Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondol a társadalom...

Mit gondol a társadalom arról,ha egy (vagy több esetleg) értelmi fogyatékos vagy mozgás sérült dolgozik egészséges emberek között?

Figyelt kérdés
Mivel általában az életben valamennyire meg kell felelni a társadalmi elvárásoknak is ezért érdekel.Bocsájthatnak el valakit mert beteg?Én pl súlyos figyelem és koncentrációs zavarban szenvedek,ügyetlen kezű vagyok,emiatt gyakran volt konfliktusom kollégákkal.Nem nagyon toleránsak az emberek,megaláztak fizikailag és szavakkal is,valamint meg is ütöttek(nem vicc).
2022. ápr. 26. 21:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg a vevők egymás között is tudnak pofátlanok lenni. Dohányboltba bementem még a covid idején, tehát egyszerre egy vevő volt bent, a többiek kint vártak és az eladó új volt, kicsit lassabb volt, én türelmes voltam vele, mire másfél perc után feltépte az ajtót egy cigányember és ordibálni kezdett velem, aztán amikor mentem ki, a többiek is megvető pillantásokkal illettek... Pedig elég lett volna csak udvariasan szólnia, hogy siet és ha nem baj, előremenne.
2022. ápr. 26. 22:00
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 évet dolgoztam sérült emberekkel, és ennek tükrében ameddig az illető nincs kockázatnak kitéve, szerintem kifejezetten jó ha tudnak dolgozni.

Az önnállóság, annak érzete, hogy van feladatod amit megvecsülnek jó.

Azt gondolom neked és mindenki másnak is kell lennie helynek a társadalomban, vannak munkakörök, ahova ezzel is teljesen foglalkoztatható vagy.

Mi pl a rezidensekkel egy farmot és egy ehhez kötött tevélenységet csináltunk, együtt.

Volt olyan aki kerekesszékből szedte a paradicsomot, a másik meg lehet lassab volt, de elterelgette a libákat.

Ha én egy nonverbális autista lánnyal együtt minden gond nélkül ki tudtam magozni és be tudtam főzni egy egész szezonyra való gyümölcsöt, szerintem neked is lesz valami ahol pont ezeket a dolgokat tudod hasznosítani.

Ő pl tök jól elvolt ezzel a monoton melóval, teljesen kézre állt neki.

2022. ápr. 26. 22:03
 13/23 anonim ***** válasza:
45%
Aki beteg eleve csak le % dolgozhatna keveseb pénzért igy az egézségesek se csesztetnék.Mert az se igazságos hogy, egézséges dolgozon + ugyanazért a pénzért.A munkáltató se követelne az egézségestöl többet ha mellete lévö le %.De érdekes modon egy ember se % mert akkor fel se vennék.Az állam csak azt támogatja akinek gyereke van nem a gyengéket,betegeket de ez csak itt van igy.
2022. ápr. 26. 22:10
 14/23 anonim ***** válasza:
34%
De eleve ott kezdödik az egész hogy,le vonják adóba a túlorákat ha nincs gyereked.Itt nem a munka után jár a pénz hanem a gyerekért ami már nem kapitalista rendszer.
2022. ápr. 26. 22:14
 15/23 A kérdező kommentje:
8/9 Nem kell a fogyatékkal élők mögé bújni és nem említettem hogy az egészségessel szívtelennek kéne lenni.De amikor a beteg ember szívét lelkét bele adja a munkába és a társainak is megadja az alap tiszteletet,rendesen viselkedik csak a vezetőségnek nem szimpatikus a személye és éri egy belső manipuláció,hogy "én egy szar ember vagyok akárhogyan is szorgalmas vagyok és kitartó vagy akármi egyéb jó tulajdonság esetleg udvarias stb "akkor persze hogy az az ember még annak is örülni fog ha kirúgják onnan.Velem is volt hogy szemétkedtek főnökök csakmert sebezhető vagyok és unszimpatikus voltam nekik.Főleg ha komoly nehézségem akadt,össze zavarodtam,kikapcsoltam akkor kaptak el és éltek vissza a helyzetemmel gerinctelen féreg az összes.Ahhoz hasonlítanám mint amikor egy osztytársamra egyik órán rá volt bízva a terem kulcsa,az egész osztály őt nézte de szegény izgalmában nem volt képes kinyitni a zárat és elkezdték kinevetni pocskondiazni ahelyett hogy a segítségére lettek volna aztán nem tudom mi történt még általánosban volt.DE MÉRT KELL AKI BAJBAN VAN MÉG BÁNTANI IS?Az emberi faj tényleg ilyen lelketlen lényként létezne?Egy hajléktalan aki a házunknál feküdt mikor gyerek voltam támadták a lakók ahelyett hogy megkérdezték volna hogy kér e enni vagy inni vagy felhívják e egy rokonát és NEM A RENDŐRSÉGET MINDJÁRT!!!!
2022. ápr. 26. 22:22
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön? Elfogadják a szitu.

Mo.-n? Potenciálisan támadható félnek vélik az egészségesek a gyengébb emebreket.

2022. ápr. 26. 22:31
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk amit a kerdesben magadrol irsz, azt nem sorolnam az ertelmi fogyatekos kategoriaba, en is figyelemzavarral elek, es senki nem piszkal a munkahelyen, bar mondjuk pont nem ott jon ki rajtam sem foleg a problema, hanem a maganeletben.

De a lenyeg, azt cseszegetik, aki gyengenek tunik es banthatonak, mert nem mer onmagaert kiallni, fuggetlenul attol, hogy mennyire egeszseges mentalisan vagy testileg. Engem nem cseszeget senki, mert barkinek visszaszolok. Akinek az egvilagon semmi problemaja csak annyi, hogy gyava, onbizalomhianyos, abba ott kotnek bele, ahol csak lehet.

2022. ápr. 26. 22:36
 18/23 A kérdező kommentje:
17/17 Nem ismersz és a fogyatékosságomról írt papírjaim sem láttad,nem csak ezek a problémáim amiket le írtam!!!Honnan veszed hogy felénk lennék ha még nem is láttál ??Attól meg mert valakivel szemétkednek nem biztos hogy egy gyáva féreg.
2022. ápr. 26. 22:41
 19/23 A kérdező kommentje:
félénk
2022. ápr. 26. 22:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
16, volt egy down-kórról szóló reklám, Spanyolországban készült és bemutatják, hogy igazából egy ember milyen tud ott lenni a down-szindrómásokkal. Attól hogy nem üvöltöznek, a megvetés, amivel néznek és a stílus ahogyan beszélnek ugyanolyan sértő. Ugyanúgy, külföldi rajongóak, de egyes helyeken ha bemész a boltba és meghallják, hogy külföldi vagy, hiázna beszéled perfekt a nyelvet és hiába értesz meg minden szót, úgy beszélnek veled mint az óvódással, aztán meg morognak a munjatársuknak rólad. Ha meg te vagy az eladó és valami nincs a boltban épp, akkor hívj már mást aki beszéli is a nyelvet vagy aki szellemileg egészséges, mert cuki vagy hogy segíteni akarsz, de hát nem érted őket. Vagy jól beszólnak, amit nézz el, mert hát a spanyolok laza nép...
2022. ápr. 26. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!