Érdemes lenne 7e forintért balhézni a főnökkel?
Nagyon kínos story, őszintén szégyenlem magam miatta...
Szóval étteremben dolgozom, és nemrég volt egy sánta vendégünk, akit nekem kellett volna kiszolgálnom, de közben wcre kellett mennem, és megkértem a kolléganőm, hogy szolgálja ki helyettem. Magam sem tudom miért, de hirtelen úgy hivatkoztam rá, hogy légyszi szolgáld ki azt a "nyomorékot". A vendég ebből semmit nem hallott, mert a konyhán zajlott a párbeszéd, de a főnök épp jelen volt. Nagyon pipa volt és kiabált velem, majd azt mondta, hogyha a vendég befejezte az ebédet, akkor vigyek neki egy sütit desszertként, és mondjam, hogy a ház ajándéka. Ezen kívül az ebédért sem kell fizetnie, és arra mondjam ugyanazt. De valójában ez nem a ház ajándéka, mert nekem kellett kifizetnem az egész fogyasztását, ami 7e Ft volt. Akkor ott zavaromban/szégyenemben nem ellenkeztem, de miután itthon elmeséltem a páromnak, ő azt mondja, hogy nem tehet ilyet a főnököm, és követeljem vissza a pénzt.
Örülj neki, hogy nem tugtak ki azonnali hatállyal.... Még
olcsón megúszted. Ahogy az 1es írta, szégyelld magad!!!!!
Most szembesültél azzal, hogy a tetteknek, kimondott szavaknak van következményük.
Tanulópénznek gondolom én is. Fogd fel úgy, hogy 7000Ft-ba került ez a lecke, amit megtanultál. A további életedre nézve talán elgondolkodsz. A főnöködnek ez egy határ volt, átlépted nála. Inkább érdemes lenne bocsánatot kérni, és átgondolni, hogy milyen problémád van, ami miatt így nyilatkozol valakiről, aki nem tehet a testi fogyatékosságáról.
Szerintem ez egy lecke volt, hogy ilyen legközelebb még csak véletlenül se forduljon elő. Sokkal rosszabb lett volna, ha a vendég is meghallja.
Valószínűleg úgy volt vele a főnök, ha egymás közt ilyent megengednek a dolgozók, idő kérdése, míg az egyik vendég is meghallja, amit szeretne elkerülni. Szerintem az ebéd amúgy valóban túlzás volt, a süti elég lett volna, meg egy beszélgetés arról, hogy nem mondunk ilyent más emberre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!