A teljesítménybónuszt milyen alapon vonják meg egy felmondó embertől? A teljesítménye egy múltbeli érdem, amit nem tesz semmissé az hogy felmondott!
Akkor adnak bónuszt ha a saját értékelési rendszerükben a fél éves teljesítménymutató 90% feletti. Nem én döntök nem én értékelek hanem a cég.
Ha 90% felett vagyok, jön a bónusz.
Kivéve ha felmondok mert akkor megvonják a kifizetést.
nem értem: a múltbeli teljesítményemet miért nullázza le az hogy MA felmondok?
Ha a múltban jól dolgoztam akkor ez egy fix megmásíthatatlan tény. akkor is tény marad,ha felmondok.
Valaki érti ezt?
(mondjuk én értem pitiáner sóherkedés)
Persze, hogy értem.
Mikor eléd tették a szerződést, nem olvastad el.
Vagy, elolvastad, de akkor még nem érdekelt.
Mellesleg nem potiáner sóherkedés.
Ami jár, az jár. Ha jár.
Olvasd el ansuerződésed. Ha ezszerepel benne, akkor igen megtehetik. Ha nem, akkor hangot adhatsz a munkáltatónál, hogy ez mi?
" egyfajta motiváció a dolgozónak"
ez hatalmas tévedés tudtam hohgy ez lesz a duma, de ez NEM MOTIVÁCIÓ.
legalább a motiváció, a motivátor fogalmi definíciójával lennél tisztában ha bár beleböfögsz.
segítek: jutalom = múltbeli cselekedet ellentételezése
motivátor: egy kívánt jövőbeni viselkedés /minta elősegítése...
a jutalom bónusz az NEM MOTIVÁCIÓ.
alapfogalmak.
jó reggelt.
"Mikor eléd tették a szerződést, nem olvastad el."
A szerződésben részletesen benne van a bónusz,, ki mikor kaphatja DE EGY SZÓ NINCS BENNE ARRÓL hogy már odaítélt bónuszt elvehetnek.
itt a bibi.
"akkor hangot adhatsz"
És akkor mi lesz ha hangot adok? A pofámba röhögnek? mondjuk?
"motivátor: egy kívánt jövőbeni viselkedés /minta elősegítése..."
Így van. Pontosan erről van szó egy ilyen munkahelyi jutalom esetében is.
"Pontosan erről van szó egy ilyen munkahelyi jutalom esetében is."
ember. a BÓNUSZ a cég által is írásban elismerten az ELMÚLT FÉL ÉVES teljesítényem ellentételezése. le van írva.
azért kapom mert a fél évben az elvárhatónál jobban kiemelkedőbben dolgoztam. le va írva.
Kérdésem: a már megtörtént múlbeli cselekedetemet egy MAI felmondás hogy írja felül?
ezt valaki elárulja?
" És akkor mi lesz ha hangot adok? "
Ha a pofádba röhögneky munkaügyi bíróság.
A Bónusz igen jutalom. De amiért megdolgozott meg ha jutalom is, kutya kötelességük kifizetni.
Főleg ha ez a szerződésben nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!