Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Amikor a főnök közli veletek...

Amikor a főnök közli veletek mennyi bónuszt kaptok megszoktátok köszönni?

Figyelt kérdés

Nálunk (multi) ha van éves bónusz abban az évben akkor a főnök behív mindenkit május végén és közli mennyit fogunk kapni.

Tekintve, hogy nem a főnök dönti el (minimális beleszólása van) szerintetek meg kellene köszönni?

Nekem ez olyan furának tűnik, elvégre azért a pénzért én dolgoztam meg. A fizetést se köszönöm meg minden hónapban.

2022. máj. 22. 15:21
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Nem köszönöm meg.
2022. máj. 22. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Szintén multi. Nálunk negyedéves bónusz van, ez úgy működik, hogy jön egy e-mail, ami tájékoztat, hogy bónusz lesz esedékes, benne egy linkkel, amire ha rákattintasz, akkor átirányít egy rendszerbe, ahol meg tudod nézni, hogy mennyi az annyi. Így nem kell köszönni senkinek semmit és a főnöknek sem kell egyesével mindenkinek megbeszélnie. Egyedül a fizetésemeléses papírnál vagy így, de már azt is látjuk előre, úgyhogy igazából csak formalitás + aláírás.
2022. máj. 22. 15:27
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk, informatikai cég, annyira alázva voltak az emberek, hogy még a rendes fizut is megköszöntük.

Aztán ez változott.

Be lett jelentve októberben, hogy jövőre aki jól dolgozik bónuszt kap majd következő év májusában, tehát kb 1.5 év múlva.

Amikor ez aktuális lett volna, ebből semmi se lett, de mindenkinek annyival nőtt a bére, mint amennyivel csökkent az adó. :D

És ezt már senki nem köszönte meg :D

2022. máj. 22. 15:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mindent meg szoktam köszönni, amit adnak/mondanak, szóval igen. Már csak azért is, mert amúgy mit csinálnék? Állnék ott kukán, vagy közölném, hogy "oké"? Olyan suta lenne.

Ilyenkor biztosan azt mondanám, hogy "Köszönöm szépen."

De nem kerültem még ilyen helyzetbe, lévén, vállalkozó vagyok.

2022. máj. 22. 15:59
 5/9 anonim válasza:
24%
Nem nekem kell hálásnak lenni a munkahely felé, hanem fordítva, hogy még ott dolgozok.
2022. máj. 22. 16:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én meg szoktam köszönni minden juttatást, ami nem járandóság és részesülök belőle. Senkinek nem kerül pénzébe megköszönni, hogy gondoltak rám (is)!

Sok ember van, aki nem tud, - illetve tud, de nem hajlandó - különbséget tenni a járandóság és az adható kategória között.

2022. máj. 22. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Soha egy petákot nem kaptam a béren felül, mit köszönjek...
2022. máj. 22. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A 4-es válaszolóval értek egyet, ha adnak/mondanak valamit, átadnak egy információt azt általában megköszönöm. Különben mit mondanék? Semmit?
2022. máj. 22. 20:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Köszönjem meg a megköszönést? A bónuszt azért adja a vezetőség, hogy megköszönje az általunk az elvárt szint felett, pluszban nyújtott teljesítményt.

Bónuszjuttatás esetén a vezetőség fejez ki hálát nekünk... Köszönjük meg, hogy megköszönte az elvárt szint feletti, pluszban nyújtott teljesítményünket? Aztán ő pedig köszönje meg nekünk a megköszönés megköszönését...!? :D

2022. máj. 22. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!