Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rendelkezik-e középiskolai...

Rendelkezik-e középiskolai végzettséggel az, aki elvégezte a 9-12. osztályt, de nem tett érettségit?

Figyelt kérdés

Szerintem NEM. A középiskolai végzettség = érettségi.

Diplomásnak se mondhatom magam, ha végigjártam az egyetemet, de nem államvizsgáztam.

2022. jún. 3. 11:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én eredetileg szakiskolába jártam, ahol kaptam egy szakmát, de érettségit nem. El tudtam nem sokkal a végzés után helyezkedni egy állami cégnél. 8 évet dolgoztam ott, és csak utána álltam neki esti képzésen letenni az érettségit. Erre azért volt szükség, mert érettségivel jóval magasabb lett volna a fizetésem. Amikor elhelyezkedtem, akkor ez még nem így volt. Menet közben találták ki, hogy érettségi alapfeltétel ennél az állásnál, így más kategóriába esett a munkavégzés, emiatt kötelező volt megemelniük a fizetést is. Legalábbis az újonnan, érettségivel érkezőknek. Ennek már sok éve, de ilyen állások a mai napig vannak. Unokatesóm 2 éve hasonló helyzetben volt. Felvették diploma nélkül mérnöknek, viszont végzettség vélkül nem adhatták neki oda azt a pénzt, amit egy mérnök kapna. Menet közben végezte el az egyetemet, így a fizetése majdnem 2-szeresére növekedett, miközben a munkája semmit sem változott.
2022. jún. 3. 12:06
 12/22 A kérdező kommentje:

"Ha olyan feladatot látsz el, amihez kikötés a diploma,"

Ha meg olyan feladatot látok el amihez KIKÖTÉS A diploma, akkor evidens hogy akinek NINCS diplomája azt FEL SE VESZIK, hiszen kikötés volt a diploma.

evidens.

2022. jún. 3. 12:06
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
"ember, te olvasni tudsz??" Tudok :) phd magyar szak.
2022. jún. 3. 12:08
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Kezdünk elkanyarodni a témától. A törvény egyértelműen kimondja, hogy az érettségire jelentkezés feltétele a középiskolai végzettség megléte, tehát az eredeti kérdésben nincs igazad.

Ha pedig olyan munkára jelentkezel, amihez nem kell diploma, akkor nem fognak többet fizetni. Ha a munkakör igényel valami végzettséget, amivel te rendelkezel, akkor a törvény előírja a garantált bérminimumot.

15/22 anonim ***** válasza:
100%
Baluka ne pattogj már :)
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

A középiskolai végzettség = középiskolai végzettség

Az érettségi = érettségi

Külön papírod van róla

"Diplomásnak se mondhatom magam, ha végigjártam az egyetemet, de nem államvizsgáztam."

Mivel az egyetem elvégzéséről nincs diplomád, ha nem végezted el. De a középiskola elvégzéséről van, ha elvégezted, de nem érettségiztél. Az érettségire külön papír jár.

2022. jún. 3. 12:52
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Balázska, már megint? 🤣
2022. jún. 3. 16:04
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a 3 műszakvezetőből 1 diplomás, és több a fizetése mint a nem diplomásoknak. A szomszéd üzemben hasonlóan.

Szóval naivság általánosságban kijelenteni, hogy a munkakört fizetik meg nem végzettséget.

2022. jún. 3. 16:21
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

És aki ezt mind kitalálta, lehet, hogy még érettségije sincs.

2022. jún. 3. 16:51
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért lett lepontozva a 2-esem, áruljátok már el! Kivéve, ha Balu volt több felhasználóról, IP-hamisítással.
2022. jún. 3. 17:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!