Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan lányról, aki már több, mint egy éve otthon van, mert csakis kizárólag a szakmájában hajlandó elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Azt mondta, hogy nem megy el melós embernek, nem azért végzett egyetemet. Szerintem a munka nemesít, és legalább lenne pénze. De így aktákat tologat anyukájának az irodában (bejelentés nélkül, ingyen). Illetve azt mondta, hogy legalább tud segíteni otthon anyukájának. Csak hát abból nem lehet megélni ugyebár.

2022. ápr. 13. 00:03
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
83%

En egyszeru melot vegzek, de meg en is valogattam anno, mert nekem sem kellett annyira a penz. A fizetest es a munkahelyi hangulatot neztem, volt 1-2 munkahely, amit napok utan otthagytam, sokat voltam otthon. Meg valamilyen szinten tavolsag alapjan is valogattam, most vegul is kicsit messze van a munkahely, de csak egy atszallasos, igy nem veszes, viszont a fizetes jo, a fonok es a kollegak jo fejek.

Biztos nem mennek el apropenzert valami szar helyre, a keves penz is tobb mint a semmi alapon. Van sajat lakasom, csaladi hatterem es el tudom magamat foglalni jobb dolgokkal is, minthogy valami szar helyen rohadjak.

2022. ápr. 13. 03:57
 12/39 A kérdező kommentje:
Aztán ha anyuci majd nem lesz, és esetleg szar meló jut csak éppen neki, akkor ott majd elbőgi magát, mert nem lesz hozzá szokva.
2022. ápr. 13. 06:09
 13/39 anonim ***** válasza:
61%

Ha valaki még előtte áll a minimális soft skill készlet elsajátításának is, annak égetően szüksége lenne arra, hogy fejest ugorjon a mélyvízbe, mindegy is, hogyan. Gyárból indulva is lehet job hoppingolni, és mivel munkából mindig sokkal könnyebb elhelyezkedni, mint a semmiből vagy a tutiból, nyilván megérheti keresni valamit.

Általában ég és föld a két embertípus (húzok inkább pakolni vs apuanyu ad falmunkát) közti különbség. Akiknek csak megszületni volt nehéz, azok nem ritkán kimondott megvetéssel néznek azokra, akiknek egyébként szó szerint a kisujjuk többet ér, mint ezek a "szerencsés" szerencsétlenek. Egyértelműen a szerteágazó tapasztalatszerzés visz közelebb a boldoguláshoz ebben a helyzetben. Keveseknek adatik meg, hogy "megkésett fejlődéssel" is megfelelően tudjanak adaptálódni, amikor beüt a krach, márpedig élethosszon van pár ilyen epizód.

2022. ápr. 13. 06:38
 14/39 anonim ***** válasza:
78%
Legalább valamit csinál, viszont nem jó, mert a tudását nem kamatoztatja. Nincs megfelelő TBB-je, így a várható nyugdíja is semmi sem lesz, így gáz, nem megfelelően fizet adót, így is gáz. Jobb lenne valamilyen munkát legálisan elvállani, aztán a mentén feljebb tornázhatná magát.
2022. ápr. 13. 07:33
 15/39 A kérdező kommentje:
Valamit csinál igen, de megtakarítása nem lesz. Egy pohár üdítőre is úgy kell pénzt kérnie anyjától "felnőtt" létére.
2022. ápr. 13. 07:37
 16/39 anonim ***** válasza:
86%
Igaza van, minek csinálna bohócot magából aprópénzért, valami alja melóban.
2022. ápr. 13. 11:11
 17/39 A kérdező kommentje:
Nem értem... Máskor mindig azt mondják az emberek, hogy legalább dolgozik, és pénzt keres.
2022. ápr. 13. 11:43
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát, arcba persze, hogy azt.
2022. ápr. 13. 12:14
 19/39 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, miért vagy te erre a témára annyira rápörögve? Nem mindegy neked, hogy más mit csinál? Annyira nem szeretem az olyanokat, mint te. Foglalkozz a saját dolgoddal!

Nekem is van diplomám és én sem mennék el gyárba melózni. Ilyen helyeken dolgozzanak olyanok, mint te, akiknek nincs diplomájuk. A sok hozzád hasonló iq huszár közt ki sem bírnám.

2022. ápr. 13. 15:08
 20/39 anonim ***** válasza:
93%
15 Megtakaritasa annak sem feltetlenul van, aki dolgozik folyamatosan. Gyari melobol alberletben pl hogy takaritasz meg, a legtobb kollegam aki alberletben el, kb honaprol honapra feleli a fizeteset. De olyan kollegam is volt, aki ugy is felelte, hogy otthon lakott anyuekkal. Ez nem munkafuggo, majd eljut mindenki abba az erettsegi szakaszba, hogy megfeleloen tudjon sporolni a lehetosegeihez kepest, vagy nem.
2022. ápr. 13. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!