Mostanában egyre több a pályakezdő fiatal, aki rögtön akar sok pénzt keresni minimális munkával?
Figyelt kérdés
Én se vagyok öreg, a huszas éveim közepén járok, de azt vettem észre ezeknél a frissen végzett fiataloknál hogy odajönnek a céghez és rögtön sokat akarnak keresni ugy hogy amugy a munkájuk is pocsék, alig csinálnak valami, de még azt is rosszul. Ez máshol is igy van vagy csak én tapasztalom ezt?2022. febr. 16. 18:38
11/16 anonim válasza:
Az életben mindig, mindenhol a legjobb pacekot kell hozni. Így van ez a munkában is.
Na csumi!
12/16 anonim válasza:
Mindenki kevés munkával akar sok pénzt keresni, nincs ezzel semmi gond. Ez van, akinek sikerül, van, akinek nem. És ez így van rendjén.
13/16 anonim válasza:
A legtöbb emmbernek az is elég volna ha munka nélkül volna sok pénze, szóval ebben nincs csoda, hogy mindenki sok pénzt akar már elején is.
14/16 anonim válasza:
Szerintem itt nem csak erről van szó. Mármint nem tudom, hogy te pontosan mit értesz a sok pénz alatt, de azt is figyelembe kell venni, hogy az ember mennyi pénzből tud megélni... Én elismerem, mert a környezetemben is sok példát látok rá és magamon is tapasztalom, hogy a legtöbb fiatal képzéstől függetlenül úgy kerül ki a munkaerőpiacra, hogy még nincsen meg az "értékes" munkához szükséges tudása és tapasztalata. Ez az oktatási rendszer hibája is, az egyén hibája is stb., de valóban egy általános jelenség és nem egyszerű orvosolni. Aki szerencsés az valóban megteheti, hogy pl. már az egyetem alatt vállal gyakornoki munkát vagy akár első munkahelynek vállal be egy olyan munkát, ami alulfizetett ugyan, esetleg nem is annyira szakmába vágó, de mégis lát benne lehetőséget, de ezt nem mindenki teheti meg. Itt pedig nem csak arra gondolok, hogy kinek milyenek a képességei, milyen lehetőségek vannak a képzési helyén, milyen az órarendje stb., hanem az anyagiakra is mert a szakmai munkák általában rosszabbul fizetnek. Erre pedig sajnos nem mindenki tudja azt mondani, hogy "jó, jó, de cserébe hasznos tapasztalatot szerzek és tanulok", mert valakinek a saját megélhetésének finanszírozásáért kell dolgozni, ezért inkább elmegy pl. a mekibe vagy egy akármilyen más munkára, amiből ki tudja fizetni a költségeit. Ha pl. én is lediplomáztam és munkát keresek, akkor nekem is egy fontos szempont lesz a fizetés, mert ki kell fizetni az albérletet, kell enni, kell közlekedni, kell tisztálkodni stb., ez mind pénz és tudjuk mi mennyibe kerül, főleg a lakhatás. Nem mindenki teheti meg, hogy pl. a szüleinél lakjon, nem mindenki talál munkát az otthonától egy sarokra, nem mindenki számíthat a szülők anyagi támogatására akár még az egyetem alatt sem stb. Úgyhogy én értem azt, hogy az elvégzett munka értéke nem feltétlenül arányos a fizetési igényekkel, de ha a kiadásokat nézzük akkor szerintem teljesen érthető, hogy miért akar egy fiatal jól keresni. Egyszerűen azért, mert szeretne tisztességesen megélni és ez viszont nem kor vagy munkatapasztalat függő, egy pályakezdő részéről is teljesen normális vágy ez.
15/16 anonim válasza:
És akkor azt még hozzátenném, hogy a tisztességes megélhetés alatt sem arra gondolok, hogy pl. félre tudjon tenni az ember és majd később saját otthont vásároljon stb., mert manapság már az is egy nagy kihívás, hogy egyáltalán legyen tető a fejed felett és egy albérletet ki tudj fizetni...
16/16 anonim válasza:
Kedves kérdező,
Azért alakult ez ki bennünk (25 vagyok), mert igazából 35-40 éves dolgozókat látok dolgozni, ugyanabban a bérben mint én. Ergo, az hogy kitartó munkával, lojalitással, "elismeréssel" majd többet fog valaki keresni az hatalmas balek. Lehet akad 1-2 cég aki még elismeri a dolgozóit, de a 95% az rohadtul csak kihasználja az alkalmazottat ott ahol lehet. Hitegeti, majd lesz béremelés később, de már nyár közepe van, a januárit meg sem adta, majd ő "kiemel" csak dolgozz pár hónapot, ugyan azért a pénzért több felelősséggel, stb.
Oda megyek ahol több a lóvé, és jó a társaság, mindent les*arok magasról ezeken kívül. Ezt értük el 2022-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!