket nem tesznek dolgozni, csak férfiakat.

-A nők rendszeresen kérnek fizikai segítséget olyan feladatok elvégzésére amit egyedül is meglehet oldani, de nagyobb erőfeszítést igényel.

-Férfiként gyakrabban kell olyan munkavégzést csinálnom, ami sokkal megterhelőbb fizikailag.

Ebből jött a kérdés, hogy nők és férfiak egyenlőek a munkahelyen?

2022. júl. 29. 11:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés. Alapvetően igen a válasz, a valóságban pedig nem.

Ha neked folyamatosan segítenek kell egy nőnek aki nem tudja elvégzni azt a fizikai munkát egyedül amit te igen de bére ugyan annyi akkor az nem korrekt veled szemben.

Másfelől egy férfi általában mindig is alkalmasabb lesz nehezebb fizikai munkák elvégzése mint egy nő már csak a testfelépítés/ izomzat miatt.

Ezt a gondot a cégnek kellene megoldani. Vagy elkülönített részlegeken vagy órabér különbségeket.

2022. júl. 29. 11:50
 2/15 anonim válasza:
78%

Egy irodában dolgozom, fontos és érzékeny adatokkal teljes állásban.

Nő vagyok.

Mint mindenhol, egy irodában vannak könnyebb és nehezebb feladatok.

- Gyakran történik olyan eset, hogy más férfi helyett kell beugranom, mert nem tudja hatékonyan végezni a munkáját.

- Olyan helyen dolgozom, ahova nőket ritkán tesznek ilyen pozícióba.

- Férfiak gyakran kérnek tőlem segítséget olyan dolgokhoz, ami precizitást és figyelmet igényel, többször ellenőrzöm a kimenő munkáikat, ezzel a saját munkám többszörösét végezve.

- Nőként gyakrabban kell olyan munkát csinálnom, ami sokkal megterhelőbb mentálisan. Csak nőket küldenek helyszínre ki, mert a nők olyan dekoratívak. Mindezt kevesebb fizetésért, mint ugyanitt említett férfiaké.

Ebből jön a kérdésem, hogy a nők és férfiak egyenlőek a munkahelyen?

2022. júl. 29. 11:55
 3/15 A kérdező kommentje:

Igen pontosan erre az egyenlőtlenségre gondoltam. Köszönöm hogy megosztottad a mentális munka oldaláról is.

Hogyan lehetnénk egyenlőek ha maga körülmény nem engedi meg azt hogy egyenlőek legyünk. De akkor mégis miért fizetnek ugyan annyit? (Vagy épp kevesebbet, mint a 2-en válaszoló esetében).

2022. júl. 29. 12:02
 4/15 anonim ***** válasza:
43%
Gyárakban jellemző, hogy a női dolgozók kihúzzál magukat bizonyos feladatrészek alól a nevükre hivatkozva, hogy ők ezt nő létükre nem fogják csinálni. De még akár az 1 kilós dolgok emelését is a férfiakra hárítják.
2022. júl. 29. 12:03
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

kihúzzál=kihúzzák

nevükre=nemükre

2022. júl. 29. 12:04
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
kettes már majdem tökéletes a csali
2022. júl. 29. 12:09
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
Nő vagyok, irodában dolgozom, de időnként kell pakolni. Amit nem bírok el, azt a férfiak pakolják. Ez nem egyenjogúság kérdése. Nem nem akarom megcsinálni, hanem nem tudom. Én egy 58 kilós nő vagyok, akivel egy irodában vagyok meg egy 108 kilós 2 méteres nagy, erős férfi.
2022. júl. 29. 12:16
 8/15 A kérdező kommentje:

Pontosan, itt jön ki újra az egyenlőtlenség a munkahelyen.

Én senior programozó vagyok, de ha felvesznek egy juniort erre a pozícióra (amit nem tud elvégezni), abban az esetben nem jár neki akkora fizetés mint annak a programozónak aki már senior szinten van.

Szóval a kevesebb tudásért kevesebbet fizetnek.

Szóval ha szellemi téren megvan ez a különbség, fizikai munkánál mi akadályozza ezt meg?

2022. júl. 29. 12:24
 9/15 anonim ***** válasza:
96%

Fizikailag nem, még a munkavédelmi szabályok is kitérnek a különbségekre, pl. a nő kevesebbet emelhetnek. Egyéb tekintetben egyenlők

Egyébként incelnek tetszik lenni?

2022. júl. 29. 12:36
 10/15 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk "kiegyenlítődik". Pl. Nem a nők emelik a nehéz dolgokat. És nem a férfiak mosogatnak.

Senkit nem zavar a helyzet.

Nem ez a munkánk központi kérdése.

2022. júl. 29. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!