Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes lenne 7e forintért...

Érdemes lenne 7e forintért balhézni a főnökkel?

Figyelt kérdés

Nagyon kínos story, őszintén szégyenlem magam miatta...

Szóval étteremben dolgozom, és nemrég volt egy sánta vendégünk, akit nekem kellett volna kiszolgálnom, de közben wcre kellett mennem, és megkértem a kolléganőm, hogy szolgálja ki helyettem. Magam sem tudom miért, de hirtelen úgy hivatkoztam rá, hogy légyszi szolgáld ki azt a "nyomorékot". A vendég ebből semmit nem hallott, mert a konyhán zajlott a párbeszéd, de a főnök épp jelen volt. Nagyon pipa volt és kiabált velem, majd azt mondta, hogyha a vendég befejezte az ebédet, akkor vigyek neki egy sütit desszertként, és mondjam, hogy a ház ajándéka. Ezen kívül az ebédért sem kell fizetnie, és arra mondjam ugyanazt. De valójában ez nem a ház ajándéka, mert nekem kellett kifizetnem az egész fogyasztását, ami 7e Ft volt. Akkor ott zavaromban/szégyenemben nem ellenkeztem, de miután itthon elmeséltem a páromnak, ő azt mondja, hogy nem tehet ilyet a főnököm, és követeljem vissza a pénzt.

ma 03:32
 1/10 anonim válasza:
51%
Inkább szégyelld magad, és ne a 7000 ftod sajnáld.
ma 04:03
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Örülj neki, hogy nem tugtak ki azonnali hatállyal.... Még

olcsón megúszted. Ahogy az 1es írta, szégyelld magad!!!!!

ma 04:28
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
*rúgtak
ma 04:29
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
ezt most benyelném, tanulópénz
ma 04:38
 5/10 KataCoach válasza:
50%

Most szembesültél azzal, hogy a tetteknek, kimondott szavaknak van következményük.

Tanulópénznek gondolom én is. Fogd fel úgy, hogy 7000Ft-ba került ez a lecke, amit megtanultál. A további életedre nézve talán elgondolkodsz. A főnöködnek ez egy határ volt, átlépted nála. Inkább érdemes lenne bocsánatot kérni, és átgondolni, hogy milyen problémád van, ami miatt így nyilatkozol valakiről, aki nem tehet a testi fogyatékosságáról.

ma 06:48
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
A mai világban a pénz fontos, viszont a mai világban a munka is fontos. Tehát a mérleg nyelve a 0-án van.
ma 07:20
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
A vendégnek a lába sérült, nem az agya. Bizonyára elgondolkozott azon, hogy hol van a kandi kamera... Mert csak úgy senkinek nem osztogatnak ajándék kaját. A főnököd túltolta. De hát ezek az agyatlan, narcisztikus majmok jellemzően bolhából elefántot csinálnak. Nem a sánta embert sajnálta, csak kapitt az alkalmon, hogy élvezze a hatalmát. Ettől függetlenül, a te megnyilvánulásod valóban gusztustalan volt.
ma 08:38
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Ezt a pénzt károld el, legközelebb vigyázz, hogyan fogalmazol. Szerintem a főnök azért rágott be rád, mert ha a dolgozók egymás között így beszélnek a vendégekről, akkor előbb-utóbb valamelyik véletlenül elszólja magát vendég előtt is. Szerintem ezt akarta csírájában elfojtani. Mondjuk szerintem túllőtt a célon, mert egy sima lecseszéssel, és annak megmagyarázásával, hogy ez miért nem helyes, bőven megoldotta volna a helyzetet.
ma 09:02
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ez egy lecke volt, hogy ilyen legközelebb még csak véletlenül se forduljon elő. Sokkal rosszabb lett volna, ha a vendég is meghallja.

Valószínűleg úgy volt vele a főnök, ha egymás közt ilyent megengednek a dolgozók, idő kérdése, míg az egyik vendég is meghallja, amit szeretne elkerülni. Szerintem az ebéd amúgy valóban túlzás volt, a süti elég lett volna, meg egy beszélgetés arról, hogy nem mondunk ilyent más emberre.

ma 10:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, amugy az biztos, hogy elejét akarta venni annak, hogy még egyszer ilyesmi kicsússzon a szádon. Óriási balhé lehet belőle, ha a vendég meghallja. Akár a vendéglő vesztét is okozhatja, ha híre megy. Neked hogy esne? Én sem vagyok matyó hímzés, de soha még csak gondolatban sem fogalmazódik meg bennem a nyomorék szó, ha sérült embert látok. Valahogy automatikusan bekapcsol nálam az empátia. Benned van?
ma 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!