Szerintetek 33 Évesen van esélyem váltani?
Edig fizikai munkát végeztem.
El gondolkoztam az esti éretsègin+ el keztem Angolt tanulni.
Ha le eretsèguznèk 2 év.. utána szerintetek el tudnék helyezkedni egy olyan szakmában ami ugy mond szellemi? Ja plusz tenèk egy okj s szaknàt
Hogyne lenne, de reális, a képességeidnek megfelelő célokat tűzz ki magad elé, és találj ki egy olyan időbeosztást, ami mellett meg tudod valósítani azokat.
És figyelj oda a helyesírásra!
Szerintem ezek nagyon pozitív célok, és én is csak azt mondom, hogy csak olyasmi továbbképzést vállalj, stb, ami reális, ami a képességednek megfelel.
A helyesírásod iszonyat gáz, kb. Én is levelezőn végeztem a gimit, de én még fiatalabb voltam. Tudni kell, hogy nem olyan, mint az általános, ill. a rendes gimi, stb. hanem lehadarják az anyagot, aztán egyszerre majd lesz egy számonkérés - tudod, vagy nem tudod, önállóan kell tanulnod.
Ha ez megy, és szorgalmas vagy stb. és támogatnak is, akkor van esélyed, de ha nem vagy kitartó, ill. alapokat nem tudsz, akkor nagyon kevés esélyed van. De akkor is próbáld meg mindenképpen!
Nagyon fontos, hogy az embernek legyen érettségije, mert igaz, azt is sokan lebecsülik, hogy semmit nem ér a diplomához képest, bár azt is jól le szokták szólni néha, mert ilyen a világ, de egy sima általánossal nagyon meg vagy lőve, és minél magasabb a végzettséged, annál nagyobb mozgástered van. Idővel lehet, hogy betegebb leszel, nem tudod azt dolgozni, amit most, és akkor már el is lehetetlenültél.
6-osra reagálva: Teljesen mindegy, hogy adott időpillanatban milyen munka és kinek jut, főleg egy covid/háborús időszakban. Ha a jövőt nézed, soha nem tudhatod mikor fog jól jönni egy plusz papír. Ha másra nem is, de arra jó lesz, hogy legalább megpályázz egy adott munkakört, aminek alapfeltétele az érettségi.
Én támogatom az ötletet és magadra is büszke lehetsz majd, hogy munka mellett még ilyen végzettségeket is tudtál szerezni.
#7 köszi. A támogatást.
#6 os nem pontozom le
Csináld mindenképp. Estin a legtöbb esetben hasonló korú emberekkel fogsz találkozni, nem véletlenül. Szóval nem lesz furcsa vagy ilyesmi.
Amire számítanod kell: sokat kell tanulni, gyakorolni. Kevesebb idő fog rendelkezésre állni, kevesebbet tudnak foglalkozni veletek.
A végső vizsgáknál tételeket kell rövidítened, összeírnod és azokat szépen benyalni. Nem tudom pontosan hogy van most, de pl. csak töriből 2-3 oldalas tételek lesznek, mondjuk egy kb. ~20 db. Akkor mellé irodalom, nyelvtan és a többi finomság.
Bár húzhatsz szóbelin új témát, de nem érdemes ezzel játszani. Készülni kell majd, és kell a kitartás. Nagyon sokan feladják pár hét után, 1-2 hónap után általában kevesebb mint a fele marad az eredeti osztálynak és később is morzsolódnak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!