Szerintetek is önzőség, ha valaki bemegy a munkahelyére betegen?
Ha fertőző, és tudja, higy fertőző (egyszerű influenza), akkor ne menjen be
Ha csak megfázott, és emiatt köhög, abból nem lesz világvége
Sajnos sokan nem tehetik meg anyagilag, hogy minden apró betegségnél beteget jelentenek
#5:
Jól van már, nem kell itt a tipikus főnökellenes mantrád.
De igaza van sajnos ...
Sok helyen probléma, hogy mindegy milyen beteg leszel, azt hiszik lógós vagy, nekem műtét kellett, hogy össze csavarozzák a csontot, hónapokat dolgoztam le olyan állapotban, sírtam a fájdalomtól mire tpre mentem és hetente b.szogattak mikor megyek vissza, már műtét előtt is ...(ez nem fertőző állapot, de dolgozni lehetetlen volt tőle )
Másrészről az anyagi oldal miatt sem mennek sokszor tpre, mert kevesebb lesz úgy a fizetés...
Halálom amúgy, mikor olyan időszakom volt, hogy könnyen beteg lettem és sorra hozták be a gyárba a kollégák az influenzát állandóan és havonta voltam beteg én is, imádtam...
6: Lehet itt hitetlenkedni, de szerintem igaza van.
Egy ismerősnőm irodában dolgozott pár éve, és ott is volt, hogy december elején a főnökük kerekperec kijelentette, hogy a két ünnep között is elég rendesen lesz majd munka, aki akkor beteget mer jelenteni, az el lesz küldve. Aki határozott idejű szerződéssel dolgozik, az nem lesz meghosszabbítva annak lejártával, aki pedig határozatlannal, annak a betegszabadság utáni első munkanapon indul a felmondási ideje.
Mondjuk ő tényleg meg is betegedett, olyan láza volt, hogy két napra muszáj volt beteget jelentenie. És nem rúgták ki, tehát csak üres zsarolászó fenyegetés volt, de ezt nem lehetett ugyebár tudni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!