Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen érzés jogászokkal vagy...

Milyen érzés jogászokkal vagy jogászok között dolgozni? Milyen a viselkedésük, jellemük?

Figyelt kérdés

Mi jellemző rájuk? Milyen érzés velük beszélgetni? Van-e humoruk? Nem túl merevek? Kedvesek-e vagy fent hordják az orrukat? Nem beképzeltek?

Én most megyek egy munkahelyre, ahol rengeteg jogász lesz, és az előző helyemen - ahol szintén sok jogász dolgozott - volt egy pár jogász, és nekem inkább negatívak a tapasztalataim.

2022. ápr. 29. 09:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%
#1-es, jogász vagyok, és általában ezt azok mondják,akik borzasztóan féltékenyek,mert semmire se vitték ;)
2022. máj. 1. 11:36
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Iurisprudentia est divinare atque humanarum rerum notitia mondattal indítani a jogi képzést, látjuk hova vezet.

Nagyon féltékeny vagyok rád, a diplomád a jelen álláspiaci körülmények között jellemzően a minimálbér környékére lövi be az értékét... :D

[link]

2022. máj. 1. 15:05
 13/24 anonim ***** válasza:
27%
Kb. orvosi-műszaki-közgazdász-jogász-bölcsész-pedagógus-művészet a diplomák piaci értéke. Nagyon jól látható, h. a jogász még közvetlen a fxngreszeléses Meki-bölcsésszak képzés előtt van, de kb. csak a hagyományok miatt...
2022. máj. 1. 15:07
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

Bíróságon dolgoztam tisztviselőként. Életem legjobb munkahelye volt. Csak férjhez mentem és a férjem miatt külföldre költöztünk, de amúgy sosem hagytam volna ott a bíróságot.

Az én ranglistám a beképzeltségre:

1. szakvizsga nélküli jogászok, frissen végzett jogászok - a legrosszabbak

2. ügyészek, multiknál dolgozó jogászok

3. ügyvédek

4. bírók - ők a legemberibbek szerintem

(Senkit nem kívánok ezzel megsérteni, ezek csak az én tapasztalataim egy bíróságnál)

Valaki írta, hogy máshoz nem igazán értenek, csak a szabályokhoz. Ez szerintem is így van, tehát pl. azt, hogy otthon meghúzzák a csapot, nem kell elvárni tőlük, de legalább ki tudják fizetni a szerelőt. Lehet, hogy füvet sem fognak nyírni a kertben, de nem baj, mert megbíznak vki mást vele😁 vannak kivételek persze.

De tény, hogy ha nincs diplomád, akkor nem igazán foglalkoznak veled, hacsak nem bizonyítod, hogy elég okos vagy te is. Ill. azt vettem még észre, hogy sokuknál a megjelenés is rendkívül fontos. Ha csinos vagy, drága órád van stb, akkor nősz pár centit a szemükben diploma nélkül is akár - ha mellette nem vagy síkhülye. Úgyh talán nevezhetjük őket sznobnak. Ez eléggé általános jelenség volt.

De ezen kívül szerintem ugyanúgy mindenféle ember van köztük, olyan is, akit az sem érdekel, ha takarítónő vagy, mert akkor is kedves veled. Meg olyan is, aki levegőnek néz, ha nem vagy jogász (de lehet, hogy még akkor is 😆.)

Nekem jó volt velük beszélgetni, dolgozni. Sok okos és jófej embert ismertem meg, sőt, bulizni is jártunk együtt, és remélem, hogy te is jó társaságba kerülsz, mint én 😊

2022. máj. 11. 02:42
 15/24 anonim ***** válasza:
38%

Igazság szerint sok ügy volt mostanában, ami miatt joggal éri kritika őket. Elég csak arra utalni, amikor pl. M.Richárdot mosdatták, holott egyértelmű volt az ügy. Vagy amikor a borsodnádasdi bűntény történt, gyakorlatilag a gyilkos kisétált a bíróságról. Szerencsére átkerült máshová az ügy, a telefonból kinyert adatokból pedig egyértelművé vált, hogy szándékos és különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság volt.

És ezek még meg voltak sértődve itt, hogy mit képzelnek civilek, hogy felül merik bírálni egy bíró ítéletét. Inkább mélyen hallgatnának!

2022. máj. 11. 09:30
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én munkahelyemen is sok jogász és jogász hallgató van, nagyon kedvesek szinte mind, abszolút nem lekezelőek velem. Pedig én csak irodai betanított munkát végzek és még fiatal is vagyok a többségükhöz képest. De ez emberfüggő, hogy ki milyen ember, biztos vannak olyanok is, akik el vannak szállva maguktól, én itt nem tapasztaltam eddig.
2022. máj. 11. 13:05
 17/24 anonim ***** válasza:
70%
Masoddiplomakent jogot hallgatok, a jogászi hivatás problémáinak 80%-át el lehetne azzal intézni, ha nem kapnának doktori címet az emberek. Kevesebb jelentkező, kisebb ego. Én támogatnám.
2022. máj. 24. 18:10
 18/24 anonim ***** válasza:
56%

Menjél ki Angliába.

Ott, ha valakinek, aki nem orvos, azt mondod, hogy doktor, akkor elég furán néznek rád.

Igazuk is van.

2022. máj. 24. 18:20
 19/24 anonim ***** válasza:
77%
Itthon sem mondja magára a jogász, gyógyszerész, phd-vel rendelkező bölcsész/mérnök/akárki hogy "doktor", mivel ez az orvosokra használt köznév itt is és külföldön is. 🤷‍♀️
2022. máj. 24. 20:13
 20/24 anonim ***** válasza:
44%
Esetetleg egy beteg orszagban mindenki tok szar ember, nem a szakmaban van a hiba.
2022. jún. 1. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!