Olyan létezik, hogy egy munkahely megköveteli a kért szabadság és szabadnap megindoklását?
Nálunk én írom a beosztást, 6 fős csapat, de mindig ott kell lennie legalább egy embernek. Mindig, vagyis éjszaka, hétvégén, ünnepnapon, mindig. Bárki bármilyen kívánságot leadhat nálam, annyi a követelmény, hogy mondják meg, mennyire fontos, hogy ha ütközés van, akkor tudjam, kinek kedvezzek. Nyilván a "nagyon fontos, a bátyám esküvője" prioritást élvez a "moziba mennénk a barátommal" indokkal szemben. Bízom bennük, nem szoktak átvágni.
De ha nincs ütközés, akkor pont leszarom, hogy miért nem akar valaki aznap dolgozni, lehetőség szerint mindenki kívánságát teljesítem. Sőt, olyan kívánság is volt már, hogy "ezen a héten csak egy szabadnap, jövő héten meg hármat szeretnék egymás utáni napokon".
Megkérdezhetik de nem vagy köteles válaszolni.
Egyszer volt olyan főnököm, hogy jóváhagyta a nyári szabadságot majd amikor indultam volna előtte lévő nap visszavonta, hogy mégis menjek be.
Úgy leordítottam a fejét, hogy többiek azt hitték becsomagolom az uzsonnástáskájába.
Másik munkahelyemen ki kellett tölteni egy lapot indoklással, hogy hol leszek szabadság alatt.
Általában északi félgömböt írtam rá.
Néha délit.
Egyik kollega beperelte miatta a céget és megnyerte.
Mostani helyemen aki akarja elmondja, aki nem.
Behívhatnak szabadnapon viszont nem kötelező elvállalni és háromszoros fizetés + károk megtérítésébe kerül a cégnek.
Olyankor irodába bejutás is munkaidőnek számít.
Nekem mozijegyet már többször térítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!