Gyári munkában van egyáltalán szabadnap?
Szia! Dolgoztam gyarban tobb muszakban is , leirom hogyan van.
4 muszak : kettot mesz nappalra 12 oraban, kettot otthon vagy, aztan kettot mesz ejszakara
Van olyan hogy 4 muszak de csak allando ejszakas vagy allando nappalos, itt mindig vagy ejszakara vagy nappalra mesz 12 orat
1 muszak: mindig reggel 6 ra jarsz 8 oraban
2 muszak: egyik heten reggel 6 tol 2 ig dolgozol( nalunk szombaton is menni kellett) a masik heten 2 tol 10 ig dolgozol.
3 muszak: egyik het 6-14, masik het 14-10, utolso het 10-6
Van még köztes műszak is ami 7től fél haromig van ha jol emlekszem.
Remelem tudtam segiteni es ertheto. :)
Van. De attól függ, hova mész.
Van ahol kikéred a szabit, de elutasítják, hogy kérd másnapra, más hétre, mert nekik az úgy nem jó.
Van olyan is, hogy kikéred, megadják, aztán előtte 2 nappal szólnak, hogy ja bocsi, mégsem, most kell a darabszám meg stb, nem mehetsz el. Ha elmész, kirúgnak.
Van olyan is, hogy előfordul, hogy nincsen munka és úgy küldenek haza, hogy a szabadnapjaidból veszik el.
Szóval gyárból is van xarabb, meg jobb. Ezt úgy mondom, hogy már 4 gyárban dolgoztam, mielőtt szakmámban kezdtem el dolgozni. 😀
Persze, hogy van szabi, alapban 20 nap, és 25.-éltévedben kapsz, plusz egyet majd 2-3 évente növekszik 1-1 nappal egészen harmincig.
A kivételnek vannak szabályai, de a normálisabb cégek rugalmasan kezelik. Alapban a 2/3 részével a szabijaidnak a cég rendelkezik, tehát ha nem megy úgy a szekér, akkor simán elküldhet szabira.
Illetve minimum 2 héttel előtte szólni kell, de ebből nem szoktak ügyet csinálni, mert ha SMS kell szabi, akkor is mindig megkaptam.
Miért ne lenne? :))))))
Ugyanannyi szabid van mint BÁRKI másnak....
Attól függ milyen beosztásban dolgozol... sima hétfőtől péntekig 3 műszak akkor kersz július fasztól faszig szabadságot megkapod. Előre 15 nappal kell jelezni. Nincs kecmec. Ez törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!