Történt már olyan, hogy nem tudtál bemenni dolgozni, és nem is tudtad értesíteni erről a főnököd?
Baleset, telefon hiánya, bármi hasonló miatt? Vagy olyan, hogy egy kollégád nem ment be valami ilyesmi miatt?
Mi volt a főnökség reakciója amikor hiába várták az illetőt vagy téged?
Nekem egyszer autóbaleset miatt volt ilyen, előző nap késő este történt, és rommá tört a telefonom, bevittek a kórházba, csak reggel 10 körül tudtam őket felhívni, úgy hogy reggel 6-ra vártak a munkába.
5 éve dolgoztam ott, sohasem kések el, és sosem késtem. A céges telefonom otthon volt, azon volt 1 nem fogadott hívás, a saját számomat szintén egyszer hívta, de ott az volt, hogy a hívott szám jelenleg nem kapcsolható.
Azt mondták, hogy tudták, hogy valami baj lesz, de azért ezzel az 1-1 hívással eléggé hamar feladta, pedig nagyon begurulnak a jelentősebb késésekre.
Sőt, a munkámban nélkülözhetetlen vagyok a szakértelmem miatt, szóval nem tud bárkit betenni helyettem, végül a két főnök végezte el az aznapi munkámat (az egyikük is elég lett volna, csak gyorsabban akartak haladni)
Kíváncsi lettem volna a reakciójukra, tuti hogy nagyon ki voltak, hogy nekik kellett dolgozniuk, persze nyilván nem haragudtak miután megtudták, hogy miért nem mentem.
A kérdés azért mert kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor mit reagál egy főnök, mennyire tér ki a hitéből, mennyire próbál utánajárni az oknak?
Velem szerencsére nem, kollégámmal igen.
Az illető művezető nálunk, és egy nyugdíjasbúcsúztató kicsit erősen sikerült neki, aminek következtében másnap reggel elaludt. Majd amikor a műhelyfőnök felhívta a munkanap kezdete után 20 perccel, hogy merre jár, lengőből elküldte a fenébe, hogy minek zavarja itt hajnalok hajnalán, mert először nem ismerte meg a hangját. Aztán 20 másodperc múlva leesett neki, mi a helyzet, és jött a sűrű bocsánatkérés.
A kellemetlen az, hogy rajtam kívül (én technológus mérnökként sem beosztottja, sem főnöke nem vagyok neki) két szerelő is végighallgatta ezt a beszélgetést kihangosítva, akiknek viszont a felettese. Mire beért, természetesen már az egész műhely tudta, és rajta nevetett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!