Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogosan nézem idiótáknak...

Jogosan nézem idiótáknak azokat akik számára helyes és elfogadható a napi 8 óra munka?

Figyelt kérdés
A magyarokban semmi társadalom kritika nincs? Ha igen akkor mi értelme a demokráciának? Miért nem foglalják el az országot mondjuk a finnek ahol a napi 6 óra munka az általános és átalakítanák a magyar társadalmat, ha kell erővel?
2022. jún. 6. 22:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
59%
Oké, hogy a kérdező elmebeteg, de miért ilyen hangos?
2022. jún. 7. 08:05
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Figyelmesebben kellett volna elolvasni amit írtam. Írtam azt is, hogy a munkák jelentös részét ma már lehetne gépesíteni, a gépek kitermelnék a javak nagy részét, így a lakosság nagy része mentesülhetne a munkavégzés kényszerétől, de ellennénk látva a szükséges dolgokkal. Nyilván lennének bőven, akik nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel, hát akkor nyilván jutna nekik még tennivaló. De lehetne kényelmesebben élni, ebben biztos vagyok.

Az alapjövedelem sem gond, hisz nagyrészt nem emberek termelnék ki a javakat.

Ideje lenne nem haszonállatként számon tartani az embert.

És mi az, hogy nem vagyok rabszolga?? Dolgozom sajnos, méghozzá nő létemre. Egy magát főnöknek kinevező kis senkiházi határozza meg, hánykor hol legyek, melyik napom szabad, hány napom szabad. Nem rendelkezem kizárolagos joggal az időm felett, tehát rabszolga vagyok. Hazajárok aludni, meg van néhány szabadnapom, de ennyi, máskor fogoly vagyok, hogy egy sor élősdinek (főnök, állam, eü, stb) termeljem a zsét, én meg megkapom a maradékot. Nagyon megéri dolgozni, komolyan...

A több pénzt kereső is rabszolga, amíg beosztott,csak szólok, hogy felesleges okoskodni, hogy jobban fizető állást kéne keresni!

2022. jún. 7. 08:57
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

"Írtam azt is, hogy a munkák jelentös részét ma már lehetne gépesíteni, a gépek kitermelnék a javak nagy részét"

Csakhogy a gépek nem a semmiből teremtődnek, működnek, stb. Ha azt akarod, hogy legalább nullára kijöjjön a rendszer, akkor miközben a gépek megtermelik amikre az embereknek szüksége van, az embereknek meg kene termelni mindent a gépek számára. Gyártást, energiát, karbantartást, fejlesztést, stb. És ez még mindig csak nullszaldósra jönne ki, nyereség még nincs a rendszerben. És már ehhez is dolgoznod kell, miközben a gépek termelnek neked mindent.

Ha ezen felül még saját maguknak is mindent nekik kéne termelni, az már konkrétan veszteséges lenne, hisz minden erőforrással, ami minden más megtermelésén túl a saját létezésük fenntartására menne el, folyamatosan inflálná az általuk megtermelt javak értékét.

Vagyis az általad elképzelt világban megkapnád az alapjövedelmed, oké. De pár hónap, és örülhetnél, ha száraz kenyérre meg vízre futná belőle, hisz azzal, hogy te csak kiveszel a rendszerből, de nem termeled meg annak ellenértékét, folyamatosan inflációt generálnál.

"És mi az, hogy nem vagyok rabszolga??"

Az az, hogy nem vagy tulajdona senkinek. Az életed felől te rendelkezel. Ha nem tetszik a munkád, bármikor kereshetsz másikat. Sőt, tanulhatsz, hogy jobb állásod lehessen. Sőt, a munkahelyed sem kötelezhet bármire, hisz szabad ember vagy, jogaid vannak, hisz nem vagy rabszolga. Kizárólag azt kell megtenned amibe te is önként beleegyezel, hisz döntési szabadságod van.

2022. jún. 7. 09:13
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Az alapbér, amely mindenkinek "jár" - akár a semmire is, - nem motiválja az embert fejlődésre. Az embert a fejlődés vitte előrébb az egész története folyamán és sokan éreznék azt is - talán nem alaptalanul - igazságtalanságnak, hogy sokkal több energiát fektetve (a fejlődésükbe, versenyképességükbe) másoknál, nanofillérre pontosan annyit érnek az adott társadalom számára, mint aki életében annyit nem tett meg magáért, hogy odébb rúgjon az utcán egy kutyadrazsét! Innen kezdve már csak idő kérdése, hogy mikor jön(ne) el a pillanat, amikor az emberek tömegesen kezden(én)ek el karmokat növeszteni és elfelejteni beszélni...
2022. jún. 7. 09:49
 25/26 anonim ***** válasza:
85%
De az ipari forradalom nem azt ígérte, hogy kevesebbet kell dolgoznunk? Mintha ez nem teljesült volna.
2022. jún. 7. 14:36
 26/26 anonim ***** válasza:
78%

De sokkal többet is fogyasztunk. Hogy legyenek elektromos eszközök, hogy legyenek változatos élelmiszerek, ahol mindenki megtalálhatja az ő ízlésének megfelelőt, hogy legyenek kényelmes bútorok, hatékony fűtés, klíma, fejlett közlekedés, stb, ezek megtermelése maga a munka végérvényesen. Ha elég lenne ma is a hetek, hónapok alatt célba érő, kézzel írott levél, a legfeljebb szekérrel, de inkább gyalogosan közlekedés, amikor a legtöbben a szülőfalujukból sem mozdulnak ki egész életükben, stb, akkor tényleg kevesebb munka is elég lenne, mert ugye ha eleve nem nagyon van mire költeni, nem kell annyi pénz se.

2022. jún. 7. 15:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!