Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért mindenhol engem pécéznek...

Miért mindenhol engem pécéznek ki az ilyen nárcisztikus szerencsétlenek?

Figyelt kérdés

Pár munkahelyen dolgoztam már, tehát van összehasonlítási alapom és eddig szinte mindenhol ugyan az volt a forgatókönyv. Jelenlegi munkahelyemen is eljutottunk ide...

De elöljáróban írnék magamról pár sort, hogy milyen is vagyok, mert ez fontos lehet a történetben.

Nos alapvetően kedves, szarkavarástól, versengéstől mentes, amolyan élni és élni hagyni tipus. Tudom, hogy sztahanovista nem vagyok, de teszem a dolgomat. Valamiért tévesen az emberek félénknek, csendesnek, nyugodtnak gondolnak, de ez igazából csak amolyan látszat. Vannak határaim és ha ezt valaki megsérti (belémköt, beszól, kóstolgat, provokál, fejemre akar nőni) akkor azonnal megismeri a kevésbé kedves oldalamat. A kedvességem ellenére nem vagyok egy behódoló csicska tipus. Nem hat meg a hierarchia, tekintély.

Nos, mindezek mellett a kollégák zömével mindig jól kijövök. Azonban sajnos valamiért minden közösségbe keveredik egy elmebeteg, aki előbb utóbb szinte megszállottan elkezd foglalkozni velem. Rossz értelemben. Les, árulkodik, folyton lesi, mibe kössön bele és kb tényleg az idegi megbomlás jeleit kezdi egy idő után mutatni a közelemben, annak ellenére is, ha totál levegőnek nézem és nem foglalkozom vele, a békesség érdekében (olyankor még feszültebbek és kitalálnak valamit, hogy újra pár szót kicsikarjanak belőlem ééés...apa kezdődik!.....) Nos közös vonás ezekben az emberekben, hogy minden szóról szóra rájuk illik, amiket a nárcisztikus zavarokról írnak. Több ilyen kollégám is volt már és elképesztő, mennyire egyformák a szó fordulataik, gesztusaik és minden, ahogy sorra lezajlik... Első időkben jópofiznak,vicceskednek, aztán próbálnak a fejemre nőni és ha akadályba ütköznek, jön a gyűlölködés, főnöknek siránkozva árulkodás, piszkálódás, hattyú halála. Persze ők a sértett áldozatok.

Igazából azt nem értem, miért mindig engem találnak meg??vannak nálam szelidebbek is, nagyhangúbbak is. Szorgalmasabbak és lustábbak is. Mégis mit vétettem hogy ragadnak rám ezek az elmebetegek?

Hogy lehet leszerelni az ilyeneket? Mert már ezer féle taktikát kipróbáltam, semmi sem használ. Se a szép szó, sem a durvább, az ignorálás sem. A normális választ kiröhögi. Ha erélyesen helyre teszem, kezelhetetlenül agresszívvá válnak. Aztán megyva főnöknek sírni. Bolhábol elefántot csinál.

Ha meg hetekig levegőnek nézem, akkor ugyan csend van egy ideig, én el is lennék így bármeddig, de addig lesi az alkalmat, hogy csak talál valamit, amivel felkavarhatja az álló vizet.

Már nagyon unom, hogy pár évente munkahelyet kell váltanom az ilyen sérült idióták miatt!

Már nincs több új ötletem, hogy tudnám levakarni.

Múltkor kollégák előtt kaptam meg, hogy nekem kuss, itt egy senki vagyok.

Most meg kollégák füle hallatára, hogy kitekerné a nyakam. Nem ijedtem meg, viszont most már nagyon teli a bilim vele! A főnök szart sem ér ez ügyben, mert ugyan ez a tipusú pszichopata, a tekintély a mindene. Viszont úgy gondolom, a kedves kisfőnök kolléga eljutott már olyan messzire, hogy becsületsértésért, fenyegetésért feljelenthetem. Nyilván nem lenne különösebb következménye, de talán lenne némi súlya a dolognak.

2022. júl. 12. 18:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Engem nem tudnak elbizonytalanítani. Időnként jól helyreteszem az illetőt, aztán leszarom, meet tudom, hogy az ő buksijában van nagyon nagy baj. Inkább csak bosszantó, mert pofátlanok mint a piaci légy. Ha az egyik nemhagyja magát, már repül a másikra.
2022. júl. 14. 19:32
 12/12 A kérdező kommentje:
Valamelyik "kedves" válaszoló nyilván azért próbálkozik, mert érintve érzi magát, talán ő is nárciszka.
2022. júl. 14. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!