Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 8 általánossal már tényleg...

8 általánossal már tényleg csak közmunkás lehetek? 22/f

Figyelt kérdés

Gyermekkoromban nagyon nehezen ment a tanulás, többször buktam is. 😰

Már egy ideje közmunkás vagyok, szüleimnél lakom.

2022. ápr. 24. 19:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Közmunka, építkezéseken segédmunka, esetleg gyárakban ilyen nagyon droid betanított munka, kb ennyi a kilátás 8 általánossal. Ehhez képest egy érettségi vagy egy jó szakma komplett világokat nyithatna ki számodra.
2022. ápr. 24. 20:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nem mellesleg nagy szívás van, ha a gyár egyszer csak bezár. És mivel eléggé ritka, hogy a 8 általánososnak diplomás társa legyen, gyakran van az, hogy a kettő egyszerre lesz munkanélküli, mert egy gyárban dolgoznak, és egyszerre szűnik meg a munkaviszony sok száz másik emberrel, és nem találnak másik munkát, tehát szivacs a köbön.
2022. ápr. 24. 20:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy csak az lehetsz !
2022. ápr. 24. 23:43
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

Mondjuk abból ítélve, hogy jó a helyesírásod (akinek rossz, az ebben a két mondatban is ejt hibát), én arra következtetek, hogy neked nem ment nehezen, csak egy lusta sz*rdarab vagy. Építkezésre is mehetsz segédmunkásnak, de aki ilyen melókat csinál, annak szanaszét megy az egészsége, nagy eséllyel alkesz lesz stb.

K*rva gyorsan kapd össze magad, egy érettségit nem akkora dolog összehozni, pláne kettesre..

2022. ápr. 25. 00:00
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen... én munka mellett kezdtem elölről az érettségit - sikerrel. Meg lehet csinálni, csak elszántság kérdése. Minél tovább halasztod, annál szarabb lesz.

És te is csak egyre nagyobb kifogásgyár leszel.

2022. ápr. 25. 00:42
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem amiatt megy a tanulas nehezen, hogy nehez felfogasu, buta alak vagy, altalaban inkabb az a problema, hogy nem erdekel a tema es nem tudsz ra koncentralni. Ha elkezdened, keress tanulopartnert, lehet online is, esetleg ha futja ra, tanart, lehet olyat is, gondolom, hogy csak havi 1-2 alkalommal osszeultok es atveszitek, hol tartasz, mi az ami kevesbe megy, stb. (Az esti sulik nem mindig jok, van ahol kb csak eldaraljak a tananyagot, de nem foglalkoznak egyenileg a diakokkal. De probalkozhatsz az ottani tanarokkal is, hatha.) A lenyeg, hogy ne tok egyedul akard megcsinalni, legyen valaki, aki szamon ker, vagy akivel egyutt haladtok, mert egyedul magaddal nem biztos, hogy eleg szigoru tudsz lenni.

Egyebkent nem csak a kozmunka van, nyilvan van sok egyeb munka is, de mind olyan, amikkel fiatalon elvan az ember, de nem biztos, hogy 40 evesen is azt akarnad meg csinalni.

2022. ápr. 25. 03:56
 17/19 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Hogy egy kicsit motiváljalak is. Egy jó barátom 21 évesen érettségizett előtte Szlovákiában dolgozott gyárban, mint csoportvezető, most Londonban dolgozik a barátnőjével, akit ott ismert meg, vett már házat is szülőhelyén, most újítgatják.
2022. ápr. 25. 09:17
 18/19 anonim ***** válasza:

Nyilván vannak ritka példák, de az számít igazán, hogy a kérdezőnek milyen személyisége van. Ha egy semmirekellő, lusta, trehány fickó, aki most még tanulni sem akar, akkor sose lesz sikeres.

Ha egy szorgalmas zseni, akkor igen, simán előfordulhat, hogy érettségi nélkül is szuper életpályát alakít ki magának.

De kétlem, hogy a kérdező a szorgalmas zseni kategóriába tartozna.

És igen, van a másik véglet is: 3 diplomás gyári melós, aki totál élhetetlen... Én is dolgoztam pár napot egy szimpla kapcsolókat, hosszabbítókat stb. készítő gyárban, és volt egy nyugdíj előtt álló atomfizikus krapek, akinek az volt a munkája, hogy "lemérje", hogy tényleg x centi-e a drót. De ezt is csak úgy, hogy be kellett valahová tenni, és megnézze, hogy hézagos, vagy nem fér be.

2022. ápr. 25. 09:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Érettségivel én is az voltam közmunkás. Nem sok kilátás van.
2022. ápr. 25. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!