Mennyi időt érdemes hagyni az új munkahelynek, ha nem tetszik?
Ez a 3. munkahelyem. Az elsőn helyen 1 évig dolgoztam, a másodikon meg 3 évig.
Most munkahelyet váltottam a több fizetés, meg a jobb körülmények reményében, de igazából eddig nem igazán tetszik. 3 hete vagyok itt, a kollégák sem szimpatikusak, illetve maga a munka sem egészen arról szól amit előzetesen megbeszéltünk. Röviden másra számítottam. Elkezdtem újra keresgélni, de nem tudom hogy így pár hét alatt meg lehet-e állapítani egy helyről hogy nekem való-e vagy sem. Lehet érdemes lenne még várni kicsit? Nálatok mennyi idő volt, míg belerázódtatok egy új munkába?
Szerintem nem érdemes várni. Ha találtál másikat, akkor szerintem váltsál. Persze ott is majd akkor derül ki, hogy milyen igazából, amikor már ott dolgozol, de ezért van a próbaidő.
Én fél évig bírtam egy munkahelyen, (már első napon ellenszenves volt az egész), de "hátha jobb lesz" alapon tűrtem, nem kellett volna.
Szerintem lépj.
Három hét alatt sem a közeget nem tudod megszokni még, sem pedig a munkakörre nem lesz objektív, -és átfogó rálátásod.
Három hét helyett inkább három hónapot várj (nem véketlen, hogy a próbaidő is ilyen időtávlat szokott lenni) azalatt kellően megismered majd. Ha továbbra sem tetszene, gond nélkül menj tovább :)
Ha gondolod varhatsz a próbaidőd végéig és ha addig se tetszik meg felmondasz.
Általában ha valakinek nagyon nem jön be egy munkahely, akkor 1 honapon belül felmondanak.
A belerazodas meg attól függ. Inkább fél-1 év kell mire magabiztosan mozogtam a munkakoromben.
Nálad ott van az a tényező is, hogy a kollegak se szimpik.
Igazából nincs semmi ami ott tartana.
1-es vagyok, igen, akartam még írni, a munkatársak kifejezetten ellenszenvesek voltak. (Multi, pénzügy-számvitel).
Nem véletlen, hogy amikor felmondtam, a főnöknő azt morogta az orra alatt, hogy "gondoltam, hogy EZEK mellett nem fogod bírni sokáig".
Szerintem egy hónapot azért érdemes lehet várni.
Az újakkal szemben mindig van egy kis ellenállás a legtöbb helyen. Pl. ahol hetente jönnek-mennek. Ha látják hogy rendesen csinálod a dolgot még akár befogadóbb is lehet a közösség.
Aztán persze lehet hogy nem. De ha amúgy is keresgélsz akkor az eltart még egy darabig, egy hónapocskát én azért adnék neki.
Igazából 6 hónap a próbaidő (köztisztviselői jogviszony), szóval van időm gondolkodni, de nyílván ha nem tetszik, akkor felesleges 6 hónapig várni.
Valahogy teljesen máshogy képzeltem el az egészet.
Ettől függetlenül lehet érdemes még adni 1-2 hónapot, hátha belerázódok.
Hát, a hivatali élet az egy más kategória mint a "rendes".
Azt vagy megszokod vagy megszöksz, ahogyan a mondás tartja...
Párom ilyenben dolgozik, leány korától, ő szereti mert abban nőtt fel. Nekem így messziről inkább fura, de másabb mint a profit orientált az biztos. Ha a fizetéssel elégedett vagy akkor szerintem próbáld meg átvenni az ottani "életérzést", mert emberileg jobb helyek szoktak lenni mint a multik vagy termelő cégek állás helyei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!