Ha olyan munkám van amihez tényleg csak gép és net kell, akkor mi a lótúrónak kell bemenni a munkahelyre? Még a napi eredményriportot is gépen neten nézi a főnök. ez már rejtői történet?
Egész nap melózok a gép előtt, és semmi se kell hozzá csak net.
Nap elején megkapom a melót (neten) nap végén leadom a melót (neten).
A rendszer reportot csinál (neten...) amit a főnök átnéz (neten) .
és messengren rámír ha valami van, ha nincs semmi fel se hív.
na most ezért MI A KÉKERES LÓF***sznak kell bemenni a munkahelyre?
Másfél évig nem kellett bemenni és minden ment ahogy kellett. Akkor is.
, ez áll a szerzödésedben, stb."
Azt hagyjuk mi áll a szerződésben. Másfél évet a SAJÁT eszközömről dolgoztam otthon miközben a szerződés és az Mt szerint is a munkavégzés eszközét a munkáltató biztosítja.
Firtassuk még a szerződést? TŐLEM!
"aki akar, az bejár"
Hát ha nálunk egy így lenne, akkor ember nem lenne aki a küszöböt átlépi.
Én biztos nem.
Mert ha otthon lennél nem biztos hogy elvégeznéd a dolgod. Pl lekötne a háziállat, vagy ha van gyereked akkor az. Ha már otthon vagy miért is ne babáznál, mi az a pár perc... Jaj egyet fingott a gyerek, várjatok! Menni kell az ügyeletre, majd később megcsinálom a munkát. Első a kicsi.
Ó most palacsintát kell csinálnom Mucikának, ráér megcsinálni a határidős melót.
3-as: ez jelenleg nem releváns, ha te AKKOR nem reklamáltál - amire akkor jogod lett volna, ha a szerzödésre hivatkozol -, akkor hallgatólagosan elfogadtad az adott helyzetet, azaz utólag semmi jogalapod nincs semmire. Mellesleg akkor sem mentél volna sokra, mert ha reklamáltál volna, akkor választhattál volna ez vagy a felmondás között.
Most lényegében ugyanaz a helyzet, az egyik fél (ez vagy TE), nem akarja betartani a szerzödést, a másik fél (munkaadó) meg ragaszkodik hozzá, és neki van igaza, erre minden joga megvan.
Ha nem tetszik, keresel más munkát.
"Mert ha otthon lennél nem biztos hogy elvégeznéd a dolgod."
ebben teljesen értelmetlen bárminemű vita, mert a nap elején kiosztott melót egy algoritmus osztályozza nap végén , és ha az azt mondja hogy a feladatteljesítés 90% (vagy felett) akkor el van végezve a munka és PONT.
nem lehetséges semmiféle vita ezen.
ezért nem értem!
ha a főnök attól fél hogy otthon nem végzem el a melót? Nézzen rá nap végén a mutatóra és kész. bent az irodában se tesz nem is tehet többet.
Ennyi.
Van még kérdés?
"s, ha te AKKOR nem reklamáltál "
reklamáltam, hányszor. szóban is írásban is. nem egyedül, többen együtt.
eredmény? Eszközhasználati hozzájárulást ígértek havi 30-40.000 ft értékben.
Amiből azóta se látott senki egy fillért sem.
Azért másfél év havi 40.000 hozzájárulása kb 18x 40.000 lenne!
Ugyebár. amit a cég írásban vállalt. és nem tartott be.
5-ös: a home office-ban elvileg azt csinálsz, amit akarsz, de a (határidös vagy sem) munkákat idöben el kell végezni! Ha nem leszel kész, ugyanúgy szankciókat von maga után, mintha a munkahelyen kávézással meg pletykával töltöd az idöt és azért nem leszel kész. Az otthoni munka esetén meg a munkavállalónak nem lényeg, hogy mikor dolgozol, akár az éjszakádat is töltheted ezzel, ha idöben kész a munka.
Viiszont ha valakinek ennyire éretlen, gyerekes a hozzáállása, annak tényleg nem való a HO, az csak azoknak müködik, akiknek van kellö önfegyelme!
"reklamáltam, hányszor. szóban is írásban is. nem egyedül, többen együtt.
eredmény? Eszközhasználati hozzájárulást ígértek havi 30-40.000 ft értékben.
Amiből azóta se látott senki egy fillért sem.
Azért másfél év havi 40.000 hozzájárulása kb 18x 40.000 lenne!
Ugyebár. amit a cég írásban vállalt. és nem tartott be."
Ez megint külön téma, ezzel - meg a írásbeli igérettel a munkaügyi bírósághoz kell fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!