Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jó út a munkaerőhiány megoldás...

Jó út a munkaerőhiány megoldására ha nem emelt bér kínálok, hanem 4 napos munkahetet (azonos bér mellett)?

Figyelt kérdés

Új kezdeményezés és ráadásul épp a közszférába. Az alaphelyzet hogy marha nehéz KH-s dolgozót találni, mert annyira nyomott a bér. És mivel állam bácsi bért nem hajlandó emelni, ezért az ötlet: 4 napos munkahét (5 napos bérért persze).

Vajon jó út ez a munkaerőhiány megoldására? A jobb út persze az emelés lenne, de az nem megy mert üres a kassza.

2022. jún. 29. 08:25
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
20# de szoktak lenni holtidők is abban az 5 napban.. %napi munkát végeznél el 4 nap alatt így érthetőbb? AZ áram meg nem menne annyt , ergo spórolna is a cég..
2022. jún. 29. 12:24
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
5 napi munkát 4 nap alatt.
2022. jún. 29. 12:25
 23/39 anonim ***** válasza:
16%

"de szoktak lenni holtidők is abban az 5 napban.. %napi munkát végeznél el 4 nap alatt így érthetőbb? AZ áram meg nem menne annyt , ergo spórolna is a cég.."

A legtöbb munkahelyen nem. Ahol meg igen, az az adott cég az, aki veszteségesen osztotta be a munkaidőt.

Az áram meg kb jelentéktelen (hacsak nem komoly ipari berendezések tömkelegét működteti valaki) a munkabérek jelentette költségekhez képest.

2022. jún. 29. 12:26
 24/39 anonim ***** válasza:
82%
23-as, te a munka hőse vagy, de a közszférában még nem dolgoztál ezek szerint, a kérdésben meg le van írva, hogy ilyen munkahelyről lenne szó.
2022. jún. 29. 12:29
 25/39 anonim ***** válasza:
83%
de a legtöbb munkahelyen kb 5- 6 óra a netto munkaidő
2022. jún. 29. 12:36
 26/39 anonim ***** válasza:
86%
Holtidő szerintem maximum a gyártósoron nincs.
2022. jún. 29. 12:38
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Maradjunk annyiba hogy ha az én irodai munkámat folyamatosan végezhetném (de nem végezhetem és ez nem rajtam múlik) akkor kb 2 nap alatt letudnám a heti melómat.
2022. jún. 29. 12:40
 28/39 anonim ***** válasza:
76%

" legtöbb munkahelyen nem. Ahol meg igen, az az adott cég az, aki veszteségesen osztotta be a munkaidőt."

de nem mindenki szopóproli egy gyárban...

2022. jún. 29. 12:41
 29/39 anonim ***** válasza:
0%

"23-as, te a munka hőse vagy, de a közszférában még nem dolgoztál ezek szerint"

Eddigi életem során dolgoztam már laborban, kertészetben, kasszában, éttermi konyhán illetve rövid ideig futárkodtam is. Egyiknél sem működött volna, hogy 5 napi melót 4 napban végezzek el.

2022. jún. 29. 13:02
 30/39 anonim ***** válasza:
83%

" laborban, kertészetben, kasszában, éttermi konyhán illetve rövid ideig futárkodtam is"

És ezek melyike irodai munkakör? Újra leírom, azért mert te a farok spriccelős végén voltál világ életedben, nem mindenki áll ám ott veled.

nekem a melóhelyen van egy 9-12h törzsidő, amíg benn kell legyek (ezt se nézi senki....) a többiben meg azt csinálok amit akarok és ahol akarom (HO) csak a munka el legyen végezve.

2022. jún. 29. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!