Rendelkezik-e középiskolai végzettséggel az, aki elvégezte a 9-12. osztályt, de nem tett érettségit?
Szerintem NEM. A középiskolai végzettség = érettségi.
Diplomásnak se mondhatom magam, ha végigjártam az egyetemet, de nem államvizsgáztam.
"Ha olyan feladatot látsz el, amihez kikötés a diploma,"
Ha meg olyan feladatot látok el amihez KIKÖTÉS A diploma, akkor evidens hogy akinek NINCS diplomája azt FEL SE VESZIK, hiszen kikötés volt a diploma.
evidens.
Kezdünk elkanyarodni a témától. A törvény egyértelműen kimondja, hogy az érettségire jelentkezés feltétele a középiskolai végzettség megléte, tehát az eredeti kérdésben nincs igazad.
Ha pedig olyan munkára jelentkezel, amihez nem kell diploma, akkor nem fognak többet fizetni. Ha a munkakör igényel valami végzettséget, amivel te rendelkezel, akkor a törvény előírja a garantált bérminimumot.
A középiskolai végzettség = középiskolai végzettség
Az érettségi = érettségi
Külön papírod van róla
"Diplomásnak se mondhatom magam, ha végigjártam az egyetemet, de nem államvizsgáztam."
Mivel az egyetem elvégzéséről nincs diplomád, ha nem végezted el. De a középiskola elvégzéséről van, ha elvégezted, de nem érettségiztél. Az érettségire külön papír jár.
Nálunk a 3 műszakvezetőből 1 diplomás, és több a fizetése mint a nem diplomásoknak. A szomszéd üzemben hasonlóan.
Szóval naivság általánosságban kijelenteni, hogy a munkakört fizetik meg nem végzettséget.
És aki ezt mind kitalálta, lehet, hogy még érettségije sincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!