Van itt olyan aki munkanelkuli es nincs sok tartaleka?
Sajnos tegbaptol munkanelkuli lettem es nincs elegendo felretett penzem :(
Olyan rossz erzessel tolt el.
Ti hogyan veszeltetek ezt at az ilyen nehezsegeket?
31 eves vagyok, nő
Nincs csaladom
Sajnos nem egyszerű.
Vállalkozó vagyok, de pár éve szerettem volna alkalmazottnak elmenni. A piac mindkét oldalát ismerem:
Nekem kellett volna munkatárs. Napokig csak interjúztattam. Azt, hogy a szakmához köze legyen, már évekkel ezelőtt feladtam, amit néztem:
*A megjelenése elfogadható legyen (Ne koszos, szakadt)
*Tudjon érthetően (nem szépen, csak ne keljen visszakérdezni) beszélni
*Pontosan érkezzen
Ezt a három feladatot egy jelölt sem tudta megugrani, de volt, aki olyan részeg volt, hogy inkább hazakísértem, mielőtt baleset éri.
A munkáltatók:
A baj az, hogy keresnek 20 éves szakembert 30 éves munkatapasztalattal, szőke hajjal, nagy keblekkel, illetve (konkrét eset) napi 10-12 óra alatt elvégezhető munkára nem egész 200 000 nettóért.
Sajnos a kereslet és a kínálat nehezen találkozik.
Én még utcaseprést is elvállaltam (senki nem gúnyolódott, legtöbben mosolyogtak, udvariasak voltak és megköszönték a tisztaságot.)
Eredmény: mikor nem javították meg a nagymamám mobilját a munkáltatóm FELAJÁNLOTT EGY HASZNÁLATON KÍVÜLI MOBILT! (Nagymamám nem fogadta el a billentyűzet miatt.) Nekem bedöglött a tartalék telefonom, így pont jól jött ez a plusz telefon. Kapok pluszban ennivalót, ha van a hűtőben (karitász vezető az illető.)
További "pluszok": megjavította a rossz fűtőberendezésemet (igaz, újra elromlott, de a szándék a lényeg.) Villanyszerelési munkálatokban is ingyen kapok segítséget.
Egyházi körökben is érdeklődj! Támogató szolgálatként is működnek, ha munkát keresel, ki tudod rakatni a hirdetőtáblára és valaki csak jelentkezik! A semminél többet ér ez is...
A feleségem évek óta nem talál munkát - elsősorban egészségügyi okból.
S bár csökkent munkaképességű, annyi önbecsülése azért van, hogy nem megy el rabszolgának, - ahol annyit keresne, hogy még a munkahelyre bejárni is költségesebb, mint a "keresete" lenne. -Igen, vannak ilyen "munkahelyek" 2022-ben is ebben az országban! Beosztjuk, ami van!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!