Honnét tudom, hogy a főnököm még csak betanul, inkompetens vagy szabotál?
Egészen abszúrd helyzetben vagyok. A főnököm hetek óta nem ér rá segíteni (most kezdtem egy új feladatot). Többször ígéri, hogy segít. Tegnap segített és butaságot mondott, pedig 10 éve végzi a feladatot. Hetek óta magyarázom, hogy jó lenne egy olyan megbeszélés, ahol általánosan elmondják, hogy mivel foglalkozunk, mit kell csinálni stb. vagy esetleg egy doksi, amiben le van írva, hogy mit kell csinálni, általánosságban tudni. Eddig azt hallgattam, hogy nincs ilyen. Ma egy nagyon távoli kolléga mesélte, hogy van és meg is mutatta. Mikor a főnököm meglátta, azonnal mondta, hogy az butaság és nem segít megoldani a feladatot. (Pedig elég hasznos)
Ha mi elkezdünk valamit (mondjuk dokumentálnánk hogyan működik a rendszer), akkor azon ki van borulva, hogy miért foglalkozunk fölösleges dolgokkal, pedig nekünk nem fölösleges.
Azzal nem foglalkozik, hogy tudjunk haladni, csak azzal, hogy a saját feladatai legyenek kész.
Tudom mindegy, fel kéne állnom, de amúgy nem akarom fél év után feladni, hátha javul a helyzet.
Miből lehet tudni, hogy érdemes vele beszélni vagy direkt csinálja? (Amúgy rendes, hazavisz meg meghív minket kajálni, meg az összes családi sztoriját elmeséli és sokat dolgozik, szóval van egy olyan érzésem, hogyha szólnánk, akkor fejlődne, csak ha mégis direkt csinálja, akkor nem akarok belenyúlni)
#1 Általában malmozok vagy kitalálok magamnak feladatokat, amiket szerintem meg kellene csinálnom. Vagy tudod van az, amikor IQ-ból úgy valamit csinálsz. Általában nem jól.
Meg társterületektől kérdezem, hogy amúgy mit is kell akkor csinálnom? Pl. mikor projektre raknak, akkor ha valaki már dolgozott együtt a főnökömmel, akkor elmondják, hogy mi volt a feladata. Meg hasonló munkakörben voltam, van elképzelésem, hogy mit kéne csinálni, csak a cégspecifikus dolgokat nem tudom.
Aztán mikor kicsúszunk a határidőből, akkor a főnök főnöke is képbekerül és megadja azokat az infókat, amivel el tudok kezdeni dolgozni.
Jézusom :D Nem tudod átkérni magad másik csapatba?
Vagy használd az időd tanulásra.
#3 A data science csapatban vagyok. Előbb-utóbb megismerem a vállalatot és menni fog a munka így is, csak...
Tanulni nem akarok többet, van két msc-m (info, matek)+ egy data science fél éves tanfolyamom, már az előző meló helyen is sok volt a szabadidőm. Most inkább dolgoznék. A főni rengeteget túlórázik, úgyhogy van is meló, csak mi nem jutunk hozzá XD
#6 Nem ér rá. Ha rá várnék, akkor tényleg a 8 órából 7-et nem csinálnék semmit.
Van olyan kollégám, aki ezt csinálja. Előttem kezdett 2 hónappal, de mâr nagyon idegesek rá, hogy nem tud önállóan dolgozni és folyton túlórázással fenyegetik. Na ha valami nem hiányzik, akkor az a túlóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!