Mit gondol a társadalom arról,ha egy (vagy több esetleg) értelmi fogyatékos vagy mozgás sérült dolgozik egészséges emberek között?
Én 6 évet dolgoztam sérült emberekkel, és ennek tükrében ameddig az illető nincs kockázatnak kitéve, szerintem kifejezetten jó ha tudnak dolgozni.
Az önnállóság, annak érzete, hogy van feladatod amit megvecsülnek jó.
Azt gondolom neked és mindenki másnak is kell lennie helynek a társadalomban, vannak munkakörök, ahova ezzel is teljesen foglalkoztatható vagy.
Mi pl a rezidensekkel egy farmot és egy ehhez kötött tevélenységet csináltunk, együtt.
Volt olyan aki kerekesszékből szedte a paradicsomot, a másik meg lehet lassab volt, de elterelgette a libákat.
Ha én egy nonverbális autista lánnyal együtt minden gond nélkül ki tudtam magozni és be tudtam főzni egy egész szezonyra való gyümölcsöt, szerintem neked is lesz valami ahol pont ezeket a dolgokat tudod hasznosítani.
Ő pl tök jól elvolt ezzel a monoton melóval, teljesen kézre állt neki.
Külföldön? Elfogadják a szitu.
Mo.-n? Potenciálisan támadható félnek vélik az egészségesek a gyengébb emebreket.
Mondjuk amit a kerdesben magadrol irsz, azt nem sorolnam az ertelmi fogyatekos kategoriaba, en is figyelemzavarral elek, es senki nem piszkal a munkahelyen, bar mondjuk pont nem ott jon ki rajtam sem foleg a problema, hanem a maganeletben.
De a lenyeg, azt cseszegetik, aki gyengenek tunik es banthatonak, mert nem mer onmagaert kiallni, fuggetlenul attol, hogy mennyire egeszseges mentalisan vagy testileg. Engem nem cseszeget senki, mert barkinek visszaszolok. Akinek az egvilagon semmi problemaja csak annyi, hogy gyava, onbizalomhianyos, abba ott kotnek bele, ahol csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!