Jó út a munkaerőhiány megoldására ha nem emelt bér kínálok, hanem 4 napos munkahetet (azonos bér mellett)?
Új kezdeményezés és ráadásul épp a közszférába. Az alaphelyzet hogy marha nehéz KH-s dolgozót találni, mert annyira nyomott a bér. És mivel állam bácsi bért nem hajlandó emelni, ezért az ötlet: 4 napos munkahét (5 napos bérért persze).
Vajon jó út ez a munkaerőhiány megoldására? A jobb út persze az emelés lenne, de az nem megy mert üres a kassza.
"És nagy bánatom hogy 9-2h is benn kell legyek mert MINEK."
Beszéld meg a főnököddel, hogy neked kevesebb fizu is elég, és azzal arányosan kevesebb időt kell benntölts!
"Eddigi életem során dolgoztam már laborban, kertészetben, kasszában, éttermi konyhán illetve rövid ideig futárkodtam is."
És ebből melyik volt KÖZSZFÉRA?
"Beszéld meg a főnököddel, hogy neked kevesebb fizu is elég, és azzal arányosan kevesebb időt kell benntölts!"
de miből gondolod hogy a benntöltött idő és a bér az bármilyen arányosságban áll egymással azt elárulod?
Te melyik barlangban élsz?
Várom a választ.
"de miből gondolod hogy a benntöltött idő és a bér az bármilyen arányosságban áll egymással azt elárulod?"
Kapd elő a munkaszerződésed, és lesd meg mi áll benne, mire is kapod teljesen pontosan a fizetésed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!