Hogyan viszonyultok az olyan emberekhez, akik köztudottan azért kerültek adott helyre, mert van ismeretségük, de ezt leszámítva, jól végzik a munkájukat?
A szakomon végzett emberek legalább 80%-a így talált melót. Részben én is, beajánlottak egy helyre és kaptam egy lehetőséget.
Ez Magyarország. A hr-esek bénák, a főnökök sokszor tojnak az interjúra, szóval ez maradt.
Eddig egy ilyen emberrel dolgoztam együtt, akik konkrétan tudom, hogy xy valakije és ezért vették fel. Más részlegen vagyunk, de volt már több olyan projekt, amin együtt kellett dolgoznunk. Engem nem érdekel, hogy hogyan került oda, mert eddig vele lehetett a legjobban együtt dolgozni. Már elment egyébként tőlünk, és aki a helyére jött közel nem olyan jó, mint ő.
Szóval nem érdekel, hogy ki hogyan került a helyére, az a lényeg, hogy hogyan végzi a munkáját.
Kisebb munkahelyeken eleve úgy kezdődik az új kolléga keresése, hogy "Kollégák, ismer valaki olyan embert, aki idejönne erre a munkakörre?"
Aztán ha senkit nem tudnak ajánlani, csak akkor hirdetnek újságban vagy állásközvetítőnél.
Nálunk volt ilyen. A vezetőnk volt a manager-nek a rokona.
Az minket nem érdekelt, hogy rokonok, ha jól végezte volna a munkáját, akkor elfogadtuk volna.
De nagyon hanyag munkát végzett és emberségből is elégtelen volt.
Manager váltásnál azonnal kirúgták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!