Jó út a munkaerőhiány megoldására ha nem emelt bér
kínálok, hanem 4 napos munkahetet (azonos bér mellett)?
Figyelt kérdés
Új kezdeményezés és ráadásul épp a közszférába. Az alaphelyzet hogy marha nehéz KH-s dolgozót találni, mert annyira nyomott a bér. És mivel állam bácsi bért nem hajlandó emelni, ezért az ötlet: 4 napos munkahét (5 napos bérért persze).
Vajon jó út ez a munkaerőhiány megoldására? A jobb út persze az emelés lenne, de az nem megy mert üres a kassza.
És nagy bánatom hogy 9-2h is benn kell legyek mert MINEK.
2022. jún. 29. 13:10
32/39 anonim válasza:
"És nagy bánatom hogy 9-2h is benn kell legyek mert MINEK."
Beszéld meg a főnököddel, hogy neked kevesebb fizu is elég, és azzal arányosan kevesebb időt kell benntölts!
2022. jún. 29. 13:14
33/39 anonim válasza:
"Eddigi életem során dolgoztam már laborban, kertészetben, kasszában, éttermi konyhán illetve rövid ideig futárkodtam is."
És ebből melyik volt KÖZSZFÉRA?
2022. jún. 29. 13:16
34/39 anonim válasza:
Egyik sem, ez főleg arra szólt hogy egyes, a témában nagyon tudatlanok itt úgy tettek, mintha csak szalagmunkásként lenne lehetetlen, amit felvetett a kérdező. Holott a munkakörök bőven nagy többségében nem lenne megvalósítható.
2022. jún. 29. 13:20
35/39 anonim válasza:
De a kérdésben még mindig közszféra szerepel, ott meg azért vannak holtidők, tehát simán el lehet végezni a most 5 napos munkát 4 nap alatt is.
2022. jún. 29. 13:25
36/39 A kérdező kommentje:
"Beszéld meg a főnököddel, hogy neked kevesebb fizu is elég, és azzal arányosan kevesebb időt kell benntölts!"
de miből gondolod hogy a benntöltött idő és a bér az bármilyen arányosságban áll egymással azt elárulod?
Te melyik barlangban élsz?
Várom a választ.
2022. jún. 29. 13:25
37/39 anonim válasza:
"de miből gondolod hogy a benntöltött idő és a bér az bármilyen arányosságban áll egymással azt elárulod?"
Kapd elő a munkaszerződésed, és lesd meg mi áll benne, mire is kapod teljesen pontosan a fizetésed!
2022. jún. 29. 13:28
38/39 anonim válasza:
A köszférában a havibér a jellemző, ott nem igazán van órabér vagy teljesítménybér. A munkaszerződés pedig módosítható, nekem is többször módosították már, a fizetés módosítása is már szerződésmódosítás, de akár az is, hogy hol végzed a munkád, pl. ha a bejárós munkád távmunkára módosul tartósan, és akár a munkaidőt is lehet módosítani. Nem kötelező, sőt, nem is célszerű örökké leragadni annál, amit első szerződéskötéskor aláírtak a felek. Persze, tudom, hogy vannak olyan magyar kisvállalkozások, akik fizetést sem szeretnek soha emelni, de onnan el szoktak jönni az emberek, amint jobb lehetőséget találnak.
2022. jún. 29. 13:33
39/39 anonim válasza:
Napra és órára van lebontva a közszférában a fizetés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!