Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mostanában egyre több a...

Mostanában egyre több a pályakezdő fiatal, aki rögtön akar sok pénzt keresni minimális munkával?

Figyelt kérdés
Én se vagyok öreg, a huszas éveim közepén járok, de azt vettem észre ezeknél a frissen végzett fiataloknál hogy odajönnek a céghez és rögtön sokat akarnak keresni ugy hogy amugy a munkájuk is pocsék, alig csinálnak valami, de még azt is rosszul. Ez máshol is igy van vagy csak én tapasztalom ezt?
2022. febr. 16. 18:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Senki nem hobbiból jár be dolgozni, ki ne akarna sok pénzt keresni?
2022. febr. 16. 18:42
 2/16 Humor Herold ***** válasza:
90%
Én nem ítélem el a fiatalokat.Ha lehet keresni kevés munkával sok pénzt akkor hülye lenne szétszakadni kevés pénzért. Na meg fiatal, ne a munkáról szóljon az élete mint nekünk.Éljen még szórakozzon..dolgozhat még eleget :)
2022. febr. 16. 18:52
 3/16 anonim ***** válasza:
27%
Jajj harapjalak meg kérdező, egy pályakezdő 23 éves, te meg a nagy öreg 25 :))))) micsoda különbség...
2022. febr. 16. 19:05
 4/16 anonim ***** válasza:
37%

Veled egyidős vagyok, én inkább úgy mondanám, hogy nem képesek áldozatokat hozni a szakmai tapasztalatért.

Én igenis fenyegetve éreztem magam, mikor 20 évesen nem volt munkatapasztalatom és igenis bevállaltam a fos munkát fél évre, majd a szakmámban szintén fél évre az alulfizetett munkát, mindezt egyetem mellett, hogy utána jól menjenek a dolgok.

És mindenkinek javaslom is, hogy dolgozzon, amíg tanul, mert diákként könnyű dolga van null tapasztalattal elhelyezkedni.

De a többség (korombeliek) azon hisztiznek, hogy mindenhova tapasztalat kell és nem bírnak elhelyezkedni. És hiába mondom, hogy de add le a jelentkezésed, legfeljebb nem vesznek fel, örülj, ha hozzádvágnak egy szakmaibb állást, fogadd el, fél évig igazán ki lehet húzni azt a heti 20-30 órát szar pénzért, utána viszont bőven te leszel alkupozícióban.

De nem, várják a tökéletes állást, nem értik meg, hogy mennyit ér a tudásuk vagy mennyire tűnnek megbízhatónak kívülről.

Inkább leadja a jelentkezést egyetlen helyre, vár, hogy majd onnan választ kap, addig nem is keres semmit, aztán az idő csak ketyeg. Aztán mikor végre leesik neki, hogy ez egy "nem" a munkaadó részéről, akkor már megint eltelt 2 hónap. Beiratkoznak mindenféle anyámfüle képzésekre, hátha azzal a papírral majd jobb lesz, de üvölt róluk, hogy nem a papírral kellene foglalkozni, nem amiatt nincs munkájuk (én támogatom a tanulást, nekem is több diplomám van, de nem ilyen motivációkkal).

2022. febr. 16. 19:10
 5/16 anonim ***** válasza:
87%

Hát sztem mindenki akar jól keresni.

Viszont qrva sokan keresnek minimalbert! Azzal lakast sem tud venni!

2022. febr. 16. 19:11
 6/16 anonim ***** válasza:
45%
Jól teszik.
2022. febr. 16. 19:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen mindig is volt. Meg most ezt tanulják, meg itt a GYK-n is valakoi megkérdezi, hogy mennyi kezdő pénzt kapjon olyan számokat mondanak be (főleg infó kategóriában) ami irreális. Nem a te dolgod eldönteni, hogy kinek mennyit ér a munkája, arra ott a főnök. Ha ezt nem látja normálisan le kell lépni. Jelenleg munkaerő hiány van szinte mindenhol, jó szakmával max fél-háromnegyed év alatt találsz jobbat, ahol nem "kezdőként" vesznek fel, mert előlépési lehetőség a legtöbb cégnél nincs, mert nem veszik észre, hogy már nem kezdő az ember.
2022. febr. 16. 20:15
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

Igazad van kérdező. Sok frissdiplomás kis zöldfülű már rögtön vezérigazgató akar lenni. Hatalmas egójuk megmarad egészen az első komolyabb kudarcukig.

A kedvencem, mikor 0 hozzáértéssel oltogatják azokat, akik már 35 éve a szakmában vannak. Nálunk nem kimondottan újak, de fiatalok és iszonyú kevés tudásuk van.

2022. febr. 16. 20:46
 9/16 anonim ***** válasza:
54%
7# pontosan, többet kaptam, mint amennyit mondták itt :D
2022. febr. 16. 21:03
 10/16 anonim ***** válasza:
79%
8: A kedvencem volt, egy állásinterjún. Bejött a fickó (az, hogy fél órát késett és nem telefonált, hogy bocsi de késni fogok az csak a hab a tortán), közölte: "megjöttem!". Leültünk beszélgetni, elmondtuk, hogy mivel foglalkozunk, és, hogy milyen területekre keresünk embert. Aztán mondtuk, hogy milyen megoldásokat szoktunk használni, mert az van elérhető a piacon, meg mindenki azt használ. "Ilyen elavult dolgokkal foglalkoznak? Ne nevettessenek már ki..." Mondtuk neki, hogy lehet, hogy "elavult" de kb. mindenki ezt használja. Na ez nem hatotta meg. Aztán közölte, hogy ő nagyon ért mindenhez, és, hogy nagyon okos(!). Akkor rátértünk a diplomájának a kérdésére (az önéletrajzban lévő számok alapján akkor már kb. 2,5 éve kellett volna végeznie az MSC-vel). A válasz: "utolsó éven megbuktattak az egyik tárgyból". Ok, az egy év, és mi van a másik 1,5-el. "Hát az úgy van, hogy túl okos vagyok, és államvizsgán is már 2x megbuktattak, mert nem tudták elviselni, hogy okosabb vagyok a tanároknál is." Itt zártuk le a beszélgetést...
2022. febr. 16. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!