Van értelme annak hogy egy főnök azt mondja közössel KIRÚG valakit? Hát kirúgni közössel senkit se lehet, kirúgni ki lehet egyoldalúan, meg közössel meg lehet szüntetni a munkaviszonyt-de az kétoldalú
Közös a.k.a közös megegyezés.
Nos, jogilag eltér a két eset, de mindenki sajàt szàjíze szerint hasznàlja csudàlatos nyelvünket.
Hát szerintem meg a kirúgás az egyoldalú. AZ egyik fél azt mondja hogy MENJ a másik félnek pedig nulla választási lehetőség van.
A közös meg KÖZÖS két fél kell hozzá, ha az egyik nem partner akkor NEM LESZ közös.
Olyan hogy csak az egyik fél azt mondja közös... na olyan nincs.
A főnök eldönti, hogy távoznom kell a cégtől. Elémáll egy ajánlattal, amit ha elfogadok, akkor még aránylag minimális mennyiségű hátránnyal övezve távozhatok. Ha viszont nem fogadom el, akkor úgy leszek elküldve, hogy ezzel egyetemben egy nagy rakás plusz veszteség is ér. (A második esetben esetleg nyerhetek még 1-2 hónap munkaviszonyt, ha olyan a szitu.) Én valószínűleg belemegyek az ajánlatába, hogy a lehető legelőnyösebb módon távozhassak. De itt igazából a munkaviszonyomat tekintve nincs választási lehetőségem, mert mindkettő avval végződik, hogy rövidesen már nem dolgozom ott.
Rövidebben: Lézezik olyan, hogy a főnök a dolgozóra ráéerőlteti a közös megegyezéses felmondást.
"ll és ha nem borzasztóan rossz a viszony a két fél között, akkor általában közös megegyezéssel szoktak elválni,"
Rám pont azért próbálták egy volt helyemen rámerőltetni a közöst mert olyan iszonyatos volt a viszonyunk hogy bár beszélni sem beszéltünk egymással én meg a főnök.
rám küldtek egy ügyvédet a közössel a kezében hogy presszionáljon, én meg elküldtem a gyászba. aztán kirúgtak. de perkálhatták a 2 havi végkieget, ami a közösben nem lett volna benne.
3# pont fordítva. Bizonyos munkaviszony után végkielégítés jár, ha a cég felmond.
Persze az embernek az orra alá tolnak egy közös megegyezést, aminek az aláírásával tulajdonképpen lemond erről, a madarak pedig alá is írják.
Más kérdés, ha elég alvilági a cég, akkor millió lehetősége van az embert kikészíteni, ha nem írja alá.
#8 Ez is jellemző, nem az számít, ki az értékesebb munkaerő. Sajnos mindig is ez volt.
N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!