Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Történt már olyan, hogy nem...

Történt már olyan, hogy nem tudtál bemenni dolgozni, és nem is tudtad értesíteni erről a főnököd?

Figyelt kérdés

Baleset, telefon hiánya, bármi hasonló miatt? Vagy olyan, hogy egy kollégád nem ment be valami ilyesmi miatt?

Mi volt a főnökség reakciója amikor hiába várták az illetőt vagy téged?

Nekem egyszer autóbaleset miatt volt ilyen, előző nap késő este történt, és rommá tört a telefonom, bevittek a kórházba, csak reggel 10 körül tudtam őket felhívni, úgy hogy reggel 6-ra vártak a munkába.

5 éve dolgoztam ott, sohasem kések el, és sosem késtem. A céges telefonom otthon volt, azon volt 1 nem fogadott hívás, a saját számomat szintén egyszer hívta, de ott az volt, hogy a hívott szám jelenleg nem kapcsolható.

Azt mondták, hogy tudták, hogy valami baj lesz, de azért ezzel az 1-1 hívással eléggé hamar feladta, pedig nagyon begurulnak a jelentősebb késésekre.

Sőt, a munkámban nélkülözhetetlen vagyok a szakértelmem miatt, szóval nem tud bárkit betenni helyettem, végül a két főnök végezte el az aznapi munkámat (az egyikük is elég lett volna, csak gyorsabban akartak haladni)

Kíváncsi lettem volna a reakciójukra, tuti hogy nagyon ki voltak, hogy nekik kellett dolgozniuk, persze nyilván nem haragudtak miután megtudták, hogy miért nem mentem.

A kérdés azért mert kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor mit reagál egy főnök, mennyire tér ki a hitéből, mennyire próbál utánajárni az oknak?

2022. júl. 3. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer családon belüli erőszak áldozata lettem, úgy megvert a saját apám, hogy kórházba kerültem. A telefonom otthon maradt, mert kicsavarta a kezemből, mikor rendőrt akartam hívni. Másnap mivel nem volt lehetőségem értesíteni senkit, így végül anyum szólt be a munkahelyemre, nem tudom mikor és nem tudom mi volt a reakciójuk. 3 hónap múlva tudtam csak visszamenni dolgozni.
2022. júl. 3. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
20%
Az számít, hogy nem volt kedvem felhívni? Nem történt amúgy semmi, nem találnak embert.
2022. júl. 3. 15:31
 3/6 anonim ***** válasza:
94%

Velem szerencsére nem, kollégámmal igen.

Az illető művezető nálunk, és egy nyugdíjasbúcsúztató kicsit erősen sikerült neki, aminek következtében másnap reggel elaludt. Majd amikor a műhelyfőnök felhívta a munkanap kezdete után 20 perccel, hogy merre jár, lengőből elküldte a fenébe, hogy minek zavarja itt hajnalok hajnalán, mert először nem ismerte meg a hangját. Aztán 20 másodperc múlva leesett neki, mi a helyzet, és jött a sűrű bocsánatkérés.

A kellemetlen az, hogy rajtam kívül (én technológus mérnökként sem beosztottja, sem főnöke nem vagyok neki) két szerelő is végighallgatta ezt a beszélgetést kihangosítva, akiknek viszont a felettese. Mire beért, természetesen már az egész műhely tudta, és rajta nevetett.

2022. júl. 3. 19:44
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Elképesztő módon nem érdekel, ha valaki nem értesít, mindezt úgy, hogy megtehetné. Ez az ő prolisága. Amúgy ha nincs zárás, nincs probléma. Ha meg az van és az admin kérdezi, hogy mire írják, akkor ha van szabija szabadság lesz, ha nincs, akkor fizetetlen. Keresni nem szoktam senkit.
2022. júl. 3. 23:52
 5/6 Senior Séf ***** válasza:
90%
Egyéni problémája mindenkinek lehet. Az viszont csúnya malőr, ha nem talál megoldást a munkahely értesítésére. Így azt sem tudja a főnök, hogy fél napot, vagy több hetet kell megoldani a kiesett munkaerő nélkül.
2022. júl. 4. 15:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk volt olyan, h a kisfőni késett így sokat aztán kimagyarázta valamivel a nagyfőninél.
2022. júl. 5. 06:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!