Próbidő alatt szabadság? Lehetséges? Rossz szemmel nézik?
Április elején kezdtem, lassan 2 hónapja vagyok a cégnél. Azonban befizettem még korábban egy edzőtáborba, ami miatt június végén 2 nap szabit kéne kivennem. Illetve nyaralni is tervezünk menni, július első hetében (barátom munkahelye miatt ez a legkésőbbi időpont a nyáron, amikor tudunk menni).
Kellemetlenül érzem magam ezek miatt, ráadásul itt 6 hónapos a próbaidő. Mennyire nézik ezt rossz szemmel?
Nyilván nincs általános válasz.
Próbaidő alatt nem kötelező szabit kiadni, de lehetséges.
Ezeket az állásinterjún szokás tisztázni. Eddig még minden helyemen kaptam nyárra szabit a próbaidő alatt, de előre szóltam. Volt, ahol direkt kérdezték is, hogy van-e előre befizetett nyaralásom.
Viszont ezen felül nem volt pofám kérni, és szerintem nem is szívesen adnak.
nálunk van egy senki által el nem ismert sehol le nem írt de kőkeményen betartott szabály: aki próbaidős és szabit venne ki vagy beteg lesz, annak azonnal hello van.
Menjen szabira még aznap megy neki a levél.
Betegség detto.
Azért fél év az fél év. Itt nem 1 hónapról van szó. Nem arról van szó, hogy kezdés után két nappal már szabadságra akarsz menni. (Bár vannak okok, amikkel az is megindokolható.)
Az meg teljesen természetes, hogy a többség nyáron veszi ki az éves szabadságot. Ha valahol ennyire nem rugalmasak, akkor bocs, hogy ezt mondom, de az a munkahely annyit is ér. Nehogy már nyáron könyörögni kelljen azért, hogy másokhoz hasonlóan te is nyaralhass.
"hogy másokhoz hasonlóan te is nyaralhass."
És azt honnan veszed hogy mások nyaralnak a nyáron?
Szerintem a korrekt , ha jó előre megbeszéled ezt a főnököddel. Én probaido alatt
2 hétre is elmentem, egész egyszerűen azért mert jóval előre jeleztem hogy a vizsgaidőszak miatt ez nagyon szükséges lenne nekem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!