Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Váltanál állást ha a fizetést...

Váltanál állást ha a fizetést leszámítva jó munkád lenne?

Figyelt kérdés
Mit tennél olyan esetben, ha érdekes és változatos munkád lenne, jó főnökkel, jó kollégákkal, rugalmas munkaidővel, de a fizetésed elég alacsony lenne? Váltanál csak emiatt állást?
2022. máj. 31. 21:07
1 2
 1/11 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
100%

Persze.

A jó hangulat nem fizeti be a csekkeket, szerintem.

De összességében, én azt modnom, a jó hangulat bent, ugyan annyira fontos, mint a korekt fizetés!

2022. máj. 31. 21:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha muszáj lenne, igen, elvégre a jófej főnök és a kollégák a számláimat azért nem fizetnék. De próbálnék valamilyen munkakapcsolatban maradni velük.
2022. máj. 31. 21:17
 3/11 anonim ***** válasza:
El sem vállalnám.
2022. máj. 31. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi az alacsony.

Én most 400 nettót kapok amíg simán tudnám a dupláját keresni ugyanígy kényelmesen, hajtósabban millió fölött.

Nem zavart annyira a pénz eddig, viszont, hogy kezdenek elszállni az árak lehet váltani fogok, vagy mellékesben dolgozok is. Tehát 8 órát dolgozok ugyanúgy, csak 2-3 melót párhuzamosan.

2022. máj. 31. 21:46
 5/11 anonim ***** válasza:
Lehet meggondolnám, és bevállalnám. Minimmál életet élek, nyugisabbnak tűnik ez a lehetőség.
2022. máj. 31. 22:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Valtanek, mert mashol is lehetnek jo fej kollegak, jo fonok, jo hangulat.

En szerettem a kollegaimat es a fonokeimet is az egyik elozo munkahelyemen, de valtottam, azota volt 1-2 munkahelyem, rovid idokre, mert azok annyira nem jottek be, de most a jelenlegin vagyok kb 2 eve, ahol szinten szeretem a kollegakat, fonokomet, de az elozo jo munkahelyemen 230 nettot kerestem (tulorakkal), a mostanin pedig netto 330-at, tulora nelkul. (Nalunk nincs is fizetett tulora, MINDEN plusz orat lecsusztatunk, nincs olyan, hogy bent marad, es nem is kotelezo, altalaban megvan az a fix nehany ember, aki bevallalja, hogy marad, ha kell.) Ugyanaz a munkakor. Az elozo munkahelyrol van meg 1-2 ismeros akikkel tartjuk a kapcsolatot, naluk ha van is fizetesemeles, kb apropenzeket emelnek, kb 4 ev telt el miota nem vagyok ott, tulora nelkul meg mindig kb csak 200-220 nettonal tartanak.

Erdemes probalkozni mas helyekkel, ha ugy erzed, en legalabbis jol erzem most jelenleg magamat az uj helyen, pedig sokaig hianyzott a regi.

2022. jún. 1. 00:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha van olyan lehetőség ami ugyanaz a munkakör és jelentősen nagyobb a fizetés váltanék.Bár az nem mindegy hogy mi az a kevés,budapsti IT program nagymesternek nettó 600 kevés másoknak meg a nettó 200 is sok.
2022. jún. 1. 00:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha megtudnék élni belőle akkor igen
2022. jún. 1. 04:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Jelenleg már annak örülnék, ha találnék olyan munkát ahol a minimálbérnél többet kapok. Arról már nem is álmodozom hogy lesz olyan munkahelyem ahol jól is érzem magam, jó a légkör.

De mindent összevetve, ha lenne lehetőségem mondjuk nettó 250ért dolgozni (nekem ez már brutál jó fizetés lenne a jelenlegi nettó 160hoz), vagy mondjuk csak nettó 200at kapok de jó a légkör, az utóbbit választanám. Szerintem manapság ritka az a munkahely ahol nyugodt és barátságos légkör van. Én is volt ahol többet kerestem de az emberek kicsináltak, hiába kaptam többet. Most se sokkal jobb a helyzet, ezért keresgélek én is folyamatosan, de nekem mindenképpen számít hogy milyen kedvvel megyek dolgozni. Nagyon nem mindegy hogy az ember élete nagy részét milyen hangulatban tölti, márpedig nagyon rá tudja nyomni az egész életedre is a bélyegét egy szar munkahely, ahova mondjuk gyomorideggel jársz be, hiába keresel vele jól. A pénz nem minden. Legfeljebb keress egy másodállást, de szerintem ne mondj le erről.

Lehet hogy találnál hasonlóan jót és jobban fizetőt, de arra az esély szerintem olyan mint a lottó 5-ösre.

2022. jún. 1. 05:41
 10/11 A kérdező kommentje:
6-oshoz hasonló döntési helyzetben vagyok, fizetésben is. Nettóban közel 100ezer a különbség, más területre is mennék át dolgozni. Jelenlegi fizetésből még épp kijövök, de már necces így is. De amit 8-as mond, abban is van igazság, ha testileg-lelkileg meg tönkrevág az új hely, akkor nem éri meg, mindegy mennyi a pénz.
2022. jún. 1. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!