Fiúk, ha egy női kollégátok ismerősnek jelöl FB-on, rögtön arra gondoltok, hogy nyomulni akar?
Félreérthető, ha nőként ismerősnek jelölök egy férfi kollégát, akit amúgy csak heti 1 nap látok? (vagyis a valóságban alig ismerjük egymást).
Direkt nem a szerelmi kategóriába írtam ki a kérdést, mivel nem nyomulni akarok rá, csak nem szeretném, hogy ezt higgye.
Én egyszer ezzel megjártam, azóta munkatársat nem veszek fel, esetleg, ha már elment. Miért kellene felvenni? Messengeren, ha akar valamit, akkor felkereshet.
Innen indult amúgy nálam a dolog: valamit kérdezett, egyben fel is vett, majd egy idő után én szelektáltam, mert nem találtam értelmét a dolognak.
nem. majd munkát akar lepasszolni, meg "jaj mondd már meg" stb
hát nem.
ALAPSZABÁLY: SENKIT BE NEM JELÖLÜNK SENKIT VISSZA NEM JELÖLÜNK.
Szerintem ez munkahely és kollegafüggő igazából. Ha a legtöbb munkatársad már ismerősöd, és felveszed őt is (és számára is nyilván látható, hogy mennyi közös ismerősötök van) akkor szerintem nem lát bele semmi. Ha mondjuk senki nem ismerősöd a munkahelyeden, és ő lenne az első, akkor eszébe juthat, hogy vele azért tettél-e kivételt, mert tetszik neked.
Meg tényleg nagyon sok múlik alapvetően is, hogy mi nálatok a szokás (én most szembesültem például egy olyan hellyel, ahol a srácoknál előfordul, hogy egymást követik instán, de munkahelyi csajokat abszolút nem követnek - ilyen helyen is jelzés értéke lenne). Plusz szerintem az is belejön még a képbe, hogy esetleg van-e valami komolyabb alá-fölé rendeltségi viszony és abba belefér-e, hogy te lépj ilyet ezen a helyen (volt olyan munkahelyem, ahol szóba nem jött volna, hogy a főnökömet bejelöljem, mert távolról sem olyan volt a szituáció és a viszony, hogy egymás magánéletébe bepillantást engedjünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!