Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy van időtök/energiátók...

Hogy van időtök/energiátók bármi másra a munkán kívül?

Figyelt kérdés

Reggel 5-6-kor felkelek, attól függően hányra kell bemenni. Kb 10-15 percet töltök otthon, ez ilyen kis felébredés, még a kávét is útközben iszom az autóban. 30-30 perc autóval az oda-visszaút naponta. Nincs olyan nap, amikor délután 5 előtt hazaérjek. Inkább olyan 6 óra felé. Ekkor már az embernek semmi energiája nincsen. Ezenfelül, ha hazaérek általában főzni kell másnapra, de olyan is van, hogy két napig ugyanazt eszem, mert mindig így főzni katasztrófa. Tehát eltelik az idő és már 8 óra, fürdés, vacsorázás (amit ugyanúgy el kell készíteni), és lefekvés. Ergo nem jut semmire idő, főleg ha hétvégén is dolgozni.

Ti, hogy vitelezitek ki a napotokat, hogy a munkán és a kötelező dolgokon valami mást is tudjatok csinálni?

2022. júl. 4. 12:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk azt is elásnám, aki kitalálta, hogy naponta főzőcskézni meg házimunkát végezni normális dolog. Akkor sem csináltam ilyen hülyeséget, mikor munkanélküli voltam. Házimunka bőven elég a mosogatás kivételével hetente 1x vagy ritkábban. Mosogatni elég 3-4 naponta és főzni is. Hogy megy el ilyenekre nekrek napi 2-4 óra?
2022. júl. 4. 14:07
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az tök szerencsés, aki minden nap ugyanakkor kezd a munkában, ugyanakkor végez, ugyanazon a napokon dolgozik, így már könnyen kialakíthatott egy kényelmes napirendet. Én vendéglátásban dolgozom, a szabadnapok nem mindig ugyanakkor vannak, a beosztás változik, van, hogy éjjel dolgozom, van, hogy nappal. Ha ügyintézés, doktor, akármi van, arra csak szabadnap van, néha lehet cserélni, néha nem. Néha "hétköznap" abszolút nem takarítik, mert nincs energiám, és a szabadnapom megy el rá. Máskor meg kit érdekel, és inkább elmegyek csavarogni, beülni valahová. De úgy sokkal nehezebb beosztani az idődet, hogy egy héten egyik nap reggel hatkor végzel, és aznap menj vissza délután négyre.
2022. júl. 4. 14:25
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se sok energiám van a munka mellett, raádásul egyeül is élek, és magam ellátása mellet a házat is rendben kellene tartani. Sokkszor eszem ami a hűtőben van, vagy megálok egy gyorsétteremnél

Folyamatos 12 órás műszakban dolgozom 6-tól 18 óráig illetve fordítva, egyik héten 5 a másik héten kettő napot, de állandóan fáradt vagyok. Én ráadásul 4:30-kor kelek és 30-30 perc autózás a munkahelyre, hazafele pedig 7 előtt nem is szoktam hazaérni. Éjszakás műszak után meg jó ha 5-6 órákat alszom.

2022. júl. 4. 15:06
 14/23 A kérdező kommentje:

"Ez a baj a mai fiatalokkal . Büdös a munka . Mi ? Az én generációm sose sírt "

Semmilyen sírás nincs a háttérben, csak azért indítottam el a topic-ot, hogy mások milyen véleményen illetve milyen megoldásokkal folytatják a napi rutinjukat a munkán kívül. Vedd fel velem a kapcsolatot 1 napra szívesen várlak nálunk.

"gondolom vendéglátás"

A vendéglátás is kemény dió a mai világban igen. Amúgy állattartó telepen dolgozok. Szóval itt sincsen karácsony, vagy szilveszter vagy egyéb ünnepnap, de hétvégék se nagyon, hogyha éppen rota közben vagyunk.

2022. júl. 4. 15:23
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
Ilyen a kilátástalan bérrabszolgaság. Az emberek életuntan, fáradtan, álmosan dolgoznak valami minimálbérért, amivel semmire sem lehet jutni. És a "nyolcorás" munka is inkább 9, ami az utazással együtt valojában 11 óra. Csökkenteni kéne munkaidőt utazással együtt max 6 orára.
2022. júl. 4. 15:38
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez elhatározás és szervezés kérdése.

Idő arra van amire szakít az ember. Nyilván ha minden napodat elcseszed főzőcskézéssel és azon felül még vacsora készítéssel akkor neked másra sem lesz időd csak a kajálásra.

Mondjuk nekem már az fura, hogy hazaérsz 5-6 óra, este 10 körüli fekvéssel van 4-5 órád. Amibe azért bele fér tartalmas program heti 1-2 alkalommal.

Én amikor főzőcskéztem akkor az 10-15 perc volt, közben simán lezuhanyoztam a kaját meg már egy film/sorozat nézése közben fogyasztottam el.

Mondjuk nekem a hétvégéim szentek és szabadok így ott fel tudok töltődni.

2022. júl. 4. 16:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Homeoffice 8-9 ora alvas, nincs kave, rendszeres sport, napi 3l folyadek.

Csak akkor szoktam faradt lenni, ha a vasam nagyon alacsony

2022. júl. 4. 16:35
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

A, Nem dolgozik az illető mert mázlista és meg tud élni valahogyan.

B,Napi,heti pár órát dolgozik csak.

C,Részmunkaidőben dolgozik az illető 4-6 óra/nap.

Egyik ismerősöm sofőr,2 hét munka 2 hét pihenővel dolgozik. Igazából 2 hét munkaidő alatt bőven dolgozik 160 órát, napi 13-15 óra munkaidővel ezért érthető is mért dolgozik így.

2 hét pihenő alatt azért elég sok mindenre van ideje, persze csak akkor ha akar,család, barátok, hobbi stb..

Másik ismerős Ausztriában dolgozik heti 4 nap,napi 10 órát, péntek és a hétvége szabad neki.

Dolgozz annyit amennyi szükséges egy olyan helyen ami mellet van időd és energiád is ki élvezni az életedet, mert öregen már lesheted.

2022. júl. 4. 17:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A homeoffice előtt napi 8 óra meló +30 perc ebédszünet + 3óra utazás. Elmentem 7-kor és hazaértem 18:30-ra, semmirese volt időm. Ha bementem a boltba, akkor 19-re. Arra futotta, h vacsi, fürdés és dőltem az ágyba. Rohangásztam, mint pók a falon, úgy éreztem, h az éltem 5/7-ed részét a kukába dobom.

De a homeoffice, óta elég fasza. Így simán bírható a 8 óra.

2022. júl. 4. 17:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Reggel 2:30-3:30 kozott kelek, attol fuggoen, mennyire vagyok kipihent. 2:30-as kelesnel belefer akarmi, amihez epp kedvem van, jatszok a gepen vagy olvasok egy orat, ha nagyon aktivnak erzem magam, olyankor mosogatok el, ilyesmi. 3:30-as kelesnel csak egy kenyelmes keszulodesre van ido, kave, zuhany, egyebek. 4:40 korul indulok el itthonrol.

Delutan 4 korul erek haza, altalaban egy zuhannyal kezdek, ami felfrissit, utana mar nem vagyok annyira faradt, ilyenkor szoktam leulni tanulni egy kicsit, vagy ha megis faradt vagyok, csak sorozatozom es nasizom.

Hazimunkat hetvegere hagyom, akkor is max 2 ora, nem nagy a lakas. Fozni hetente 2-3x szoktunk, de inkabb a baratom, en kevesbe.

2022. júl. 4. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!