Jó út a munkaerőhiány megoldására ha nem emelt bér kínálok, hanem 4 napos munkahetet (azonos bér mellett)?
Új kezdeményezés és ráadásul épp a közszférába. Az alaphelyzet hogy marha nehéz KH-s dolgozót találni, mert annyira nyomott a bér. És mivel állam bácsi bért nem hajlandó emelni, ezért az ötlet: 4 napos munkahét (5 napos bérért persze).
Vajon jó út ez a munkaerőhiány megoldására? A jobb út persze az emelés lenne, de az nem megy mert üres a kassza.
"de szoktak lenni holtidők is abban az 5 napban.. %napi munkát végeznél el 4 nap alatt így érthetőbb? AZ áram meg nem menne annyt , ergo spórolna is a cég.."
A legtöbb munkahelyen nem. Ahol meg igen, az az adott cég az, aki veszteségesen osztotta be a munkaidőt.
Az áram meg kb jelentéktelen (hacsak nem komoly ipari berendezések tömkelegét működteti valaki) a munkabérek jelentette költségekhez képest.
" legtöbb munkahelyen nem. Ahol meg igen, az az adott cég az, aki veszteségesen osztotta be a munkaidőt."
de nem mindenki szopóproli egy gyárban...
"23-as, te a munka hőse vagy, de a közszférában még nem dolgoztál ezek szerint"
Eddigi életem során dolgoztam már laborban, kertészetben, kasszában, éttermi konyhán illetve rövid ideig futárkodtam is. Egyiknél sem működött volna, hogy 5 napi melót 4 napban végezzek el.
" laborban, kertészetben, kasszában, éttermi konyhán illetve rövid ideig futárkodtam is"
És ezek melyike irodai munkakör? Újra leírom, azért mert te a farok spriccelős végén voltál világ életedben, nem mindenki áll ám ott veled.
nekem a melóhelyen van egy 9-12h törzsidő, amíg benn kell legyek (ezt se nézi senki....) a többiben meg azt csinálok amit akarok és ahol akarom (HO) csak a munka el legyen végezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!