Rendelkezik-e középiskolai végzettséggel az, aki elvégezte a 9-12. osztályt, de nem tett érettségit?
Szerintem NEM. A középiskolai végzettség = érettségi.
Diplomásnak se mondhatom magam, ha végigjártam az egyetemet, de nem államvizsgáztam.
Nem. Akkor hivatalosan csak az általánost végezte el.
Esetleg elképzelhető olyan jóindulatú munkáltató, aki tekintettel van a kijárt évekre, és így felveszi, de akkor sem fog neki úgy fizetni, mint akinek megvan a vizsgája. Ahogy egy szobafestő vállalkozó sem fog egy segédet, aki egy vagy két évet elvégzett a festő szakmából ugyanúgy megfizetni, mint akinek megvan a szakmunkás bizonyítványa.
"Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.)
Korm. rendelet (a továbbiakban R.) 12. § értelmében az érettségi vizsgára történő jelentkezés benyújtásakor csatolnia kell a
középiskolai bizonyítványát, amely igazolja a középfokú tanulmányok befejezését. A középiskolai tanulmányok befejezése azt jelenti,
hogy a vizsgázó teljesítette az érettségi vizsgára történő jelentkezéshez előírt évfolyamok követelményeit egy olyan oktatási
intézményben, amely az oktatás keretében felkészít az érettségi vizsgára (pl.: gimnázium, szakgimnázium, technikum, régebben szakközépiskola). A középiskolai tanulmányok befejezését az iskolai bizonyítványban a következő záradékok (bejegyzések)
igazolják: „Érettségi vizsgát tehet.”; „Az érettségi vizsgát megkezdte/megkezdheti”; „Középiskolai tanulmányait befejezte, érettségi
vizsgát tehet”. (Régebbi keltezésű bizonyítványokban tartalmában hasonló egyedi bejegyzés is lehet.)
A középiskolai tanulmányok sikeres befejezése nélkül érettségi vizsga nem tehető. (R. 12. § (1))."
", de akkor sem fog neki úgy fizetni, mint akinek megvan a vizsgája"
MIért , annak akinek megvan hogy fizetnek??? ennyire naivak le legyünk már!
A munkáltató a munkakört fizeti meg és nem a végzettséget!
Nem fog senkinek egy petákkal se többet adni csak azért mert van X papírja ami lehet nem is kell.
Lehet nekem X diplomám meg akadémiai nagydoktorim is ha a melóhoz a 8 elemi kell.
4: Figyu, vannak olyan munkakörök, amik igényelnek egyrészt szakképesített embereket, másrészt pedig segédmunkásokat. Nyilván nem fognak mindkét csoportnak ugyanúgy fizetni.
De gyanús nekem, hogy te Balu vagy.
"Figyu, vannak olyan munkakörök, amik igényelnek egyrészt szakképesített embereket"
Akkor tessék a szitu.
X munkakör, betöltés feltétele: érettségi. erre jár egy X konkrét bér.
Én jelentkezem diplomával. fognak nekem 1 ft-tal is többet adni csak azért mert diplomám van?
nem fognak. miért is adnának.
6-os: "fognak nekem 1 ft-tal is többet adni csak azért mert diplomám van?
nem fognak. miért is adnának."
Ha olyan feladatot látsz el, amihez kikötés a diploma, akkor nyílván többet fognak fizetni, mint annak aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy tanuljon. Pedig az a legegyszerűbb az életben.
X munkakör, betöltés feltétele: érettségi. erre jár egy X konkrét bér.
Erre valszeg ugyanakkora bért kapsz, mert lényegtelen, hogy van-e diplomád.
Ugyanúgy nem kapok több fizut taxisofőrként, csak azért mert nekem van C-s jogsim, a többieknek nincsen.
"Ha olyan feladatot látsz el, amihez kikötés a diploma, "
ember, te olvasni tudsz??
"Akkor tessék a szitu.
X munkakör, betöltés feltétele: érettségi. erre jár egy X konkrét bér."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!